Vakantie Marokko populair bij Marokkanen

VakantieMarokkanen met vakantieplannen gaan deze zomer wederom massaal naar hun moederland. In de afgelopen 10 jaar zijn er nauwelijks veranderingen waar te nemen in het vakantiegedrag van deze groep. Dit komt naar voren uit het onderzoek Marktverkenningen Allochtonen, gehouden door MCA Communicatie in april 2008 en voorgaande jaren.

68% van de Marokkanen bezoekt deze zomer hun moederland. Andere bestemmingen die (met name door Surinamers en Antillianen) worden genoemd zijn Spanje, Nederland en Turkije. Een grote groep ondervraagden (42%van het totaal) gaat overigens helemaal niet op vakantie in de zomer en blijft in Nederland.

Als men op vakantie gaat, blijven Marokkanen veel langer weg dan autochtone Nederlanders. In 2008 is de duur van het vakantieverblijf bij Marokkanen 29 dagen, terwijl autochtone Nederlanders gemiddeld 18 dagen op zomervakantie zijn.

Het vliegtuig is onder alle groepen het populairste vervoermiddel voor de komende vakantie. In vergelijking met eerdere jaren, heeft de auto als vervoersmiddel onder Marokkanen ingeboet, minder dan de helft van hen (45%) reist dit jaar met de auto naar het land van herkomst.

5 REACTIES

 1. Marokko Het land van zon zand en gebergte.
  Ik kan niet wachten om terug te gaan naar mijn
  Geboorte plaats de plaats waar het allemaal begon.
  De plaats waar ik de rust heb waar ik alles achter me kan laten.
  Wat de pijn in mij verdoofd en de stress laat verdwijnen.

  Dat is de reden waarom ik elk jaar naar marokko moet gaan!

 2. ik ga bijna ieder 2 maanden naar marokko want marokko heeft meer te bieden dan wat kaaskoppen hier denken mooie weer warmte druk markten heerlijk de sfeer je bent ander mens als je daar komt ik ga nooiet naar ander landen want marokko is voor mij for ever
  viva marueccos para siempre

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.