Kindertalkshow reist naar Marokko

Vanaf zondag 1 maart zendt de VPRO bij Villa Achterwerk zeven nieuwe afleveringen uit van het jubileumseizoen van de succesvolle jeugdserie Taarten van Abel. Voor de eerste twee afleveringen reist Abel af naar Marokko om er bijzondere taarten te maken.

Taarten van Abel viert een jubileum. Ook in het vijfde seizoen van zijn succesvolle kindertalkshow voert bakker Abel (Siemon de Jong) openhartige gesprekken met kinderen van 8 tot 12 jaar, terwijl ze samen een bijzondere taart voor een speciaal persoon bouwen. De kinderen luchten hun hart, wat voor aangrijpende en komische momenten zorgt.

Om het jubileum te vieren zijn er dit seizoen twee heel bijzondere afleveringen, waarvoor Abel naar Marokko reist. Hij bouwt er taarten met twee Nederlands-Marokkaanse bakkersassistenten.
De eerste assistent (1 maart) is Khalil. Zijn oma wilde niet van Enschede naar Marokko verhuizen. Daarom is zijn opa alleen afgereisd. Omdat hij hem erg mist en wil steunen, maakt Khalil (12) met Abel een prachtige klompentaart voor hem.

De tweede assistente (8 maart) is Yasmine, die van Groningen naar Marokko verhuisde. Ze mist haar oude leventje, maar is ook blij dat haar tantes haar zo goed hebben opgevangen. Samen met Abel maakt Yasmine (10) een taart voor hen met Marokkaanse lekkernijen.

In de overige vijf afleveringen bouwt Abel met Bram een welkom-thuis-taart voor zijn vader die gevangen zat (15 maart) ; met Nina een cafétaart voor haar ongeneeslijke zieke vader (22 maart); met Seven, die het Syndroom van Asperger heeft, een poezentaart voor zijn lieve moeder (29 maart); met Silke een tuintaart voor de woongroep waarin ze met haar dove ouders leeft (5 april); en met Elias een Notenkrakertaart voor zijn favoriete balletleraar (12 april).

De zeven nieuwe afleveringen van Taarten van Abel (www.taartenvanabel.nl) zijn vanaf zondag 1 maart wekelijks om 9.30 uur te zien bij Villa Achterwerk/ Z@pp op Nederland 3.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.