Niet iedereen eens met Marcouch

Ahmed MarcouchCoalitiepartijen CDA en PvdA reageren verdeeld op het plan van PvdA-stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch van Slotervaart om buitenlanders met een verblijfsvergunning eens in de vijf jaar streng te screenen. Marcouch kwam vorige week met zijn plan na een werkbezoek van VVD-Kamerlid Henk Kamp.

CDA-Kamerlid Wim van de Camp vindt de uitspraken van Marcouch en Kamp ‘veel te algemeen’. Hij vreest dat veel goedwillende mensen er ‘nodeloos door worden gekwetst’. ”Kamp heeft in het kabinet acht jaar lang niets gedaan en komt nu met stoere taal” zegt hij in Het Parool.

Kamerlid Jeroen Dijsselbloem, partijgenoot van Marcouch, is wel enthousiast. Hij vraagt zich alleen af wat er nu al kan op basis van de wet. ”Mensen met een verblijfsvergunning die een misdrijf plegen, worden het land uitgezet. Hoe korter ze hier zijn en hoe zwaarder het misdrijf, des te sneller zo’n maatregel wordt genomen.”

15 REACTIES

 1. De autochtonen daar gebeurt niks mee nabiloe. Dit is namelijk hun land. Je kunt die mensen niet deporteren. de allochtonen daarentegen wel. Ik vind wel degelijk dat marcouch een punt heeft. Hij wordt namelijk knettergek van die lui. En begint zich steeds meer aan hen te irriteren. Hij heeft in de gaten dat die mensen niet te helpen zijn. Hij kan niks meer voor hen doen. Het enige waar je medelijden mee moet hebben zijn hun ouders. Die kunnen niks. Ze spreken geen nederlands. Kunnen niet lezen en schrijven en hebben laag gevoel van eigenwaarde en een minderwaardigheidscomplex. Hun kinderen domineren over hen. Diep in hun hart willen de ouders eigenlijk dat de overheid ingrijpt. maar uit schaamtegevoel willen ze dat niet toegeven. Ik begrijp ze wel en neem hun dat ook niet kwalijk. Als ik zo’n ouder was had ik het gezag overgedragen aan de overheid of mijn kinderen het leuk vinden of niet.

 2. Die man ruikt kansen om carriere te maken over dde rug van marokkanen. waarom concentreert hij zich alleen op marokkanen. heb je onder andere nationaliteiten geen criminaliteit? en zijn nederlanders allemaal lieverdjes?
  Hard aanpakken is goed maar dan voor iedereen die wat verkeerds doet.

  IK WALG echt van dat soort politici

 3. oke maar dat moet met iedereen so dus nederlanders die zich niet kunnen gedragen moeten voor onbepaald tijd gevangenisstraf opgelegd krijgen want deze soort dingen gebeuren bij elk volk maar meneer MARCHOUCH moet zich weer loyaal stellen tegen zijn nederlandse collega s en weer op de rug van de marokkanen proberen hoger te komen met strenge maatregelen tegen zijn eigen volk wat heeft deze man 2 gezichten
  uiteindelijk belanden kontenlikkers altijd in de stront !

 4. Ik hoor steeds het gelul van over de marokanen. Waarom weigeren jullie de waarheid te aanvaarden. Moet hij maar negeren dat er in amsterdam slotervaart wat toevallig voor de helft bestaat uit marokanen probleem zijn met marokaanse jongeren moet hij dat negeren. Hij heeft een stad te besturen. Hij is verantwoordelijk voor alle mensen die in zijn stad wonen. Als hij constateert dat er mensen in zijn stad en jammergenoeg zijn het de marokanen die zijn stad onveilig maken. Dan is het zijn plicht als stadsdeelvoorzitter om de burgers van zijn stad te beschermen. Dit heeft niks met met de over rug van te maken maar met addecuaat en daadkrachtig optreden tegen marokaans tuig. Of je het wil horen of niet dit zijn de feiten. En feiten zijn niet ontkentbaar. En bovendien. Van andere groepen allochtonen heb je nooit last.

  Die hebben wel wat beters te doen.

 5. Rachid!

  Het is geen baartje hoor, het is een kinpruik!
  Ik wilde nooit Marokkanen hier aan de macht, ik kies liever een Blankke Hollander.
  Samira Aboos houde toen ook van veel couscous en tagins om te komst op de Marokkanse rup op te bouwen. maar nu zet zij ook met haar neus in de ganzenlever als voorgerecht van een luxe menu.
  Maar goed, met couscous en gebraden kip stemmen bij de Marokkanen halen en later met een dure ganzenlever uit Den_Haag zwaaien .

 6. ben zelf ook een marokkaan , de heer marcouch heeft echt wel een punt.
  Mijn steun heeft hij.
  Er is werk zat hier , ga lekker werken of naar school in plaats van op straat hangen.

