Aboutaleb: ik ben geen verrader

AboutalebHij begon zijn politieke carrière in 2004 als wethouder Onderwijs en Integratie van Amsterdam. In 2007 haalde PvdA-leider Wouter Bos hem naar Den Haag en werd hij de eerste islamitische bewindsman van Nederland. En de ster van staatssecretaris van Sociale Zaken Ahmed Aboutaleb rijst nog steeds.

Hij wordt getipt als de mogelijke opvolger van minister van Integratie Ella Vogelaar wier positie ter discussie staat en door vriend en vijand bewonderd om zijn leiderschap. Maar binnen de moslimgemeenschap is Aboutaleb omstreden. Hij zou collaboreren met autochtoon Nederland en zeggen wat wit Nederland wil horen.

Hoe gaat Aboutaleb om met de kritiek vanuit de islamitische gemeenschap en wordt hij inderdaad de opvolger van minister Vogelaar? In Het Andere Geluid vanavond een uitgebreid gesprek met staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ahmed Aboutaleb.

De staatssecretaris is een uur te gast om te praten over zijn portefeuille, zijn nalatenschap in Amsterdam, de PvdA van Vogelaar en Bos, en natuurlijk ook over zijn controversiële positie binnen de Marokkaanse en islamitische gemeenschap waar hij door sommigen met argusogen wordt bekeken.
Aboutaleb verhaalt over zijn eerste maanden in het koude Nederland en neuriet mee op de tonen van de Marokkaanse zanger Walid Mimoun die hem meevoeren naar autoreizen naar Marokko.

Columnist Mohammed Benzakour heeft zo zijn eigen ideeën die hij op Aboutaleb loslaat.

Het Andere Geluid, dinsdag 20 mei 2008 tussen 22.00 en 23.00 op radio 5

7 REACTIES

 1. Is dat zo? Henk. Met je vooringenomen reactie? Ga liever inhoudelijk in op t artikel ipv op de persoon te spelen. Of ben je gefrustreerd?

  Jammer he henk El Rotjeknor dat ik nu niet het door jouw gewenste antwoord ga geven. Word gelijk jou vooroordeel en invullen van andermans standpunten ontkracht
  Graag volgende keer wat minder schreeuwen. Met jouw in de grond proberen te trappen van anderen die op dit forum reageren en jouw standpunten niet altijd delen.

  En antwoord op je vraag Laila Aboutaleb verdient steun met zijn beleid. Een realistische man die hopelijk mensen weer aan t werk krijgt.

  De meeste kritiek krijgt ie nog van marokkanen vreemd?? waarom?

 2. mensen die niks hebben bereikt, nemen snel het woord verkaast of verrader ter mond. maar ik plaats een kanttekening, waarom zo`n typische allochtoontje positie.

 3. Kijk hij heeft gelijk een andere mening.
  Wat ben je toch zielig.
  Zelfs zijn standpunten past hij telkens aan zo het hem uitkomt.
  O ja, geef je “eigen vrienden” maar een kusje,want hier zijn het allemaal Judaskussen van je.
  Daarnaast bepaal ik zelf wel wie me kust

 4. Collaboreren met autochoon nederland en zeggen wat ze willen horen. mmmmmmmmmmmm Ik hou het op meer op marokanen een spiegel voorhouden en zeggen waar het op staat en problemen in de gemeenschap bespreekbaar maken en maling hebben aan het belachelijke loyaliteitsgedoe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.