Iran schuldig aan infiltratie Marokko

Iran probeert in Marokko te infiltreren en wil er de sjiitische variant van de islam invoeren. Dat heeft het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zondag gezegd, meldt het ANP.

Marokko is overwegend soennitisch. Volgens het ministerie probeert Teheran door middel van culturele instellingen en organisaties het sjiitisch geloof te promoten. In Marokko leven volgens het ministerie slechts enkele honderden sjiieten.

De kritiek komt ruim een week nadat Marokko de diplomatieke betrekkingen met Iran had verbroken. Aanleiding was een uitspraak van een Iraanse regeringsfunctionaris die de soevereiniteit in twijfel trok van de naburige Golfstaat Bahrein. Marokko nam het voor het eveneens soennitische Bahrein op.

6 REACTIES

 1. ex marokkaan,

  Ben je okal een Iran aanhanger, een chitische aanhanger? Omdat je opkomt voor debielen, hypocrieten die de vrouwen van ons geliefde profeet voor ontucht beschuldigen.

  Subhana Alah, als je niets over chi3a en Iran weet doen dan ook geen uitspraken.

 2. ex marokkaan,
  je moet niet vergeten dat de de sjiiten(ook moslims) aanhangers zijn van de schoonzoon van de profeet en de profeet zelf komt op de 2e plaats.
  ik vind dat Iran best voorzichtig moet zijn ipv die onbezonnen ambities van de “ex voorzitter” te verkondigen. Die inschattingsfout was Irak fataal… de gevolgen zitten nog vers in het geheugen van een ieder.. ook Iran hoop ik.

 3. Ik ben het eens met Marokko, marokko is soenitisch en wij willen daar geen invloed hebben van buitenaf. Dat Iran helemaal naar marokko komt snap ik niet, toch snap ik het dat marokko veel vrijheid kent. Alleen sinds de aanslag in Casablanca zijn de autoriteiten streng in het controleren van bepaalde groepen gelovigen.
  Want als er bepaalde gedachtes gaan spelen dan krijg je zulke taferelen en dat dult geen enkele natie.

 4. Dat de Marokkaanse regering iets zegt wil nog niet zeggen dat het ook waar is. Meestal niet zelfs. Maar de Marokkaanse regering probeert ruzie te maken tegen de Iraanse en toevallig ook nog eens precies in de tijd dat de oorlogsretoriek tegen Iran uit Amerikaanse en Israëlische hoek toeneemt. En het is daarom nodig het Marokkaanse publiek wat op te hitsen tegen Iran.

  Beetje eensgezinde anti-Iraanse stemming heeft ook nog eens het positieve bijgevolg dat kritiek op de eigen regering ineens niet meer lijkt op het doen wat het beste is voor Marokko, maar op pro-Iraanse subversie.

  Werkt altijd en overal, met volledige niet goed, geld terug garantie

  Dus hoe kun je dat het beste doen? Hoe kun je het beste nou die domme Marokkanen in de gordijnen jagen tegen een land waar ze anders geen seconde aandacht aan zouden verspillen?

  Mmm… misschien zeggen dat Iran kerncentrales wil om stroom te maken voor televisies en koelkasten en zich daarbij nauwgezet houd aan het non proliferatie verdrag?

  Nou… dat weet ik niet zo hoor.

  Of zou je misschien een bijna unaniem soennitisch samenleving op de kast kunnen jagen door te beweren dat ze gevaar lopen massaal sjiitisch te worden, als ze even niet opletten door stiekem geïnfiltreerde bekeermeneren uit Iran?

  Ja, huh huh, dat lukt misschien beter..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.