Harde Islam kritiek van arabist Jansen

Arabist Hans JansenArabist Hans Jansen van de Universiteit Utrecht haalt in zijn nieuwe boek fel uit naar het kabinet. Leden van het kabinet zijn kennelijk bereid geweest zich te schikken naar de wensen van een vage groep moslims, schrijft RTV Utrecht hierover. In het boek ‘ Islam voor de varkens, apen, ezels en andere beesten’ krijgt met name de PvdA er fel van langs. Deze multiculti’s zijn volgens Jansen in moslimse ogen stuurloze sukkels.

De Arabist denkt dat Nederland heel geschikt is als proeftuin voor de plannen van Osama Bin Ladens geestverwanten. Nederland is dichtbevolkt, de politie is aardig en er zijn heel veel bange mensen. Hans Jansen is bijzonder hoogleraar voor het hedendaags islamitisch denken aan de Universiteit Utrecht. In het boek beantwoordt hij vragen van niet-moslims over de islam.

23 REACTIES

 1. Van deze man is bekend dat hij zwaar gefustreerd is en dat hij een erg eenzaam leven lijdt. Zijn vrouw is bij hem weggegaan voor een vrome moslim. Zie tevens zijn uiterlijke kenmerken, deze voldoen geheel aan die van gefustreerde lelijke racisten. Arme, zielige man; verdient zijn vieze geld met onwaarheden over de Islam.

 2. @Karim. Jammer dat je zo reageert. Ga liever in op het artikel. Ik heb het gelezen. O.a in de Telegraaf. En jij? Als je het er niet mee eens bent, weerleg dan maar hetgene hij geschreven heeft. Laat maar horen en laat de dicussie hier maar loskomen.

  Misschien moet ik het boek eens lezen om tot een oordeel te komen. De arabist Jansen heeft zeker kennis van zaken.

 3. En dat noemen ze een arabist???????????????????????????
  Die dwerg weet haast NIKS van de islam af, want anders zou hij anders praten over de islam. Alles wat hij zegt zijn leugens die gebaseerd zijn op de ideeen van Geertje Hilter en ik heb gehoord dat hij hem ook helpt bij het vertalen van de koran voor zijn film.(Hij vertaald alles natuurlijk verkeerd)

  Luister lelijk organisme (het is namelijk niet gepast om hem voor varken uit te maken, want een varken is ook maar een dier dat geschapen is door Allah en dat we dus in z’n waarde moeten houden), Hoe erg dat je je best ook doet om de islam zwart te maken, des te meer mensen zich verdiepen in de Islam en zich bekeren, :d :d :d Bedankt hiervoor !

 4. een arabist is niet automatisch een islamoloog. en dat is het probleem hier. hij wordt als deskundige over de islam beschouwd terwijl het tegendeel waar is. Maar schelden bereiken we allemaal niets mee.
  Met liefde voor onze schepper en zijn schepsels

 5. even een domme vraag
  waar was Hans Jansen al die tijd voordat wilders bezig kwam in de parlement?
  sinds kort na dat hij op radio 5 of hoe die zender heet pas van zijn bestaan af geweten
  waar was hij in die tijd voordat er wilders naar voren kwam
  durfde die toen niks te zeggen ofzo in die tijd of is er een andere reden dat hij pas nu naar voren komt?

 6. @Ghalil. Even een “dom”antwoord Lees en kijk eens verder dan je neus lang is. Jansen studeerde en wooonde o.a. in Egypte toen jij waarschijnlijk nog niet bestond. En studeerde al over de islam toen de moslims hier nog binnen moesten komen.

  Iets meer rspect voor deze man zou wel passend zijn. Ook al ben je het niet met hem eens

  En de vergelijking dat hij een verlengstuk v Wilders is zoals meer mensen hier suggereren is leugenachtig en misselijk.

  Wen er maar aan dat de islam kritiek krijgt door westerlingen. Zoals Jansen. En leer er maar mee omgaan. (Wilders laat ik er maar buiten.)

 7. Ach,net als Wilders wil ook hij zo nu en dan even de aandacht hebben,ik heb het ook gelezen en het is gewoon slap gelul van een achterhaalde ouwe zak die zijn tijd heeft geahd en nu nog even een duit in het zakje wil doen.
  Gewoon laten lullen en zijn aanhangers ook

 8. Peter: Volgens jou heeft hij kennis van zaken?? Hmm nou ik denk van niet.Mede doordat hij een selectief perceptie heeft die samen wilders etc wordt meegedeeld.Daarnaast hij heeft ook zo’n perceptie net als die zogenaamde kenners uit het verleden de indianen,joden,aboriginals etc als wilde beesten etc hebben gestigmatiseerd.Daarnaast in zijn tijd die hij in Egypte heeft doorgebracht heeft hij zelf kenbaar gemaakt dat hij alleen met Nederlanders omging.Uiteraard want hij staat zelf niet open voor andere invalshoeken etc.Zoals jij Peter!! JIj bent zo’n leegkop.Ik zal jou stigmatiseren als een fundamentalischte/fasischtisce,antisemitischte,genocides ontkenner!!

  toedoeles

 9. Deze nep arabist heeft altijd kritiek over de Arabieren en nu over de moslims, hij weet misschien niet dat honderden of misschien duizenden westerlingen die in de Arabische wereld hebben gewoond en in vrede met de Moslims hebben geleefd zich tot de Islam hebben bekeerd

 10. zulke mensen hebben maar een doel voor de ogen, en dat is het proberen de groei van de Islam af te remmen, ik wil hun een ding zeggen, met fabeltjes kom je niet ver, er zijn sommige domme vooral laagopgeleide oenen die erin geloven.

