Comité moet opkomen voor moslims

24

IslamDe Marokkaanse schrijver Mohammed Jabri heeft een comité opgericht dat aangifte gaat doen tegen iedereen die zich laatdunkend uitlaat over moslims. Het comité, dat Mirsab moet gaan heten, kan rekenen op steun moskeebesturen, advocaten, en collega-schrijvers van Jabri, zoals als Ali Eddaoudi, meldt gratis dagblad De Pers.

Jabri wil dat Mirsab als waakhond gaat fungeren. ‘Iedereen die racistische uitlatingen doet over de islam, een ieder die aanzet tot haat, zullen we gezamenlijk via juridische weg gaan aanpakken.’ Tegen de krant zegt hij ‘We zullen veel zaken gaan verliezen en dat mag. Waar het ons om gaat is dat het effect van een keer winst blijvend is. Als het ons lukt jurisprudentie te forceren die het mensen als Geert Wilders in de toekomst moeilijker gaat maken discriminerende standpunten over ons te ventileren, ben ik tevreden.’

‘Wij streven naar niets meer of minder dan een gelijkwaardige behandeling van moslims in deze samenleving. Gelijke participatie en volwaardig meedraaien voor iedereen.’

18 REACTIES

 1. De kritiek op de Wildersfilm en de, zo langzamerhand standaard, bijbehorende dreigingen met geweld, geeft eigenlijk al aan dat men in ieder geval de vrijheid van meningsuiting en expressie niet accepteert. Het is trouwens dubieus dat men de film niet accepteert want de film beeldt een aantal scene’s uit de koran uit. De film verwerpen is dus de koran verwerpen.

  Het strijden tegen rascistische (?) en beledigende opmerkingen is ook een vreemd uitgangspunt. Dit geeft aan dat men niet genegen is te veranderen. Zou men wél de waarden en normen van onze samenleving respecteren zouden er ook geen satirische en
  kritische opmerkingen over de islam gemaakt worden. Er is dan immers geen reden voor. Dit is weer een perfect voorbeeld van “verhulling”.

  Kunnen de initiatiefnemers wellicht uileggen waar bijv. Hizb ut Tahrir precies in dit plaatje thuis hoort?

  Zij verwerpen de vrijheid van meningsuiting en de democratie. Moslims willen wél een gelijkwaardige behandeling maar verwerpen onze maatschappij en dan maar klagen als er kritiek op hun handelen komt. Dit een mooi voorbeeld van het trachten de Nederlandse kritiek op deze verderfelijke ideologie te laten verstommen zodat men vervolgens zonder kritisch weerwoord gewoon zijn gang kan gaan.

  Volgens de koran is kritiek op Allah en de profeet mohammed veboden. Dit dient te worden bestreden. Deze actie moet absoluut gezien worden als een geleidelijke invoering van Sharia wetgeving.

  Als je het bericht helemaal uitkleedt blijft er het volgende over: Het is verboden de islam te bekritiseren, indien dit wel gebeurt volgen er juridische stappen.”

 2. Tegen de islam als geheel zijn is net zo eenzijdig denken als zuiver en alleen opkomen voor de belangen van islamieten, het zijn elkaars alterego’s. Beide discrimineren op basis van een geloofsovertuiging en cultuur.

  Het is toch bezopen: wij islamieten verenigen om u aan te klagen als u ons als vereniging aanspreekt? Als je niet op die manier behandeld wil worden dan moet je ook niet als groep naar de rechter gaan om je te verdedigen. Je bent een groep of een individu in pluriforme samenleving.

  Het is aan hen om te kiezen of ik ze moet zien als onderdeel van onze samenleving of als aparte groep die zichzelf dicrimineerd en mij daarmee een signaal geven dat ze gediscrimineerd willen worden.

 3. Maar Jabri wil meer met Mirsab.” Wij streven naar niet meer of minder dan een gelijkwaardige behandeling van moslims in deze samenleving”.
  Gelijke participatie en volwaardig meedraaien voor iedereen. Een uitstekend idee van Jabri. Met een gelijkwaardige behandeling van moslims zal iemand op basis van kwaliteit en mentaliteit een baan bemachtigen in plaats van dat er op basis van etniciteit geselecteerd wordt. Positieve discriminatie heeft nl. als nadeel dat werknemers met scheve ogen naar hun nieuwe collega kijken die in hun optiek oneigelijk binnen is gekomen. Het gevoel van stigma bij alloctonen zal tevens afnemen. Ook het gedoe met handen geven zal van de baan zijn omdat we allemaal “gelijkwaardig” zijn en een moslimman dus geen onderscheid meer maakt tussen mannen en vrouwen. Voor iedereen zal dan gelden dat er geen hoofddeksels gedragen mogen worden, tenzij noodzakelijk voor de beroepsuitvoering. Nog meer goede ideeën Jabri ?

