Opening eerste Marokkaanse verpleeghuis

Een zorgunit speciaal voor islamitische, met name Marokkaanse ouderen heeft zijn deuren geopend in Utrecht. Het zorgcentrum Rosendael biedt plaats aan twaalf patiënten die chronisch ziek zijn of anderszins veel verzorging nodig hebben.

De Utrechtse zorgaanbieder Aveant en zorgverzekeraar Agis hebben samen de speciale zorgunit opgezet. Dit initiatief is het eerste van een serie dergelijke voorzieningen die voor islamitische ouderen worden gestart. Her en der in vooral de grote steden bestaat wel dagopvang voor islamitische ouderen.

Lees verder op de site van het NOS Journaal.

7 REACTIES

 1. De Marokkanse cultuur: hoe oud de man wordt hoe hij van vrouwen begint gek te worden!
  Dus! vergeet niet dat gnoeg bejaarden daar gaan trouwen in de verpleeghuis van de Marokkanen.Een trouwzaal in dat huis is pre!!
  Ik zag ook Marokkense squeletten(in Marokko)die uit hun graf staande schruuwen en brullen dat ze een vrouw willen.

 2. muslima,
  Nee! Als ik jou was ga ik over seks gedrag van Marokkane bejaarden bestuderen.
  De geest zakt naar tussen de benen als ze boven 60 worden.
  muslima! ken je 1 goede moslim op aard?
  Ik ken geen 1! misschien ben je het.

 3. Dergelijke initiatieven zijn duidelijk een verkeerd signaal binnen de integratie. Wij moeten een land worden waar Nederlanders en Medelanders gebroedelijk naast elkaar leven, zonder in hokjes geplaatst te worden. Mensen leven in Nederland, waar respect voor ieder een zelfsprekendheid dient te zijn, waar kulturen gerespecteerd worden, of het nu gaat om: “woonwagenbewoners, Islamieten, homo’s etc.”. Maar wel binnen één maatschappij!!
  De nieuwe Partij Voor Gerechtigheid zal hiervoor strijden. Info via: 072-5200386 / 06 403 32 423

 4. Alvast goed om te weten dat zo’n “Partij voor de Gerechtigheid” voor gerechtigheid is wat de Partij Voor de Vrijheid is voor vrijheid.

  Prima ook om dat duidelijk te maken over de ruggen van een paar hulpbehoevende ouden van dagen.

  Maar waarom in een verzorgingstehuis laten zitten en zet je ze niet weer aan het werk? Jij werkt toch ook zo hard. dat je bijna geen tijd over hebt om een politieke partijtje te spelen? “Meedoen” weet je wel, da’s pas sociaal!

 5. Ik ben erg blij te weten dat er een zorg instelling bestaat voor islamitische bejaarden die geen kinderen hebben, of kinderen hebben die niet of nauwlijks omkijken naar de ouders.

 6. er zijn ook mensen die te ziek zijn om voor te zorgen en die echt hulp nodig hebben 24 uur per dag dus a.hamid je ben dom aan het praten probeer jij een man met zware parkinson maar eens te verplegen en dan ga je verder praten weetje wat het is he woorden zijn sneller dan daden met je nauwlijks omkijken als je 20 jaar bezig ben met een zieke vader dan praat je wel anders vgr ras

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.