Scholen verdeeld over islamonderwijs

Slotervaart-voorzitter Ahmed MarcouchSlotervaart-voorzitter Ahmed Marcouch wil dat er op openbare basisscholen in zijn stadsdeel meer aandacht besteed wordt aan de islam. Hij vindt de Koranlessen op weekendscholen echter onder de maat. Die lessen zouden ook via school moeten worden aangeboden.

In het stadsdeel vinden twee van de zes openbare scholen het een goed idee, de andere vier zien er niets in meldt AT5.

Volgens Marcouch willen veel allochtone ouders hun kinderen wel naar een openbare school sturen, maar wordt dat bemoeilijkt door bijvoorbeeld het gezamenlijke sporten en naakt douchen.

2 REACTIES

  1. Marcouch kan beter de weekendscholen aanpakken. Daar zit het probleem.

    Openbare scholen zijn niet voor niets openbaar. Zodat ouders naast christelijk of islam of katholiek onderwijs een school zonder godsdienst als grondslag kunnen kiezen. Openbaar daar van vrij houden. Daar is 100 jaar geleden voor gestreden en dat graag zo houden

    Een openbare school is ook voor iedereen gelijk. Vandaar dat ouders daar niet met hun semi religieuze wensen kunnen komen van geen gezamelijk sporten enzo. Geen vermenging van religieuze in dit geval islam wensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.