‘Hofstadleden’ vrijgesproken van terrorisme

29

HofstadverdachtenDe ‘Hofstadgroep’ bestaat niet. Tot die conclusie is het gerechthof van Den Haag woensdag gekomen. Het heeft daarmee vijf van de zeven verdachten vrijgesproken. De zeven werden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie die het doel had terroristische aanslagen te plegen.

Nouriddin el F., Ahmed H., Mohamed el M., Mohamed Fahmi B. en Youssef E. komen met het vonnis op vrije voeten. Hun medeverdachten Jason W. en Ismaïl A. werden vrijgesproken voor dezelfde aanklacht, maar gaan wel voor respectievelijk vijftien jaar en vijftien maanden de gevangenis in meldt Nieuws.NL.

Volgens advocaat Bart Nooitgedagt van Ismaïl A. mogen Nederlanders weer vertrouwen hebben in de Staat. „Je kunt niet zomaar als terrorist worden gekwalificeerd.” „Oneigenlijke argumenten als politieke druk” wegen volgens hem niet mee in het strafrecht.

De raadslieden van de verdachten toonden zich verheugd over de uitspraak. „Hier hebben we drie jaar voor gestreden. De vrijspraak is volkomen terecht”, benadrukte Nooitgedagt. Het hof oordeelde dat de Hofstadgroep als terroristische organisatie niet bestaat. Het was volgens de advocaten een normale vriendengroep. Zij bekijken of ze een schadevergoeding kunnen eisen.

2 REACTIES

  1. Ik ben er zeer blij mee dat het hof de rug recht heeft gehouden. De politieke druk om een eigen terroristische organisatie te creeren moet enorm zijn geweest. Het onderhouden van een rechtsstaat vergt ruggegraten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.