Marcouch: lastpakken het land uit

Ahmed MarcouchVan buitenlanders met een verblijfsvergunning moet elke vijf jaar worden onderzocht of zij ‘een gevaar voor de samenleving’ zijn. Op die manier kunnen jongens die zich misdragen, veel gemakkelijker het land worden uitgezet. Dat zegt PvdA-stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch van Slotervaart schrijft Het Parool.

Aanleiding is het feit dat vijf jongens van de zogenoemde Mondriaangroep uit de Jan Tooropstraat die een week voor oud en nieuw uit de gevangenis werden vrijgelaten, opnieuw de buurt onveilig maakten. Bij één van de jongens bleek de verblijfsvergunning te zijn verlopen.

Volgens de krant dringt Marcouch er bij de IND op aan de jongen het land uit te zetten.

30 REACTIES

 1. meskienn, echt een beroepsallochtoon. volgens mij heeft hij zijn baan wel aan die lastpakken te danken. ik weet een beter oplossing; de hele industrie die rondom de paar lastpakken is ontstaan , gewoon stopen. scheelt heel veel geld. maar ja dan zullen ook weer heel wat mensen werkloos zijn.

 2. Tazz er is altijd wel een verader in een cultuur, en hier heb je er een waar moeten die mensen dan heen? terwijl Marcouch een luxe leventje leid gaat er een terug naar zijn thuis land en die bekijkt het dan maar, trr yeh mensen van tegenwoordig kijk eest naar je zelf dan naar anderen…hebben ze eindelijk een verblijfverguning moeten ze weg omdat marcouch het zegt!!! ik heb een beter voorstel waarom ga jij niet eens terug en je meer richten tot de islam dan leer je nog veeel en hoe je met anderen om moet gaan.

 3. Wallah ik ben het helemaal eens met marcouch!!! kom op steek je kop niet in het zand maar open je ogen mensen !! wij marokkanen verpesten gewoon het dagelijkse leven van ieder ander.

  Hangjongeren, criminelen, schoolverlaters, loverboys……gewoon elke marokkaan ontspoord bijna als hij in de puberteit zit…..we moeten gewoon eerlijk zijn….wij marokkanen zijn geen lieverdjes……wij wonen in nederland en moeten het leven met de hollanders zo aangenaam mogelijk maken……..ik als marokkaan ben het helemaal zat, die jeugd is niet goed bezig……als de rollen waren omgedraaid, BV in marokko en komen zoveel polen wonen en de boel v erstoren enz, dan hadden wij het niet geaccepteerd……dus denk even vanuit een andere oogpunt….

  Dus marcouch ik ben het helemaal eens!! marokkanen die zich misdragen en geen bijdrage willen leveren in de samenleving….enkeltje marokko en daar heropgevoed worden……tijd voor harde maatregelen.

  Wa aleikom salam

 4. hmm meneer karouch!! Zoals jij en vele andere graag willen dat allochtonen gaan integreren. Nou zal ik je een geheimpje verklappen. Met dit acties wil niet meer integreren. Ten eerste je gaat niet zeggen je bent een nederlandse burger en daarna als je ze niet aankunt dan zijn ze het niet. Dat is net alsof een moeder ineens tegen een van haar kinderen gaat zeggen je bent mijn kind niet!! Hmm maar goed logisch nadenken is meneer karkouch sterkte kant niet. Dus meneer karkouch wat zij wij(hiermee spreek ik voor die zogenaamde straatterroristen)?? Ben ik nou een Nederlander of niet?? Zoniet dan ga ik wel weg!! Maar dan moeten die Nederlanders uit Zuid-Afrika, Amerika,Australie en Canada ook vertrekken. Zij hebben eeuwen lang de oorspronkelijk bevolking verkracht,vermoord en gedengeerd. Daarnaast die vreemde polderknaapjes in de kleinere dorpen die graag “zwakke”allochtonen aanpakken. Daar hoor ik niks over?? Moehim het is het ene of de andere wij hier uit!! Dan moeten de kaaskoppen ergens anders ook deruit!!

