Dunya en Desie niet in race voor Oscar

De Nederlandse inzending, de jeugdfilm Dunya en Desie, staat niet op de lijst van negen films die meedingen naar de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Eerder viel Nederland ook al af in de race om de Golden Globes en de BAFTA’s, de Britse Oscars.

Dunya & Desie is van oorsprong een jeugdserie op de Nederlandse televisie van Dana Nechushtan, geschreven door Robert Alberdingk Thijm. De serie gaat over het leven en de puber-problemen van twee Amsterdamse meisjes. Dunya (Maryam Hassouni) komt uit een traditionele Marokkaanse familie en beleeft een wereld waarin de regels thuis heel anders zijn dan in de buitenwereld.

De serie heeft al diverse prijzen gewonnen in binnen- en buitenland, waaronder het Gouden Beeld voor Beste Dramaserie, de Prix Jeunesse en de Premios Ondas (beste Europese jeugdserie). In 2005 werd Dunya & Desie voor het tweede achtereenvolgende jaar genomineerd voor een Emmy Award.

Van deze serie werd in 2008 een film gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.