Minister boos op burgemeester R’dam

Minister Verhagen (CDA) is kwaad op de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb (PvdA). Die heeft tijdens een werkbezoek aan Marokko gesproken met de minister van Buitenlandse Zaken, onder meer over de dubbele nationaliteit.

” Buitengewoon ongepast en onverstandig” zegt Verhagen. Deze kwesties vallen onder verantwoordelijkheid van het kabinet en niet van een burgemeester, vindt hij. Aboutaleb zegt dat hij alleen maar het regeringsstandpunt heeft onderstreept. Ook zegt hij dat hij Verhagen voor zijn bezoek een brief heeft gestuurd over zijn plannen, maar geen reactie kreeg.

Eerder had ook Leefbaar Rotterdam zich opgewonden over de reis. Aboutaleb is verbaasd over die ophef. ,,Als burgemeester heb ik ondertussen Berlijn, Parijs, België en Zuid-Korea bezocht. In Zuid-Korea heb ik zelfs de president ontmoet, maar daar hoor ik niemand over.’’

2 REACTIES

 1. Buurgemeester post was alleen een cadeau van de PVDA en Bos , want Aboutaleb heeft samen met ene Samira(PVDA) die haar eigen naam nu veranderde omdat zijn nu in de Tweede kamer zit en wilt niets zeggen over haar Marokkanen!!!!Heeeeeeeeeeel veel moslims en Marokkanen werden in de maling genomen door deze twee valse figuren.
  Ik ben trots op Amhali en nog meer andere Marokkanen.

 2. Jongeren over jeugdcriminaliteit (2x commentaar)
  Ze blijven komen…
  Werkbezoek burgemeester aan Marokk
  Detentie- en recidivecijfers Marokkaanse jongeren

  donderdag, juli 02, 2009
  Aboutaleb hypocriet over werkbezoek Marokko
  Er is een hoop verwarring ontstaan over het werkbezoek van burgemeester Aboutaleb naar Marokko. Leefbaar raadslid Marco Pastors heeft eergisteren schriftelijke vragen gesteld over het werkbezoek van burgemeester Aboutaleb aan Marokko. Eerder werd al bekend dat de burgemeester hierdoor niet aanwezig was bij de Rotterdamse veteranendag.

  Verhagen woedend
  Nu blijkt ook minister Verhagen van Buitenlandse Zaken woedend te zijn over het werkbezoek. Burgemeester Aboutaleb liet namelijk eerder weten dat hij op verzoek van de raad tijdens zijn werkbezoek met de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken heeft gesproken over onder andere dubbele nationaliteiten en de lijsten met toegestane namen van de Marokkaanse overheid. Verhagen vindt het “buitengewoon ongepast en onverstandig”, en vindt het niet de verantwoordelijkheid van een burgemeester, maar van het kabinet.

  Beleefdheidsbezoek?
  Vervolgens stelde Aboutaleb zijn verhaal bij en zei dat het slechts om een beleefdheidsbezoek ging en niet om een officieel bezoek. Hij zou in de gesprekken met de Marokkaanse minister alleen maar verwezen hebben naar de gesprekken die onze minister van Justitie eerder heeft gehad met Marokko en hij gaf aan tevreden te zijn met de inhoud en uitkomst van die gesprekken.

  Onduidelijk
  Het blijft voorlopig onduidelijk wat het doel was van het werkbezoek. De gemeenteraad was er van te voren niet over ingelicht, laat staan dat de burgemeester op verzoek van de raad het werkbezoek afgelegd heeft. Met deze laatste opmerking lijkt het erop dat de burgemeester zich wil verschuilen achter de raad. Maar nu blijkt dat hij slechts verwezen heeft naar de gesprekken tussen Marokko en onze minister van Justitie, gaat die vlieger niet meer op. Het is overigens niet de eerste keer dat de burgemeester zich hypocriet verschuilt achter anderen: toen de pers de burgemeester eerder dit jaar citeerde toen hij op een school zei dat scholing belangrijker was dan veiligheid, beweerde hij achteraf dat de pers het verkeerd had opgeschreven. Op de envelop die Marco Pastors hem bij zijn installatie overhandigde om zijn paspoort mee op te sturen, was zijn reactie: “Wat moet ik nog doen om geaccepteerd te worden?” Nu zou hij namens de raad de dubbele nationaliteit hebben aangekaart in Marokko. De burgemeester lijkt alle kanten op te draaien.

  Debat ingetrokken
  De PvdA zette vandaag het werkbezoek op de agenda van de raad, om het op het laatste moment er weer af te halen. Volgens PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst was de reden hiervoor dat Leefbaar Rotterdam al uitgebreid schriftelijke vragen had gesteld over het onderwerp. Dit was echter al bekend bij de PvdA. Het lijkt erop dat de PvdA haar burgemeester wil beschermen door een openbaar debat te blokkeren.

  Schriftelijke vragen
  Pastors stelde eerder al dat het werkbezoek van de burgemeester een blunder was en stelde hier eergisteren schriftelijke vragen over aan het stadsbestuur. Volgens hem is onbegrijpelijk dat de burgemeester een reis naar Marokko belangrijker vindt dat de Rotterdamse Veteranendag. Hij wil van het stadsbestuur weten hoe er in de toekomst voor gezorgd kan worden dat de burgemeester niet weer onaangekondigd en zonder direct doel op kosten van de belastingbetaler naar Marokko gaat.

  Let op :
  Ook wil hij weten of Aboutaleb met Marokko heeft gepraat over dubbele paspoorten, namenlijsten, importbruiden, polygamie en spionage.

  Dit onderwerp was idd door LR vooraf besproken in eerdere vergaderingen met de BGM .
  Verhagen is vooraf schriftelijk geïnformeerd over deze onderwerpen maar gaf geen antwoordt zoals deze arrogante kwal wel meer doet,schofferen is geen middel bij hem maar een doel
  Nu ontkent men dit en is iedereen in eens beledigd en is de BGm de gebeten persoon.
  Wat een stelletje hypocrieten zijn het toch.
  Daarnaast kan het niet zo zijn dat deze onderwerpen beter kunne worden besproeken door iemand die ook een emotionele binding heeft met het land van herkomst ipv dat wij weer met ons opgeheven vingertje omhoog gaan staan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.