Celstraf scholier wegens majesteitsschennis

The king...De rechtbank van Marrakech heeft een scholier veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf wegens gebrek aan respect voor de koning. In plaats van de gebruikelijke slogan Allah, Het Vaderland, De Koning schreef hij Allah, Het Vaderland, Barca (FC Barcelona) op het schoolbord en werd hiervoor gestraft.

Volgens het Algemeen Dagblad bespotten Marokkaanse media het oordeel van de rechter. In een cartoon in dagblad Le Soir spreekt een agent de jongen bestraffend toe: “Waarom heb je geen Real Madrid geschreven? Ezel!”

4 REACTIES

  1. zolang deze praktijken gebeuren in MA, moet de marokkanse jeugd in nl bij zichzelf te rade gaan, waar zij allemaal mee bezig is. ik doel op Gouda, Nijmegen en Gronchem. normaal doen””””

  2. En dan durft de rest te zeggen dat het goed gaat in Marokko wat betreft democratie en persvrijheid. Marokko staat niet voor niets op 122 plaats. Erg laag. Wat is de koning ze3ma? Als hij poept dan stinkt het ook, misschien erger dan gemiddelde mens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.