 7. Marc Ouch is een idioot die mee probeert te varen op de boot van wilders, kamp en co. Marc Ouch komt nu aanzetten met zijn grote praatjes die wal noch schip raken. wellicht dat hij gefrustreerd is geraakt door het feit dat DHR. Aboutaleb WEL heel veel heeft bereikt door zich als een echte politicus te gedragen en veelal met de juiste woorden het juiste weet te bereiken en niet te vergeten, bij diverse bevolkingsgroepen de kern van de problemathiek weet te beroeren. Marc Ouch wil nu een eigen, ongeleide en op fictie gebasseerde koers varen om zodoende ook zijn plek te veroveren temidden van de dames en heren politici. echter acht ik de kans erg klein dat hij ooit maar een derde van hetgeen Aboutaleb heeft bereikt, zelf zal bereiken laat staan het evenaren of overtreffen van dhr. Aboutaleb.
  deze man is tevens ook erg media-geil en probeert over de ruggen van de minderheden, zijn fluwelen zeteltje te bemachtigen met onzinnige ideeen, die hij notabene krijgt ingefluisterd door Kamp en consorten, waarbij bij mij al heel snel de vraag rijst: ben je nu een PvdA’er of VVD’er? het is wel erg toevallig dat net na het bezoek van Kamp, Marc ouch opeens komt bovendrijven met zijn ideeen. wat mij ook erg opvalt aan deze man, is dat hij al jarenlang telkens weer met nieuwe ideeen komt, waarbij geen enkel idee in de praktijk is gebracht.
  een echte politicus met uitstraling en oog voor de mens, zou een kind van zes, ik geef toe erg irritant, geen draai om de oren geven maar zal hem of haar juist aanspreken op het gedrag en de tijd nemen om uit te leggen hoe hij of zij zich wel moet gedragen.

  maar ja Marc Ouch, ik geef toe: als ik ook jarenlang dezelfde, weinig betekenisvolle functie zou bekleden en mijn doel na jaren nog steeds net zover is als aan het begin, dan zou ik ook wellicht gefrustreerd raken en de principe hanteren: ALLES OF NIETS.

  laten we hopen voor je dat de PVV de volgende verkiezingen meer zetels haalt, wellicht dat er voor jouw een stoeltje klaar staat, al is t maar voor de zogenaamde afspiegeling van de samenleving. dan heb je t toch voor elkaar. maar weet dat alles tijdelijk is zolang je gekleurd bent, je wordt weer uitgekotst als je niet meer nodig bent: vraag het aan Hirsi Ali, Rabbae en vele andere allochtonen die aan de pluche hebben mogen ruiken.

 8. Marijnt,
  Om te beginnen hij bestuurd de stad niet ,dat doet een gemeenteraad.
  Dhr Marcouch is voorzitter van een stadsdeelraad en dat is heel iets anders,hij kan in bepaalde gevallen voorstellen doen maar heeft in deze geen zelfstandige bevoegdheid,sterker nog in gevallen zoals hij wil kan alleen de regering maatregelen nemen of voorstellen doen,en is het uiteindelijk de 2e en 1e kamer die beslissen hierover.
  De taakomschrijvingen van deelraden in Nederland stellen op zich weinig voor.
  Maar je heb gelijk dat als je schrijft dat men het zat begint te worden in deze kwestie’s,maar andere hebben ook gelijk als ze schrijven,en dat is wat ik ook zeg als er iets moet gebeuren dan moet dat gelden voor iedereen en niet alleen voor een bepaalde groep,ondanks dat deze groep in sommige gevallen misschien wel voor de meeste overlast zorgt.
  Maar als je de zaak gaat toespitsen op een groep en die weet je te bereiken staat de volgende groep op en heb je geen middelen in handen om die weer aan te pakken.
  Denk in deze aan overlast gevende pas binnengekomen Oost Europianen die volop overlast geven en waar we niets tegen kunnen doen omdat dit niet mogelijk is in het kader van de Europese regelgeving.
  Je schrijft dat van andere allochtonen heb je geen last,maar dat is wel degelijk,alleen omdat ze van uit Europa komen worden het geen allochtonen genoemd maar ingezetene van de Europese Unie.
  Maar er is wel donders goed overlast,vooral in de grote steden van hen
  Hij zou zich sieren met het feit dat als hij behalve voorstellen doet om de elllende aan te pakken zich ook zou bezig houden met het bereiken van de ouders en directe hulp aan hen zou geven in goed geleide wegen op tot aanvaardbare oplossingen te komen.
  Dat zal uiteindelijk meer vruchten af werpen dat alleen maar deze voorstellen doen die niet haalbaar zijn gelet op de wetgeving in ons land

 9. […] (NRC). Marcouch wil buitenlanders met een verblijfsvergunning eens in de vijf jaar streng screenen (Magreb). En ik las ergens dat Samsom Marcouch complimenteerde dat ie zo’n overlastgever een fysieke […]

 10. […] (NRC). Marcouch wil buitenlanders met een verblijfsvergunning eens in de vijf jaar streng screenen (Magreb). En ik las ergens dat Samsom Marcouch complimenteerde dat ie zo’n overlastgever een fysieke […]

 11. […] Marcouch, a Moroccan-Dutch labour politician, wants to screen all foreigners with a temporary residence permit every 5 […]

 12. […] Marcouch, a Moroccan-Dutch labour politician, wants to screen all foreigners with a temporary residence permit every 5 […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.