Eerbetoon 1e generatie migranten

Eerbetoon 1e generatie migrantenGisteren is, tijdens de openingsdag van het 40 jaar Migratie Festival (Den Haag, 18-24 mei), het boek Marokkaan in Nederland Hollander in Marokko gepresenteerd. In deze rijk geïllustreerde uitgave vertellen vijftien voormalige gastarbeiders hun persoonlijk verhaal.

Op zoek naar werk, trokken begin jaren zestig veel Marokkanen naar Europa. ‘Hard werken en geld verdienen, en met het verdiende geld in Marokko een bedrijf opzetten’ luidde het plan. Maar het liep anders: de meeste gastarbeiders zijn gebleven. Vrouwen en kinderen kwamen over. Inmiddels zijn de kinderen van de gastarbeiders Nederlanders met Marokkaanse roots geworden.

In Marokkaan in Nederland Hollander in Marokko vertellen vijftien voormalig gastarbeiders hun levensgeschiedenis. Het zijn rijk geïllustreerde verhalen van mannen die hun beste jaren gegeven hebben aan Nederland, en die uiteindelijk besloten terug te keren naar het Rifgebergte in Noord-Marokko. Het boek is een eerbetoon aan de gastarbeiders van weleer en een poging te voorkomen dat hun geschiedenis vergeten wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.