 5. Waarom niet? Eindelijk een vent met ballen. Zij hebben het immers aan zichzelf te danken. Hoe eerder hoe beter. De rotzooi wordt gefilterd en verwijderd uit onze gemeenschap. Snap niet dat mensen hier tegen kunnen zijn, behalve dat een enkele kutmarokkanen hier het slachtoffer van zullen worden! Deze kutmarokkaantjes hebben zelf al genoeg slachtoffers gemaakt, nu is het hun beurt! Wie niet luisteren wil moet voelen.

 6. Om te beginnen die jongens die overlast veroorzaken, zijn jongens die hier in Nederland geboren en getogen zijn. Dus je kan ze eigenlijk niet terug sturen, ze zijn gewoon Nederlands als het ware!

  Verder destijds wouden ze het ook invoeren, maar Marokko stemde niet in. De koning zijn toen destijds tegen de minister van Buitenlandse zaken: ‘Welke generatie marokkanen veroorzaakt de overlast?, de minister zei: ja de 2de en 3de generatie marokkanen! En toen zei de koning, dat zijn jullie kinderen, die hebben jullie opgevoed, mijn kinderen(1ste generatie) die ik opgevoed heb, als jullie daar problemen mee hebben dan ga ik wel met jullie in zee, maar dat zijn jullie kinderen dus los het maar zelf op”.

  Mohiem conclusie, wat marcouch zegt is gewoon onzin. Probleem moet je bij de wortels pakken en niet van je wegschuiven. Kortom, plan van marcouch kan de prullenbak in!

  Oulaikom Salaam,

  B

 7. oja wij hebben ze opgevoed lekker makkelijk ,afschuifcultuurtje.
  Altijd ander zijn schuld.
  Ze voelen zich marokkaan,ouders zijn marokkaans,spreken marokkaans dus kunnen lekker terug naar het rifgebergte.

 8. Botrah, tbarkellah 3lik. Je haalt de woorden gewoon uit me mond. Het is feit dat sommige marokkaanse jobngeren geen lieverdjes zijn, maar ik weet nou net niet of het handig is op het probleem naar een ander land toe te schuiven. Deze jongeren zijn hier geboren en opgegroeid en hebben hun eigen problemen hier ontwikkeld met alle gevolgen van dien.
  Tuurlijk vind ik bepaalde Marokkaanse gozertjes die de boel verzieken vervelend en ben ik het uiteraard eens met het feit dat deze ook gestraft moeten worden, al valt natuurlijk wel te gissen of bij een aantal marokkaanse (probleem) jongeren straffen wel het probleem oplost. Sterker nog onder pubers (dat zijn die Marokkaanse jongeren voor een groote gedeelte), is een (gevangenis)straf ook iets waar je “trots” op kunt zijn, jah der staat weer iets op je Cv waar je een bepaalde status mee kunt verkrijgen.
  Ik vind dat Marcouch op veel belangrijke punten gelijk heeft, maar juist omdat hij Marokkaans is had ik verwacht dat deheer Marcouch wel beter zicht had in het probleem zelf en dat hij misschien wel een oplossing (tot in hoever dat mogelijk is bij een puber) had kunnen komen. Wat ik ook fout vind van deheer Marcouch is dat hij zoveel mogelijk ouders probeert te betrekken in het probleem van hun zoon (uiteraad niets mis mee), maar zou deheer Marcouch niet moeten inzien dat hij voornamelijk de puber zelf moet betrekken in het proces?
  In principe wel! Want een puber zou zich veel beter kunnen gedragen als je hem of haar het gevoel van enige verantwoordelijk zou geven, verantwoordelijkheid waarbij je de samenleving en je sociale omgeving zou moeten aantonen dat je volwassen genoeg bent om bepaalde verantwoordelijkheden te dragen.
  Een puber is in principe een puber (en daar kun je bepaalde zaken niet van verwachten dat betekend overigends niet dat je alles moet tolereren) en dat het dan nu een Marokkaanse puber gaat, tja dat is in principe alleen essentieel voor de vraag of de media (laten we nemen de kranten) er voorpagina nieuws van maken of het ergends klein als tussenkopje word gebruikt.
  Het is overigends wel door onderzoek gebleken dat een puber zich meestal positief gaat opstellen/gedragen als men positief is tegen de desbetreffende persoon en laat wel wezen, als marokkaanse jongere moet je je meer bewijzen dan een gemiddelde puber.
  Maar goed, nu ben ik bezig te suggeren wat oorzaken zouden kunnen zijn van bepaald gedrag die bepaalde Marokkaanse jongeren aannemen. Die discussie houden we wel voor de andere keer.
  Beste meneer Marcouch, ik weet best dat je grenzen probeert op te stellen en ik kan vaak leven met u uitspraken , waar ik overigend vaak wel mee eens ben, maar dit keer hebt u de plank mis geslagen..

