Uitreiking El Hizjra Literatuurprijs

El Hizjra LiteratuurprijsOp zondag 10 mei 2009 worden voor de zeventiende keer de El Hizjra Literatuurprijzen uitgereikt. De El Hizjra Literatuurprijs, uniek in Nederland en zelfs in heel Europa, wordt beschouwd als de belangrijkste prijs voor literair talent van Marokkaanse en Arabische afkomst.

Bijna jaarlijks breken bekroonde auteurs daarna door in het literair circuit. De bekendste zijn Abdelkader Benali, Mohammed Benzakour, Khalid Boudou, Rashid Novaire, Mustafa Kör, Hassan Bahara, Monique Samuel en vele anderen bekend geworden.

Ook dit jaar zijn er bijzondere talenten. Van de 89 deelnemers bekroonde de jury 7 auteurs met een eerste prijs. De feestelijke prijsuitreiking is op 10 mei 2009 in het Bibliotheektheater ’t Woord OBA, Oosterdokskade 143, Amsterdam. Aanvang 14.00 uur.

De jury bestaat uit Ali Albazzaz (Irak), dichter en filmrecensent, Mohammed El Hadaoui (Marokko), dichter in het Tamazight en Arabisch, twee maal bekroond met de El Hizjra- Literatuurprijs, K. Michel, dichter, schrijver en essayist, bekroond met de Herman Gorterprijs, de Jan Campertprijs en de VSB Poëzieprijs, Erik Lindner, dichter, genomineerd voor de Pernathprijs.

De bekroonde verhalen en gedichten worden gepubliceerd in een bundel waarvan het eerste exemplaar tijdens de prijsuitreiking wordt aangeboden.

Het feestelijke karakter van de middag wordt geaccentueerd met een optreden van de populaire artiest Hind en door een theatershow van de schrijver en tv maker Salaheddine. Juryvoorzitter Erik Lindner vertelt de jurybevindingen. Tot slot worden de winnaars bekend gemaakt. De prijsuitreiking wordt afgesloten met een receptie en het voorlezen uit eigen werk van de deelnemers. Het programma wordt gepresenteerd door Mimoun Ouled Radi.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.