Bad Brya geportretteerd door BBC

Bad BryaDe BBC portretteert voor de serie ‘Women in black’ vrouwen in Europa die op een geheel eigen wijze invulling geven aan de mix tussen de identiteit van het land waarin ze leven en hun islamitische overtuiging. Voor Nederland wordt de Amsterdamse Bad Brya bezocht. ’s Avonds treedt zij op als female mc, maar overdag heet ze Maryam Merabet.

Het grote Nederlandse publiek leerde *Bad Brya* kennen toen zij gevolgd werd door *Claudia van Tellegen*, documentairemaaksters voor de NCRV. Ondanks alle tegenslagen waarmee de 25-jarige artieste wordt geconfronteerd, zo vielen beide ouders al op jonge leeftijd weg voor het gezin Merabet, probeert ze toch een succesvol en positief bestaan op te bouwen. De documentaire droeg de naam *‘R-e-s-p-e-c-t’.*

*Bad Brya* treedt wereldwijd op met haar maatschappij kritische rapteksten, zo toerde ze recentelijk nog van Vietnam met de *Hopebox *, Amerika naar Marokko en weer naar ‘gewoon’ thuis in Nederland. Haar album* ‘Voicemail’* werd vorig jaar in eigen beheer uitgebracht.

Ondanks dat er in Nederland verschillende female mc’s actief zijn, werd de BBC-redactie geraakt door de onbevangenheid van Maryam Merabet, wat zich ook uit in de eerlijkheid van haar teksten. Haar nummers vertegenwoordigen haar strijd voor gelijkheid, zoektocht naar een eigen plek en de liefde voor hiphop. Stoer en rauw. Voor Women in black wordt Bad Brya gevolgd tijdens het optreden, bidden en tijdens het shoppen. Want uiteindelijk blijven vrouwen toch vrouwen..

BBC 2: donderdag 5 juni 2008 om 19.30 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.