Tofik Dibi opgepakt om Wilders poster

63

Tofik DibiKamerlid Tofik Dibi van GroenLinks is zondag op de Dam in Amsterdam opgepakt omdat hij anti-Wildersposters uitdeelde. De parlementariër steunde een demonstratie van drie activisten die zaterdag werden opgepakt vanwege de posters. Wilders wordt op de posters uitgemaakt voor extremist.

De Internationale Socialisten lieten gisteren al weten door te willen gaan met het verspreiden van de posters. Zij vinden het onrechtvaardig dat zij zich niet mogen uiten, terwijl Wilders volgens hen zelf regelmatig extreme uitspraken doet en zich daarbij vaak beroept op de vrijheid van meningsuiting.

Tofik Dibi sloot zich bij de activisten aan omdat ook hij de arrestaties van gisteren onterecht vindt. “Ik ga de straat op omdat de vrijheid van meningsuiting voor een ieder geldt, zowel voor Geert Wilders als voor zijn critici. Het is onacceptabel dat de politie onwelgevallige geluiden op deze manier belemmert”, zei hij kort voor zijn aanhouding.

anti-Wilders-poster

12 REACTIES

 1. schande nederland

  GEEN VRIHEID VAN MENINGSUITNG!! SCHANDEEEE!!!!

  We mogen in nederland dus niet met 2 maten meten! SCHANDE BEATRIX PRINS WiLLEM ALLEXANDER MAXIMA KONINGIN WILHELMINA SCHANDEEEEEEEEEEEEEEEEe

 2. ja zo zie je maar weer he.. als je wat als moslim zegt over wilders dan vindt de politie dat te ver gaan. maar wat wilders allemaal in de kamer zegt mag wel en wordt er niks aan gedaan..

 3. leuke actie ;
  maar ik zou het zeer leuk hebben gevonden dat hij zijn positie in de 2ekamer had kunnen gebruiken om het debat aan te gaan met de de zogenaamde poloticus

  en daarbij de tegenwind reactie wat naar mijn mening met overtuiging heeel makkelijk te verslaan is

 4. Wij mogen trots zijn dat we in Nederland wonen. Kunnen alles zeggen wat we denken!. Jeh, vrijheid van meningsuiting, iets waar nederland trots op mag zijn (als het in hun straatje past….)

 5. Mo,ik ben het helemaal met je eens!!!!!!
  Met een jaarvergoieding van ruim 90.000 euro zou je van een volksvertegenwoordiger verwachten dat hij het woord daar spreekt waar hij gekozen is en niet aan een demonstratie meedoet om in de openbaarheid te laten zien hoe “dapper” hij is. Dez actie is wel degelijk zinvol maar dan door anderen dan door Dobi.
  Ik weet dat hij ook het recht heeft om dit te doen,maar in de 2e kamer kan hij meer bereiken dan een simpele oppakking met een pamflet.
  Ik heb absoluuut niets tegen hem maar wel tegen de wijze waarop hij thans zijn vertegenwoording doet
  Hij is een gekozen vertegenwoordiger en met hem nog een aantal leden in de 2e kamer met een Marokkaanse achtergrond en van hen allen had ik VEEL meer tegengas verwacht als die ratten van de PVV weer bezig zijn om anderen te kwetsen en te beledigen.
  Ja ,ik had meer verwacht van Dobi op die plek, en dat is jammer dat hij zich niet beter laat horen.
  De aktie op zich is goed want eindelijk gaat het tegengas aan dat stuk onbenul komen en daarvoor moeten we niet zwijgen maar luidskeels de protesten laten horen.

 6. Wij willen niet met jullie in 1 land leven mosnietslim kk buitenlanders…..
  Ga lekker naar jullie eigen warm land…. jullie gaan toch allenmaal terug als jullie nederland arm hebben gemaakt ….. Ze zouden eens een onderzoek moeten doen naar die vila’s wat jullie hebben.. VOL=VOL Buitenhlanders weg

 7. @November 25th, 2009 at 4:31 pm

  @dfsdfs zegt:
  Wij willen niet met jullie in 1 land leven mosnietslim kk buitenlanders…..
  Ga lekker naar jullie eigen warm land…. jullie gaan toch allenmaal terug als jullie nederland arm hebben gemaakt ….. Ze zouden eens een onderzoek moeten doen naar die vila’s wat jullie hebben.. VOL=VOL Buitenhlanders weg.

  Als je van de week klaar bent met jezelf te bevredigen kan je misschien aan je leerkracht vragen wat aan je zinsbouw te doen!!!!!!!!
  ps,
  Vergeet je handen niet te wassen als je klaar bent, want die griep is net zo besmettelijk als jij!!!!

 8. Maak jullie niet druk binnenkort krijgen we een moslimpartij in Rotterdam. Dan kan iedereen gerust zijn/ haar stem laten horen. Eens dat er een moslimpartij komt, ben ik zeker van mening dat merendeels moslims erop zullen stemmen. Ik vind het wel leuk en terecht van DIBI. We roepen al die tijd vrijheid van meningsuiting. Maar waar is de vrijheid van meningsuiting van Touafik Dibi? Wilders mag haatzaaien en zijn mening geven, maar als Toufik het doet wordt hij notabene gearresteerd. Ik vraag me af in wat voor land we leven!! SCHANDE!!! IK BEGIN DIT LAND EN DE FUCKING POLITIEKE SPELLETJES TE HATEN!!

 9. Hij zit ook in de politiek en heeft evenveel recht van spreken als Wilders. Vrijheid van meningsuiting roept Wilders steeds. Dus als hij het mag, dan mogen wij het ook!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.