Modevormgever AZIZ bij StadsSpelen

azizZondag 22 juni zullen Burgemeester Cohen en de Marokkaanse modevormgever/kunstenaar AZIZ de StadsSpelen Amsterdam inluiden op de Dam. Studio AZIZ creëerde speciaal voor Amsterdam de openingsceremonie. In de openeningsperformance van AZIZ maakt u allen deel uit van de StadsSpelen. Als een Olympisch Vuur dat doorgegeven wordt, zal de Dam rood opvlammen in de stadskleuren van Amsterdam.

Met name de laatste jaren creëert AZIZ performances en installaties in musea en theaters. in nauwe samenwerking mat performance-artiesten. Ter gelegenheid van de viering van het Verdrag van Rome presenteerde AZIZ een live performance installatie en modeshow in de Ridderzaal. Recentelijke performances waren onder andere te zien in het van Gogh Museum, het Centraal Museum en het Guggenheim Museum in New York. In 2007 verleende de stad Amsterdam hem de Kunstprijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.