 4. Allereerst wil het initiatief aanmoedigen om een organisatie op te richten die het voor moslims op gaat nemen langs JURIDISCHE WEGEN. Er is zeker sprake van vrijheid van meningsuiting, maar deze vrijheid is niet ongelimiteerd. In het desbetreffend en veelbesproken artikel wordt namelijk het volgende gezegd:

  Niemand heeft voorafgaand verlof nodig om door de drukpers gedachten of gevoelens te openbaren, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.

  Zoals jullie kunnen lezen is het mogelijk om je mening te uiten maar behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet. Het is aan de rechter om uit te maken of je de grenzen van je recht op vrijheid van meningsuiting hebt overschreden. Als deze organisatie ‘Mirsab’ zaken bij de rechter wil voorleggen, dan kan ik dit alleen maar toejuichen.

  Goed zo en een geweldig voorstel

  Wat Geert Wilders betreft dan zou ik willen aanraden om hem juist totaal te negeren.

  Hoe harder hij roept des te dover wij worden

  Laila

 5. Het is een ieder zijn recht om aangifte te doen en juridische wegen te bewandelen. Dat is een recht en behoeft dus geen commentaar. De rechter zal dan beslissen wat wel en niet gegrond is. Dat is eenvoudig toetsen aan de wet. Daar hoeven we hier niets aan toe of af te doen.

  Wel heb ik een vraag: Wat is een “rascistische uitlating doen over de islam”? Hoe kan kritiek op een geloof rascisme zijn. Dat snap ik dan weer niet.

  Nog een vraag: Zeg eens eerlijk: als iemand tegen je zegt dat hij de islam een pleurisgeloof vind, wat voel je dan van binnen. Als je woede voelt en een neiging om geweld te gebruiken en diegene in naam van Allah te straffen of corrigeren wees je dan wel bewust dat jij het zelf bent die haatdragend is en tot geweld geneigd. De haat en geweldadigheid zit dus in je eigen hart.

 6. ik kan me voorstellen dat het een keer de spuigaten uitloopt om alsmaar een voorbeeld van belediging te zijn, maar ehhhh…….
  gaan deze zelfde advocaten en organisaties dan ook tegen hun moslim gemeente zeggen dat ze de christenen en niet gelovigen OOK niet mogen beledigen ?
  ik ben homosexueel, maar ben volgens vele onder de moslims een erge zondaar en moet van het dak gegooid worden.
  tot overmaat van ramp ben ik ook nog joods, dus het dak waar ik vanaf gegooid moet worden zal wel hoger zijn dan bij de anderen homo’s 😉
  mag dat dan wel gezegd worden ?
  ik zie dit als zeer beledigend én aanmoediging van haat.
  sorry hoor, maar zolang de moslimgemeenschap niet de moed heeft om anders denkenden te accepteren, hoop ik dat hun organisatie mirsab kant nog wal zal raken.
  ik denk dat het een gezonder idee zou zijn als deze orgaisatie zich in zou zetten voor vrijheid van leven, en dan van beide kanten, want dan kun je zowel wilders als een beledigende imam voor de rechter brengen.
  een ieder moet en mag kunnen leven zoals hij of zij dat wenst, en niet opgedragen door een een of andere maffe geloofsrichting.

 7. misschien moeten we gewoon nog even 500 jaar wachten en dan pas een gesprek met moslims aangaan.
  Ze leven in een volkomen andere nogal achterlijke cultuur waar ze voorlopig nog niet uitkomen.
  Maar mooi dat een groepje nu vast mag proeven hoe het in de real wereld, het vrije westen toegaat, al wordt het groepje wel erg groot.
  Hoe kan het dat er mensen anno 2008 (moslims dus) zijn die niet of bijna niet sporten, niet aan cultuur doen , niet lezen, geen films of toneel zien etc.etc., dus ook geen mensen op die gebieden voortbrengen.
  Ze mogen niet nadenken en geen eigen mening vormen.
  Het enige wat ze doen is ongestaft het westen belachelijk maken, ga dan toch terug naar die middeleeuwse landen.
  En het belachelijke feit dat vrouwen onderdrukt cq achtergesteld worden en incest, verkrachting en moord als normaal wordt gezien.
  Met hoofddoek lopen omdat de mannen dat willen want als ze zeggen dat ze dat niet willen worden ze in elkaar geslagen.
  Mannen niet werken en de hele dag in koffiehuizen hangen en vrouwen maar 2x in het leven buiten mogen komen om te trouwen en om begraven te worden.
  En uit de statistieken van internet blijkt dat moslimlanden het meest naar porno kijken.
  Hoe hypocriet.
  Het is inderdaad een geweldadig geloof wat bij de wet verboden moet worden.

