‘Holland Loves Muslims’

Een statement over Nederland en de islamofobie. Dat is de ‘Holland Loves Muslims Petition’, een boodschap op internet waaronder op 14 februari zeker 50.000 handtekeningen moeten staan. Dat is het streven van de initiatiefnemers, die maandag verklaarden dat ze hiermee willen laten zien dat „niet Wilders en al die andere moslimbashers de baas zijn in dit land”.
‘Holland Loves Muslims’
De petitie is te lezen op www.hollandlovesmuslims.com. De tekst richt zich op de ‘medeburger’, moslims en niet-moslims, maar ook richting de islamitische wereld die de film van de anti-Islam politicus Geert Wilders volgens de initiatiefnemers met ingehouden woede tegemoet ziet.

11 REACTIES

 1. Wij hebben hier al jaren een gemengde vriendenkring met verschillende geloven op ons dorp en dat gaat ook al jaren goed,en dat blijft ook zo en daar hoor je natuurlijk ook niets over en dat hoeft ook niet.
  Elkaar de ruimte geven en elkaars verschillen respecteren en omdat we allemaal zo verschillend zijn gaat het denk ik ook zo goed.
  Bij ons bepaald een geloof gelukkig niet of we wel of geen vrienden met elkaar kunnen zijn.
  Ik weet ook zeker dat geweld niets met het geloof te maken heeft maar dat dat komt om altijd dezelfde mensen na te wijzen en op gevoelige punten hen te kwetsen,de één gaat daar makkelijk mee om en de ander heeft het daar moeilijk mee,in iedere bevolkingsgroep,gelovig of ongelovig lopen lieden rond die wraak nemen als ze gekwetst worden,dat heeft niets met geloof te maken….zo is de mens van nature.
  Misschien leg ik het allemaal wat onhandig uit maar ik probeer te zeggen dat het jammer is dat zulke acties nodig zijn,vind het wel een goed idee hoor.
  En wat er met Geert Wilders allemaal mis is weet ik ook niet meer maar die kerel maakt het zich wel zo moeilijk,hij brengt veel schade toe aan ons landje,voor iedereen,alleen domme mensen lopen achter hem aan.
  Groeten uit brabant,Ciske.

 2. “Bzzz bzzz” zegt Gonzo met al zijn zes pootjes muurvast aan het plakpapier. Het schijnt dat ze tegenwoordig zelfs een lekker geurtje afgeven en da’s vast geen leuk einde. Wat heet, heel zo’n leven zal een straf zijn. Ach, misschien is het vermogen tot zelfreflectie ook niet altijd een zegen.
  Moge je in een volgend leven weerkomen als iets groters Gonzo. Het zal er toch ooit een keer van moeten komen nietwaar?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.