Marokkanen in gesprek met Rouvoet

Na een succesvol gesprek/discussie met stadsdeelvoorzitter Ahmed Marouch, organiseert Jongerencentrum Argan alweer een tweede gesprek tussen Amsterdamse Marokkaanse jongeren en André Rouvoet (minister Jeugd en Gezin) .

De afgelopen periode hebben een aantal incidenten plaats gevonden in Amsterdam en andere steden van Nederland, waar `Marokkaanse` jongeren bij betrokken waren. Met een maatschappelijke discussie als gevolg. De rol die de Marokkaanse Jongeren kunnen spelen in een mogelijke aanpak, wordt vaak niet opgemerkt of is onderbelicht in de maatschappelijke discussie.

Marokkaanse jongeren in Amsterdam, willen zelf het initiatief nemen om te gaan praten over de problemen en mogelijke oplossingen. Veel Marokkaanse jongeren zijn het zat om gevolgen te ondervinden van de negatieve beeldvorming rondom hun groep. Maar Marokkaanse jongeren zijn zich ook bewust dat er iets moet worden gedaan om wangedrag van hun Marokkaanse leeftijdgenoten te voorkomen.
Om een bijdrage te leveren aan de oplossing rondom gedrag van Marokkaanse jongeren, gaan jongeren in jongerencentrum Argan in gesprek met politici. Maar ook met hulpverleners, scholen en politie om te brainstormen over mogelijke oplossingen.

De gesprekken dienen er ook voor om jongeren inzicht te geven in dagelijkse werkzaamheden van professionals in politiek, jongerenwerk en handhavingdiensten. Met als doel om de kloof tussen jongeren en professionals te verkleinen. Met gevolg dat jongeren gestimuleerd raken om een meer actieve burgerschaphouding aan te nemen. Gesprekken moeten de Amsterdamse jongeren ook antwoord geven op diverse vragen. Vragen over hoe de politiek de problemen denkt aan te pakken.

Woensdag 26 november 18.00 uur in jongerencentrum Argan, Overtoom 141 te Amsterdam. Amsterdamse Marokkaanse jongeren in gesprek met André Rouvoet (minister Jeugd en Gezin)

2 REACTIES

 1. Geachte Christen Rouvoet,

  Ik hoop dat een antwoord voor mij heeft: U zei ooit in het NRC : ” de moslims geloven in iets die niet bestaat”’kijk! het staat nog in het archief van het NRC waar mijn ingezondebrieven staan!
  U zei ook nog onbegrijppelijk dingen over de islam en moslims.

  De vraag is: gelooft u dat de islam een religie is?
  Mogen de moslims moslims zijn??
  In het artikel 1 van de Grondwet staat dat men is strafbaar als hij religie van anderen beleidigd..
  Hoort de islam als religie in het artikel??!!!!!
  Zoja! waarom Wilders mag hij moslims beledigen?
  Meer dat 40 klachen tegen wilders worden ingediend, note bene door Hollandse advocaten en hoogleraren en nog meer hoogheiden, maar De hoofdofficier van justitie zag in die klachten geen aanleiding om Wilders te berechten!!!!!rechter is toch de baas??of de officier??
  Zijn alle die hoogheiden gek? zoja! maak het openlijk, wij willen die mensen en de officier op TV zien.!!!!!!!!!!
  Ik heb dozen vol vragen, maar als u mij hier een antwoord geeft, ben ik tevreden.

  Dank u,
  PS

  Mostafa, moslim en trotse Nederlander van Marokkanse afkomst.
  ik geloof in Jezus, de Bijbel als heilige boek.
  Het zelfde voor Jodendom en Mozes.

  U kent de islam niet, terecht en logisch, want de Islam kwam NA het Christendom, maar wij wel, wij kennen uw religie en heiligen heel goed, zij zijn ons religiebasis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.