Tienjarig bestaan Marmoucha

MarmouchaOp 25 mei 2008 viert Stichting Marmoucha haar 10 jarig bestaan. Marmoucha is in die jaren uitgegroeid tot dé organisatie in Nederland die zich sterk maakt voor Marokkaanse kunst en cultuur van Nederlandse en Marokkaanse bodem. Samen met poppodia en theaterzalen worden muziekproducties ontwikkeld met de meest uiteenlopende muziekstijlen uit Noord Afrika.

In 1998 organiseerde Marmoucha haar eerste programma in samenwerking met Paradiso Amsterdam met als doel een podium creëren voor Marokkaanse muziek gespeeld door artiesten uit Nederland. Door bekende artiesten uit Marokko te programmeren naast deze (destijds) minder bekende artiesten uit Nederland kregen zij de gelegenheid zich te presenteren aan een groot publiek.

In de loop van de jaren heeft Marmoucha samengewerkt met een breed scala aan podia, theaters en festivals in Nederland. Zo is Marmoucha producent voor onder andere De Doelen Rotterdam, Stadsschouwburg Utrecht, Podium Mozaiek Amsterdam, Theater Vredenburg en het Amsterdam Roots festival en organiseert ze in samenwerking met deze partners Noord Afrikaanse muziekprogramma’s met populaire hedendaagse muziek. Sinds 2003 groeit ook het aantal activiteiten dat Marmoucha in Marokko organiseert met Nederlandse kunst en cultuur. Marmoucha organiseert ongeveer 80 evenementen per jaar en bemiddelt daarnaast voor diverse Marokkaanse artiesten uit Nederland. Sinds 2005 wordt Marmoucha financieel ondersteund door de Gemeente Amsterdam en het Ministerie van OCW in het kader van het kunstenplan.

Ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van Marmoucha wordt op 25 mei een groot feest gegeven in Paradiso Amsterdam waar een breed scala aan bekende Marokkaanse artiesten zal optreden die het afgelopen decennium onvergetelijke optredens hebben verzorgd. Onder andere Adil El Miloudi, Aicha Tachinouite, Mimoun Rafroua, en Said El Houate komen uit speciaal uit Marokko overgevlogen. Van eigen bodem komen Amraoui, Yassine Samar, Kach kach, Teema en JWO. Verschillende DJ’s geven acte de presence zoals DJ Idriss, DJ Saïf, DJ Masri en DJ Bouchra. In de bovenzaal vindt een editie van Wayo plaats met o.a. Dj Abstract en de mc’s Bad Brya, One Voiz, Paytax, Regga en er is een suprise act met Breakdancers.
Zondag 25 mei Paradiso Amsterdam
Weteringschans 6-8 Amsterdam
Zaal open: 19.00 uur
Aanvang: 19.45 uur | Einde 23.30 uurVoorverkoop: € 17,50 (excl. servicekosten)
Deur: € 21,- (incl. lidmaatschap)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.