Start van ‘RifTour’ in het Museon

De ambassadeur van Marokko de heer Jaouad El Himdi, geeft op zaterdag 20 juni het startsein voor de RifTour in het Museon, Stadhouderslaan 37 in Den Haag. Met een spetterend concert van Ali B, Yes R, Sjaak & Darrel. Aanvang 13.00 uur. Entree gratis.

RifTour is met een rijdende tentoonstelling een eerbetoon aan de eerste generatie Marokkaanse gastarbeiders. De bus gaat gedurende 6 weken naar Marokko en toert in de Rif om hun geschiedenis te vertellen.

Meer weten? Kijk op www.museon.nl en kijk op het schema wanneer jij tijdens je vakantie in Marokko de bus kunt ontmoeten! Of je komt alvast zaterdag voor een voorproefje!

5 REACTIES

 1. Hiermee slaan Museon en de Marokkaanse ambassadeur volledig de plan mis. Alsof alle Marokkaanse gastarbeiders uit Rif komen. Hiermee geef je niet aan alle gastarbeiders uit de rest van Marokko ook niet de eer die hun toekomt.

  De naam alleen al “Riftour” het zal bij veel mensen in Marokko de wenkbrauwen doe fronzen. Zelfs bij de riffijnen. Het was fantastisch geweest als deze bus ook door Dakhla, Ouarzazate, Sous en Walidia had gereden.

  Jammer, jammer, jammer. Prachtig idee, maar helaas is er niet goed overnagedacht.

 2. Helemaal niet alleen voor Riffijnen. Voor iedereen. Maar we beginnen deze zomer in de Rif. Daarom Riftour. Weet je wel van toeren, rondrijden.
  In 6 weken langs 17 dorpen. Meer zit er in de zomervakantie niet in.
  Leuk genoeg? Dan volgend jaar zomer door de Sous en het jaar daarna in het Zuiden van Marokko.
  Help je mee organiseren?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.