Hassouni uitgeroepen tot ‘Rising Star’

Maryam HassouniMaryam Hassouni is uitgeroepen als ‘Rising Star’ op het 16e Hamptons International Film Festival in New York. De Nederlandse actrice staat samen met de Duitse Hannah Herzsprung en de Roemeense Anamaria Marinca in de schijnwerpers op het Amerikaanse filmevenement, meldt Nu Video.

Hassouni, geboren op 21 september 1985 in Amsterdam, is een Nederlands-Marokkaans actrice. Zij studeert rechten aan de Vrije Universiteit en heeft een studie museologie gedaan tot 2005, in 2003 behaalde zij haar havo-diploma. Op de middelbare school volgde ze gedurende drie jaar dramalessen.

Met haar rol als Dunya in de televisieserie Dunya en Desie verwierf Maryam Hassouni snel bekendheid. De serie won diverse prijzen prijzen in binnen- en buitenland. In 2005 speelde ze, naast Jacob Derwig, de hoofdrol in de televisiefilm Offers van Dana Nechushtan. Op 20 november 2006 ontving ze een Emmy Award in de categorie Beste Actrice voor haar rol als Laila in deze film. De Emmy is de hoogste prijs in de Amerikaanse televisiewereld. Maryam Hassouni wil eerst haar Engels verbeteren voordat ze een carrière als actrice in de Hollywood overweegt.

Hassouni houdt van vechtsporten en deed aan Taekwon-Do waarin zij de blauwe band behaalde. Ook heeft zij aan karate gedaan en vijf jaar geturnd.
(bron Wikipedia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.