Minister wil ‘Allochtoon’ schrappen

integratieMinister Hirsch Ballin van Justitie zou het een goede zaak vinden als de woorden allochtoon en autochtoon niet meer worden gebruikt. “Misschien moeten we maar eens van het hele woordgebruik af, want het creëert een valse tegenstelling”, zei hij in een gesprek in het radioprogramma De Ochtenden.

“We moeten ons goed realiseren dat we toch een heleboel gemeen hebben in ons land. Ik houd niet van de rubriceringen die ons land in tweeën delen, bijvoorbeeld de tegenstelling die zo vaak wordt gecreëerd tussen autochtonen en allochtonen”, aldus de CDA-bewindsman. “Als we doorgaan met spreken alsof ons land verdeeld is, of andere valse tegenstellingen creëren, dan maken we de dingen alleen maar erger.”

1 REACTIE

  1. Zo , dat is een makkelijke manier om op papier van je problemen af te komen.

    Zelf vind ik de woorden, terrorist, crimineel,en belasting een beetje vervelend.
    Kunnen ze die misschien ook meteen meeschrappen?

    scheelt een hoop geld, en het is meteen weer veilig op straat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.