Marokkaans tintje op LiteSide festival

Van 22 t/m 24 augustus wordt op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam de derde editie van Liteside Festival gehouden. Er wordt aandacht besteed aan artiesten vanuit Marokko. Zo is er een bijzondere hiphop en rapavond met H-Kayne.

De jongens van H-Kayne, Adil (Sif Elssan), Azzedine (Ter Hor), Hatim (HB2) en Othman groeiden op in dezelfde straat in Meknes, Marokko. Ze ontwikkelden een zeer eigen geluid met Meknassi jazal, oftewel een mix van in dialect gesproken traditionele poëzie i en heftige beats en oriëntaalse grooves. Hun muziek is eigentijds, origineel en van de straat.

LiteSide staat voor de mix tussen hippe oriëntaalse en westerse cultuur.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.