  Mvg,

 9. Weet je Soms Denk Ik echt Waarom Gedragen Marokkanen Zich Zo Dom, Ik Denk Bij me zelf Van Ben ik nou zo Slim Of Ben jij nou zo Dom!!! Waarom Mensen houden jullie niet een keer jullie mond en gedraag je zelf als een wijs persoon en kijk Naar je geloof inplaats van kijken naar een ander marouch is een en al onzin Die Man Wil Geld verdienen maar dan op iemand ze rug en de hollanders Doen zogenaamd met hem mee alleen dan kunnen de nederlanders dingen zeggen en doen die ze normaal niet zouden hebben gedaan nu hebben ze als het ware een Soort Van Rugdekking….Open je verwaarloosde Ogen en Kijk naar wat er echt gebeurd Wij worden van elke kant aangevallen en doen blij mee met wat een ongelovige te zeggen heeft, Maar waarneer er oorlog is iedereen erbij wilt horen…en fatima er zijn dingen waarmee ik total met je eens ben en andere dingen waarvan ik zeg dat had je beter kunnen zeggen. Wij hebben al genoeg elende gehad en dan nog eens een elende van je eigen bloed dat gaat me echt te ver, Mohim mensen zoals ik al zij open de ogen op tijd en niet te laat, ( De domste boeren hebben de dikste Aardappelen ) Voor de mensen die het niet weten het betekend, Met geluk komt men vaak veder dan met verstand…Ik denk dat we het maar met geluk moeten doen verstand zit er eniet echt in….Beslemma

 10. Goeieavond,

  Fatima: Goeie argumenten, TOPPIE gewoon!

  We leven in een democratie(iedereen is gelijk), die maatregel om marokkaanse schofjes het land uit te zetten is dan in strijd met de grondwet! Wij in Nederland leven toch in een samenleving waarbij iedereen gelijk is, ongeacht wat je nationaliteit is of religie toch??

  Verder hoe zit het dan met de Nederlandse-Italalianen/Chinezen/Fransen/Duitsers??? Die moeten dan ook het land uit gezet worden, als ze ook in de criminaliteit belanden als we daadwerkelijk de richtlijnen van een democratie nastreven toch?

  Trouwens in Frankrijk is die maatregel al ingevoerd! Maar uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de criminaliteit juist uitermate is toegenomen! Verder zijn die banlieus alleen maar erger en erger geworden! Dus tip voor De heer Marcouch, ik zou Frankrijk als maatstaf nemen en kijken of het eigenlijk wel effectief is om die maatregel in te voeren. Ik zelf ben ECHT van mening dat het echt averechts gaat werken!!

  Oulaikom Asalaam,

  Botrah

 11. Hij heeft het over mensen met een tijdelijke verblijfsvergunning en niet over mensen met een Nederlands paspoort.
  Dus over mensen die b.v in het kader van de gezinshereniging hier zijn gekomen en niet over een permanente vergunning beschikken.
  Blijft wel staan dat dit soort maatregelen die hij wil voor iedereen moet gelden en niet alleen voor Marokkanen,dus ook voor overlast gevende Europianen.(genoeg)
  En komen nu te veel wetten en voorstellen die discriminereend zijn en dat kan nooit de bedoeling wezen.

 12. hollanders hebben over de hele wereld lopen plunderen , tzz nu is het onze beurt en helaas voor die marcouch hebben veel marokkanen een nederlands paspoort en als je niet oppast moet je strax ook met beveiliging op straat snotaap

 13. Botrah @

  als het zo is waarom weigert Marokko de Nederlandse verzoek wat betreft de Dubbele Nationaliteit, als Marokko zegt dat de 2de en 3de generatie jullie kinderen zijn dan moet hij ook meewerken met de nederlandse regering wat de nationaliteit betreft, marokko wil niet toelaten dat een marokkaan alleen 1 Nederlandse nationalitet mag hebben, dus als hij zegt jullie kinderen dan maar alleen de Ned. nationaliteit. er moet een wet komen waar een crimineel z n Ned. paspoort wordt ingetrokken en met zn nep. Mar. paspoort teruggestuurd wordt naar Casa. waar hij soep kan drinken.

