Boekpresentatie ‘Marokkanen in Nederland’

Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN), het Centrum voor Geschiedenis van Migranten (CGM), uitgeverij Meulenhoff en Museon nodigen u van harte uit voor de presentatie van het boek ‘Marokkanen in Nederland. De pioniers vertellen’ op zondag 10 mei.

Het boek vertelt het verhaal van de komst, de vestiging en de inburgering van de eerste generatie Marokkanen in Nederland. Verhalen uit de eerste hand, verlevendigd met een kleurrijke selectie van foto’s uit privé-albums.

Het boek is geschreven door Annemarie Cottaar, Nadia Bouras met medewerking van Fatiha Laoukili, en het resultaat van het project ‘Culturele Spoorzoekers’ van het SMN en het Instituut voor Sociale geschiedenis (IISG)/Centrum voor geschiedenis van Migranten (CGM).

De boekpresentatie vindt plaats op zondag 10 mei van 15.30 tot 19.00 uur in het Museon, Stadhouderslaan 37 in Den Haag. Een routebeschrijving vindt u in de bijlage.
Partners en kinderen zijn van harte welkom.

U kunt zich voor 1 mei aanmelden bij Marjolijn Janssen (Museon) per e-mail: m.janssen@museon.nl of telefonisch: 070-3381431.

Programma
15.30 Ontvangst
16.00 Welkom door Bert Molsbergen, directeur Museon
16.05 Belang van het boek voor het erfgoed van Marokkaanse Nedrlanders, door Farid Azarkan, directeur SMN
16.20 Presentatie van het boek ‘Marokkaanen in Nederland. Pioniers vertellen’ door Annemarie Cottaar en
Nadia Bouras
16.40 Uitreiking eerste exemplaar
16.45 Muzikaal intermezzo
17.00 Presentatie Rif-Tour door Anne-Marie Boer, conservator Museon
17.30 Marokkaans buffet en muziek
19.00 Afsluiting

3 REACTIES

  1. Een fanatistisch en mooi initiatief voor 1e generatie die hebben gezorgd dat wij hier een goede toekomst konden opbouwen.
    Laten wij hun eren en hun terugbetalen met maatschappelijk succes en waardering.
    Een groep die het allerhoogste respect en zorg verdient! Zonder hen ondernemingsgeest en opofferingsgezindheid, waren wij nu allemaal afgestudeerd of niet, pakjes Casa en Marquis aan het verkopen in Marokko!!! Of erger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.