Migranten verdronken bij Libië

Een vissersboot met ongeveer honderdvijftig migranten aan boord (waaronder ook Marokkanen) is eerder deze maand voor de Libische kust vergaan en slechts twee opvarenden hebben dat overleefd. Dat heeft de Egyptische ambassadeur in Libië, Mohammed Rifaah, dinsdag gezegd.

Rifaah kreeg het verhaal te horen van een van de overlevenden, een Egyptenaar die nu in de gevangenis zit in de Noord-Libische plaats Sorman. Volgens deze man, Wael Nagy Abdel-Moutagali, waren er migranten van allerlei nationaliteiten aan boord toen het schip op 7 juni 65 kilometer voor de kust zonk. Hij zei dat er nog steeds lijken aanspoelen. Behalve ongeveer vijftig Egyptenaren waren er opvarenden uit Marokko, Somalië en Bangladesh. De enige andere overlevende is een Bengalees.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.