Extreem rechts wordt onderschat

30

Extreem domHet rechtse radicalisme op straat en op scholen neemt toe en extreem rechts is zeker niet ongevaarlijk. “Extreem rechts krijgt een gewelddadiger profiel”, stelt Jaap van Donselaar in de jongste uitgave van het Burgemeestersblad. Van Donselaar is als extreemrechtsdeskundige verbonden aan de Universiteit Leiden en de Anne Frank Stichting schrijft Nu.NL.

Hij baseert zijn stellingen op ontwikkelingen van de afgelopen tijd in de samenleving. “Mini-rassenrelletjes waarbij jongerengroepen zijn betrokken, zijn een wekelijkse aangelegenheid geworden.” Ook wijst hij op een wapen- en explosievenvondst in Spijkenisse. In Almere pleegde een groep een aantal ernstige brandstichtingen.

Een ‘Blood and Honour’-groep viel in 2006 in Uitgeest een groep antifascisten aan, waarbij commando’s werden gebruikt die erop wijzen dat van tevoren was geoefend, aldus Van Donselaar.

2 REACTIES

  1. right wing

    wees daar maar niet bang over
    de moslims zullen niet zo laag gaan vallen
    wij gebruiken ons verstand eerder dan dat zo te zien nederlanders dat doen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.