Hoe reageren op ‘film’ Wilders?

14

Extremist WildersNederland bereidt zich op alle fronten voor op de door PVV-leider Geert Wilders aangekondigde film over de Koran. Onlangs heeft de regering alle burgemeesters per brief gevraagd zich klaar te maken voor mogelijke rellen, er worden gesprekken gevoerd met imams, de beveiliging van Wilders is opgevoerd en de Nederlandse ambassades in moslimlanden zijn gewaarschuwd en geïnstrueerd. Het is duidelijk, Nederland is nerveus. Maar hoe zit het met de moslimgemeenschap in Nederland? Hoe nerveus is zij? Voorspellen ook moslims protesten en oplopende spanningen tussen bevolkingsgroepen naar aanleiding van de film? En, moeten de moslims überhaupt aandacht besteden aan de film van Wilders of moeten ze het simpelweg negeren?

Voormalig-GroenLinks Tweede Kamerlid Mohammed Rabbae en Mustafa Hamurcu van de Turkse islamitische stichting Milli Gorus, maar ook publicist Ibrahim Wijbenga en publicist Mohammed Benzakour laten hun licht op de zaak schijnen in het radiopgramma ‘Het Andere Geluid’, dinsdag 22 januari, 22.00 tot 23.00, Radio 5

Verder aandacht voor de humanitaire situatie in de Gazastrook. Met het hermetisch afsluiten van de grenzen, zijn Palestijnen in Gaza sinds vrijdag verstoken van hulpgoederen en medicijnen. De situatie is verder verslechterd, nadat Israël zondag de elektriciteit van het gebied heeft afgesloten. In Het Andere Geluid een gesprek met Karen Koning Abu Zayd, algemeen commissaris voor de UNWRA, het VN-genootschap voor humanitaire hulp en ontwikkeling voor Palestijnse vluchtelingen.

‘Het Andere Geluid’, dinsdag 22 januari, 22.00 tot 23.00, Radio 5

5 REACTIES

  1. wij geven de man, meer aandacht dan die verdient. de profeet vzmh heeft vele erger dingen meegemaakt. de eerst mensne die zich tot de islam had bekeerd zijn geslagen sommige van hun tot de dood. maar zij hielden zich in. maar wat doen wij in veel gevallen bevestige wat hij de mensen voorhoudt. overigens zijn er volgens mij meer niet moslims dan moslims die de man aandacht geven.

  2. ik zelf ik hou me niet bezig met deze zaken. wilders wil slecht idee geven over islam. ik weet dat de einig wie kan wilders straffen dat is allah. wilders zoekt aandacht en ik geef hem geen aandacht. punt.

  3. De beste manier om op Wilders te reageren is door hem totaal te negeren. Je geeft hem inderdaad alleen maar meer publiciteit en legitimiteit als je op zijn film heftig gaat reageren. Dus ik roep iedereen op om Wilders geheel links te laten liggen.

    ik hoop dat u gehoor zult geven aan mijn oproep

    Laila

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.