RMMN: onnodige heisa m.b.t. komst Imams

ImamDe Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) is verbijsterd over de onnodige heisa en polemiek rondom de komst van imams uit Marokko naar Nederland gedurende de islamitische vastenmaand Ramadan. Met name het Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland (SMN) heeft kritiek geuit op de komst van de Marokkaanse imams.

De RMMN doet al jaren een beroep op een aantal imams uit Marokko (voornamelijk universitaire docenten) om juist het niveau van de imama (het imamschap) te verbeteren. De RMMN is tevens al jaren bezig om eigen imams in Nederland op te leiden, en mist de nodige politieke steun om dit proces te versnellen. De tijd van “noodimams” uit Marokko moet voorbij zijn, indien wij de integratie van de Marokkaanse gemeenschap willen bevorderen.

Wie de bijdrage van de uitgenodigde Marokkaanse imams niet goed kan plaatsen, doet er goed aan om de Nederlandse ambassade in Marokko te raadplegen in plaats van het oor te luister te leggen bij de politiek getinte polemiek van het Samenwerkingsverband Marokkanen in Nederland. Het is jammer dat SMN zich meer met de politiek in Marokko bezighoudt dan met de situatie van de Marokkaanse gemeenschap in Nederland.

De RMMN is niet de enige organisatie die, vooral tijdens belangrijke religieuze periodes als de Ramadan, een beroep doet op imams uit het land van herkomst. De RMMN hoopt dat de samenleving zich beter laat informeren over de komst van de imams en niet in ongefundeerde en ondoordachte argumenten trapt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.