 8. joep,
  Hou op met je vrije Westen!
  Dankzij de moslims in het Westen, zijn de Chritenen terug naar hun geloof.,anders hadden ze hier nog erger dingen mee gemaakt dan Reetveters, vibrators en neppe vagina’s.
  Nederland word nog steeds geregeert door gelovigen en veel Nederlanders stemmen op CDA. Ik heb het hier nog niet over de ”Salafiesten” christenen, de SGP. Die nog steeds met regels en wetten voor de vrouwen rond lopen!
  Jij met je vrije westen!
  Wel is het Westen duizend keer beter dan de Arabiesche wereld.

 9. Comite moet opkomen voor moslims??
  Maar zonder Thee, laat staan koekjes en helemaal geen couscous!
  Eten doe je thuis, feest heel af en toe en niet elk dag heel diepe met je neus in bergen couscous! Terwijl je een hele grote klus op je zit te wachten.
  Marokkanen zeggen: als de buik vol is, begint het hoofd te zinggen..
  Opkomen voor Marokkanen? met zo volle buik?

 10. Goedendag.

  Ik ben Netanel, Joods gelovig, en ik heb een vraag.

  Ik ben dus joods, en ik kleed mij ook volgens de joodse voorschrift, inclusief haardracht en Keppel.
  Ik ben dit jaar nu al 2 keer in elkaar geslagen door Marokkaanse jongeren,waarvan 1 keer zo erg dat ik 3 weken in het ziekenhuis moest blijven.

  Mijn vraag, waarom ? wat heb ik gedaan dat ik constant word uitgescholden op straat, wat heb ik gedaan dat ik niet eens bij een moskee in de buurt durf te komen.

  Waarom vinden marokkanen dat zij wel het recht hebben om volgens het moslimgeloof te leven.
  Maar zijn zij zo agressief tegen mensen die volgens het joodse geloof willen leven.

  En hoe kan het dat de regering en politie jullie wel willen beschermen. Maar dat ik van de politie advies krijg dat ik beter zonder keppel , en mijn krullen beter kan verbergen als ik op straat ga.

  En als het nu uitzonderingen waren die mij zo discrimineerden, maar jullie kijken bijna allemaal naar me alsof jullie me het liefst van de aarde willen weghebben.

 11. Netanet,

  U gaf een goede vraag, maar u praat met ”jullie” en dat is onbegrijppelijk en onbeschoft zoals het gedrag wat die klotte Marokkanen die u hebben mishandeld.
  Wij zijn GEEN Sardine en wij lijken ook niet allemaal op elkaar.
  Ik heb respect voor het Jodendom en het christendom, trouwens ik respecteer alle mensen.
  Elk geloof kent zijn monsters en radicalen.
  Een vraag aan u: Waarom wordt Wilders gesteunt dood ”Sommige” Nederlandse joden?

 12. Verwonderlijk dat moslims of wat daar voor doorgaat, hier wil leven in vrijheid en democratie. Maar zich dan vaak gedraagt alsof die vrijheid alleen voor hun geld. En niet voor alles wat afwijkt in hun ogen. Joods homo lesbie christen. bv.

  Dan komt er een stuk onverdraagzaamheid naar voren. Vanwege de superioriteit die ze denken te halen uit de koran of hun cultuur, En dan denken sommigen zich alles te kunnen permitteren tegen alles wat niet in hun benauwde stinkende straatje past.

 13. De discussie hier of heel zwaar stotterd of loopt vast.
  Geachte Jabri, begin alstublieft een gratis krant,en soort Metro, dat hebben wij hadr nodig. U kunt het zeker, want ik lees uw stukken overal en heel graag.
  Een titel bijvoorbeel:” Niet schrikken’! en moet een hele gezellig krantje met waardig informatie, in het Nederlands.

 14. Mostafa, hier om de hoek staat nog een zaakje leeg,2 oude drukpersen zijn er volop te te koop en een PC is niet zo’n probleem.
  Wanneer beginnen we?

 15. Henk,

  Waneer beginnen we?
  Marokkanse journalisten en camera mannen lopen met zware dure pakken,met glimmende stropdas.Nederlands journalisten nee, met sportschoennen en een oude jas , trui of broek, zitten ook sportief uit.
  Nederlanders van Marokkanse afkomst loppen in dure pakken en glimmende schoenen.Ze willen graag klimmen naar de politiek zoals die en die en die…
  Vind je het vreemd dat ze die drukpersen daar, waar je over het had, gaan slopen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.