Nederlanders positiever over moslims

Nederlanders zijn in de afgelopen jaren positiever geworden over moslims. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS Nipo onder ruim 1100 mensen in opdracht van RTL Nieuws.

Een op de vijf ondervraagden zegt positief te zijn over moslims, bijna een kwart is negatief. Dat is een stuk positiever dan in 2006, toen in hetzelfde trendonderzoek 40 procent van de mensen aangaf negatief over moslims te zijn en 14 procent positief.

In april 2008, vlak na het verschijnen van de anti-Koranfilm Fitna, waren de ondervraagden het best gestemd over moslims: 26 procent zei toen positief te zijn en 19 procent negatief.

15 REACTIES

 1. positiever over moslims en ik ben sintklaas zelf al zou dat waar wat ik betwijfel ik geloof geen leugenachtige westerse media

  positief over moslims maar negatief over Islam waar ik me leven voor zou geven waarom zetten ze niet positief over de islam?????????????????????

 2. Het is weer komkommertijd voor de media,dus krijgen we dit gelul.
  Volgende week deel 2 van NOVA o.i.d en dan krijgen we een heel ander verhaa.
  En Ravinder wie heeft er nu belang en interesse in de ander kant van het verhaal,kan je toch geen punten mee scoren.
  Het moet eenzijdig uitkomen en in het straatje passen dan is het goed

 3. hoezo, de nederlandse bevolking bestaat uit heel wat groepen mensen waaronder dus ook moslims… en gezien enkele statistieken (+ daarmee gepaard gaande kwaliteit van leven voor velen) zou ik dit geen geneuzel willen noemen.

 4. Ja, dat is inderdaad het probleem met definities van (sociale) categorieen waar je aldoor tegenaan loopt als je jezelf duidelijk wilt maken, Abdulai. Ik geloof er niets van dat er diepere, sinistere bedoelingen achter zit, het is meer gemakzucht.

  De polls zelf geven niet zozeer de werkelijke meningen weer, maar polst het politieke media-klimaat t.a.v. moslims. M.a.w. de timing van de polls t.o.v. de vluchtige actualiteit (nationaal en internationaal) is de grootste bepalende factor in de uitkomst. In plaats van individuele polls, zou je dus naar trends moeten kijken.

 5. Ik vraag me gewoon af, hoe het nu komt dat men meestal negatief is over Moslims. want dat Nederland positiever wordt over Moslims dat geloof ik ook niet. Ik woon in een ander stukje Nederland met wat ander soort Nederlanders , hier houden ze allemaal hun mond. Maar puur uit gemakzucht en geen zin hebben om er over na de denken. En vooral niet geconfronteerd te worden met het feit hoe leeg hun leven is……. en dat van ons zo warm en veilig in onze eigen cultuur………

  Lisette Abdel Kawy

 6. Ze hebben mij niks gevraagd, en ik wil er niks van weten.Geen enkel geloof wordt niet door mij respecteert. Want ik wordt ook niet gerespecteerd door hun omdat ik in hun ogen(ongelovig ben)

  Ik denk en beslis voor mezelf, geen sprookjesfiguur kan daar wat aan doen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.