 14. Ik zie het probleem niet zo.

  Criminelen ongegacht van welke afkomst of nationaliteit, brengen schade toe aan de maatschappij.

  Wat is er dan verkeerd aan om de maatschappij van deze criminelen te verlossen?
  dat is toch in ieder eerlijk mens zijn belang.

  behalve natuurlijk als je zelf crimineel bent, dan zal je het er niet mee eens zijn, en gaan zeuren over discriminatie.

 15. Het gaat in deze zaak niet over Nederlandse of andere Europese jongeren want deze zijn niet belangrijk voor de scorelijst:
  “Hoe klim ik op in de rangorde van politiek ” van dit land.
  Ik zal een voorbeeld aanhalen waar we hier inRoterdam mee geconfronteerd worden.
  In 2007 is de Rotterdamwet van kracht geworden.
  De wet zegt dat je slechts dan in Rotterdam mag wonen c.q. aan gezinshereniging mag doen als je over minimaal 120 % van het miniuminkomen beschikt en zelfstandig voor woonruimte kan zorgwen,en over een volledige baan beschikt.
  Deze “veelgeprezen”wet die is ontworpen door die lapzwansen van Leefbaar Rotterdam onder leiding van de politieke mislukking M.Pastors (weten we nog “een NL”) had tot bedoeling alleen maar om de instroom van Marokkanen te beperken en niets anders.
  Dat is echter nooit zo gezegd of uitgelegd maar had wel degelijk een bijbedoeling,ondanks alle ontkeningen van LR.
  Het huidige kabinet wil deze gemeentewet voor heel Nederland van toepaasing gaan verklaren
  Thans is gebleken dat deze “veelgeprezen wet”dus in het geheel niet van kracht is van alle personen die zich in onze prachtige stad willen vestigen en uit Europa komen.
  Zo hebben we thans een aardig groot probleem met Poolse jeugd en oudere die zich hier via een uitzendbureau binnenkomen,niet over werk beschikken of maar heel kort, of betrokkken zijn in de criminaliteit/alcohol problemen etc.
  En we kunnen er geen moer tegen doen want het zijn Europianen
  Sterker nog.
  Een Pool die hier komt werken in ons land en die vooraf heeft gewerkt in Polen b.v. 6 jaar ,en hier werkeloos wordt heeft recht op een uitkering WIA die gelijk staat aan de tijd die hij in Polen en Nederland heeft gewerkt,dus iemand die 6 jaar in Polen werkte en 1 jaar hier heeft recht op een Nederlandse uitkering van 2,5 jaar gelijk aan het minium inkomen en toeslagen.
  Dit zijn nu discriminerende wetten in ons land.
  Wetgeving tegen ellende en overlast is prima,problemen aanpakken prima, maar wel zonder aanziens des persoons.

 16. @Botrah.

  quote(En toen zei de koning, dat zijn jullie kinderen, die hebben jullie opgevoed, mijn kinderen(1ste generatie) die ik opgevoed heb, als jullie daar problemen mee hebben dan ga ik wel met jullie in zee, maar dat zijn jullie kinderen dus los het maar zelf op”.
  )

  Jammer genoeg heb je op dit punt pijnlijk gelijk.
  Het is inderdaad de schuld van Nederland dat ze het probleem hebben laten ontstaan, en niet hard genoeg hebben aangepakt.
  Probleem is alleen, dat als ze het willen aanpakken, iedereen opeens over discriminatie begint te zeuren.

  Waardoor er dus een situatie ontstaat, dat we in dit land in een inpasse terecht zijn gekomen.
  We willen wel dat de problemen opgelost worden, maar dan moet dat gebeuren zonder maatregelen.
  Daarom zou het zoveel makkelijker zijn als de marokkaanse gemeenschap steun zou geven om Nederland weer een fijn land te maken, in plaats van eeuwig discriminatie aan te voeren als verdediging op de maatregelen die nodig zijn om de orde te herstellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.