Omstreden ‘kunst’ welkom in Gouda

museumgoudADe uitnodiging van Ranti Tjan, directeur van museumgoudA, om omstreden fotos van de jonge kunstenares Sooreh Hera te exposeren, valt niet goed in Gouda. Moskee Nour en de Raad van Kerken hebben dinsdagmiddag een appèl op Tjan gedaan om af te zien van zijn plan, meldt het Algemeen Dagblad.

PvdA-raadslid Mohandis snapt dat heel goed. . ,,Ik wil Tjan natuurlijk niets verbieden, maar ik vind zijn plan niet verstandig. Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in goede relaties tussen bevolkingsgroepen in Gouda en met name de Marokkanen en dit kan daar afbreuk aan doen.

Dat het tentoonstellen van de fotos in museumgoudA tot bijvoorbeeld rellen leidt, gelooft hij niet. ,,Sinds Hirsi Ali, Wilders en Ehsan Jami zijn we wel wat gewend.

3 REACTIES

  1. Ik denk dat meneer Tjan wil meeliften op het ” succes” van het aanvallen van de islam. Hij denkt, hoe lok ik zo veel mogelijk mensen naar mijn saaie museum. Nou dit is de manier, want er is niets nieuwschieriger dan de mens…

  2. Hopen maar dat Tjan voet bij stuk houdt. Als je kunst beoordeelt, moet je geen politiek laten meewegen. Als een paar mensen zich beledigd voelen, moeten ze daar maar mee leren leven. Ik voel me ook elke dag wel eens beledigd. Fact of life.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.