 11. Elkedag is het weer raak, Elkedag staat er in alle Nederlandse kranten arabieren zus of zo.
  En nu komt er een ene Hans Jansen die ff in de in de hoofdpagina van de kranten wilt staan op 17/04/2008 en mischien word hij nog wel uitgenodigt door Paul wittemans. Daar sleept hij ook weer 4000 euro uit. Wat is de KAVER toch gevaarlijk.

 12. Hans Jansen is al vanaf zo ongeveer het begin van de invasie in Irak vast gast bij radio 1, samen met Afshin Ellian, Leon de Winter, Arend Jan Boekestijn en Hans van Baalen. Jansen wordt soms afgewisseld met Leo Kwarten. Dit viertal vormt dan alle mogelijke invalshoeken van waaruit men op radio 1 meent het Nederlandse publiek te moeten informeren over het feit dat we de Amerikanen moeten steunen.

  Maar laat niemand zeggen dat men op radio 1, de betrouwbare en objectieve en degelijke enzo nieuws en actualiteitenzender, geen risico’s neemt en ook dissidente geluiden laat horen. Soms nodigen ze zelfs een heuse echte, hééél echt Irakees uit om de zaken toe te lichten.

  Dan komt de 13 geleden uit Irak gevluchte Koerdische journalist Mariwan Kanie uitleggen dat het allemaal wel meevalt en dat het intussen alweer stukken beter gaat met Koerdis.. eh Irak.

  Hans Jansen, de zalvende zwatelaar, het beeld dat Youp van ’t Hek voor zich moet hebben gehad toen hij de “pratende kut” introduceerde in de alledaagse taal, was degene die zelfs de propaganda van de neoconservatieven niet ver genoeg ging en verzon op eigen houtje een geheel nieuwe Iraakse geschiedenis uit.

  Soms waren zelfs de presentatoren, toch al niet begiftigd met zelfs minimale kennis van zaken over de onderwerpen waarover het publiek moet worden geinformeerd, met stomheid geslagen. En dat lukt niet iedereen. Zie de bovengenoemde vaste panel opiniemakers voor referentie.

  Heden zag ik Ben Kok in de Volkskrant zijn mening geven over de advertentie van de Winter. Zo is het gesteld met de pers in Nederland.

 13. @ peter
  ik lees zeker verder dan mijn neus lang is en als ik me niet vergis was hij al in nl voordat onze blonde vriendje aandacht aan het vragen is
  men mag van mij critizeren zolang als ze willen en het was maar een vraag
  maarja valt niet te verwachten van mensen die pedo’s als pastoren zien en het accepteren dat je eigen kinderen vekrachten het normaalste zaak van de wereld is

 14. professor Hans Jansen miste één woord in zijn for-all-must-be-read boek :
  Islam voor de varkens, apen en andere beesten is barmhartig’ !

 15. Ik heb meerdere artikelen van deze hans gelezen en ik geef toe dat hij redelijk weet waarover hij lult, maar ik kan niet ontkennen dat hij ondanks dat hij (wel degelijk) islamoloog is en arabist, de islam en de islamitische wereld vanuit een westers (vaak ook negatief getint) oogpunt bekijkt. Van een islamoloog/arabist zou je meer verwachten! Voor westerlingen die een westerse néutrale visie op o.a. de islam en ‘die wereld’ willen lezen kan ik Marc de Kesel aanraden. Deze politieke filosoof/theoloog heeft o.a. de brief van Mohammed B. aan AHA. And to all you bitches (from both sides) stop bitching and start talking! damn

 16. boalan, je verzint gewoon een verhaaltje om iemand neer te halen. mensen als bijvoorbeeld jansen en luyendijk geven weer hoe het in de arabische wereld functioneert en wat er in de koran staat. het zijn nuchtere analyses die altijd op feitelijkheden zijn gebaseerd. noem mij 1 stuk van hem die niet klopt. echt, noem er 1. zelf vind ik het boeiend omdat we nu eenmaal steeds meer met de islam te maken krijgen. jullie hebben nu de kans om de islam naar deze tijd te brengen, volgens mij is het niet de bedoeling dat gedachtes over de koran stilstaan. neem dit soort boeken als geschenk en denk er over na, je zal merken dat er toch aardig wat zaken zijn waar je je vraagtekens bij zal hebben als je heel eerlijk je hart laat spreken.

 17. Aan de reacties van de moslims op deze site kan ik zien in wat voor situatie wij in Nederland in de toekomst zullen gaan belanden: Burgeroorlog.
  Het blijkt dat de vrijdenkende hollandse mentaliteit botst met de bekrompen, opdringerige en eenzijdige denkwijze van moslims. Alleen al de wens dat de hele wereld zich gaat bekeren tot islam noem ik een blijk van tunnelvisie en eenzijdigheid; levensgevaarlijk!
  Denk gewoon voor jezelf. Dan hoef je je wijsheid niet uit een eeuwenoud achterhaald boek als de koran of bijbel te halen.

 18. I have been ovlreheemwd by a lack of interest for the Team planning session so the girls shall continue there way to the end of season without the strategic benefit of our night on the sauce. Still looking for interest for a camping weekend. will revise dates according to popularity.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.