Berbertje en Berberinnetje in Ontwikkelingsland

‘Berbertje en Berberinnetje in Ontwikkelingsland’ is een nooit eerder vertoonde combinatie van korte, kleinschalige, low budget, high output, live gespeelde, videogeregistreerde, draagbare, Nederlands gezongen, reizende opera productie, gepresenteerd vanuit de reiskoffer, gezongen en gespeeld door levende acteurs in interactie met poppenspel en video.

Berbertje en Berberinnetje gaat over de geïdealiseerde liefdesrelatie tussen een herdertje en een herderinnetje, een soort Adam en Eva, die niet kunnen trouwen, omdat Berberinnetje uitgehuwelijkt is aan een ander. Ze besluiten te vluchten uit het onherbergzame Marokko, waar strenge regelgeving, taboes en werkeloosheid heersen, naar het sociale en economische paradijs “Hollyland”, waar alles beter is en waar ze vrij zullen zijn, altans, dat denken ze.

Op dat moment, echter, is Berberinnetje haar mannelijke wederhelft Berbertje kwijt, die op zijn beurt verstrikt is in de strijd tussen zijn anima en animus, ofwel de keuze tussen ega of ego. Want, als blijkt dat Berbertje naar andere vrouwen lonkt, hebben we de poppen aan het dansen.

Met de hulp in van de gelouterde tovenaar, theehuishouder, Ali C, en na 50 minuten van veel verwarring en kolderieke verkleedpartijen, interactieve projecties en ook ouderwets schimmenspel duiken zij uiteindelijk weer samen in de koffer Deze voorstelling is speciaal hertaald, gearrangeerd en bewerkt en is geschikt voor jongeren en volwassenen.

Meer informatie over het stuk kun je vinden op www.operapersephone.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.