PvdA: einde aan dubbel paspoort

Migranten die Nederlander willen worden, moeten alleen nog een Nederlands paspoort gaan dragen. Dat heeft PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen dinsdag gezegd in een interview in de Volkskrant.

Ploumen vindt dat de greep van herkomstlanden moet verdwijnen. “Loyaliteit heeft voor mij niets met nationaliteit te maken. Om Nederlander te worden moet je je oude nationaliteit in principe opgeven”, aldus de PvdA-voorzitter.

6 REACTIES

 1. Accoord,onder voorwaarde dat allen die ons land verlaten hebben en een 2e nationaliteit hebben aangenomen hun Nederlandse paspoort met bijbehorende rechten inleveren en opgeven.
  Gelijke monniken,gelijke kappen is het toch altijd !!!

 2. Beste Lilian,

  volgens mij begrijp je het niet helemaal. Marokanen zullen door nederlanders altijd gezien worden als marokanen. we willen het best opgeven, maar dan moet mag je in de telegraaf en alle andere kranten niet meer het woord marokaan gebruiken maar dan gewoon nederlanders…. en juist daar heb je een probleempje Liliantje…welke krant wil nou over die saaaie nederlanders schrijven?? tell me en je kunt het ze ook niet verbieden. Dus ga maar lekker slapen deze kerstdagen in je wollige PVDA deken

 3. MarocPolitics,
  Was dat maar waar dat de Nederlanders julie zagen als Marokkanen.
  Maar heel veel Nederlanders zien julie nog steeds als gastarbeiders met hun kinderen en denken nog steeds dat jullie morgen weggaan hier.
  Dat is het probleem,waardoor er geen acceptatie is.
  Integratie = Partacipatie en Acceptatie,de rest is allemaal slap gelul om de zakken en tijd te vullen.

 4. Nederlanders zijn het domste volk als het om omgang met buitenlanders gaat… elke beschaving heeft zijn tijd gehad( ottomaanse, andalusie, romeinse rijk, oude egyptenaren etc) … nu zijn de nederlanders aan de beurt en hebben ze geen raad. Het lijkt net alsof de nederlanders uit een hol komen en de wereld niet willen durven zien.

 5. weer dat geziek over paspoort we worden nooiet geaccepteerd omdat wij moslims zijn er zijn genoeg problemen die voorkeur hebben in deze land.die kunnun onze paspoort afnemen maar niet onze liefde voor marokko wordt tyd dat moslims eigen partij oprichten en voorzichself opkomen wantzelf pvda keert onze rug toe.kijk naar joden die hebben 2 maar niemand daar iets over zegt .iederen dubbel paspoort afnemen of niemand iederen gelijk behandelen.1 paspoort hebben bevordert integratie niet .die wortd bevordert door gelijk behandeling acceptatie nls zeuren veel net als blaffen honden praatjes vullen geen gaatjes
  ik ben benieuwd wat ze in pêtto hebben voor mocros on 2009.of zij ook chinees gaan invoeren bij inburgering .ik ben in marokko getrouwd en ik moest haar inchrijven bij gemeente het heeft 7 maanden geduurd je word net als een crimeneel gezien allemaal van die dome vragen een vraag ontbrak bij die ondervraging en dat is wat vind jou vrouw lekker bij sex .mijn geduld was op .hun zeiden dat hoort bij nieuwe wetten of mijn huwelijk geen schein huwelijk is.deze land is veroot er valt niet meer te leven.mensen gewoon straat opgaan en tegen deze politiek demonstreren .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.