‘Marokko: Liefde en stiekeme seks’

Future expressIn aflevering acht van het TV programma Future Express gaat het over ‘Marokko: Liefde en stiekeme seks’. Daarbij reist Future Express door Marokko, vanuit Marrakech via Casablanca en Rabat naar Tanger.

Aan het woord komt o.a. Youssra. Ze draagt zelf geen sluier, maar vertelt dat je als ongesluierd meisje voor veel jongens een slecht meisje bent. Het zou volgens hen betekenen dat je als een hoertje ter beschikking staat. Youssra gelooft in een liefdeshuwelijk en niet in een man die haar ouders voor haar uitzoeken, maar haar onafhankelijkheid brengt haar soms in de problemen.

‘Een gesluierde vrouw heeft het makkelijker. Je kunt je vrijer bewegen en doen wat je wilt. 90% van de gesluierde meisjes heeft seks voor het huwelijk. De sluier bedekt alles wat verboden is. Ze dragen
de sluier om niet op te vallen en te doen waar ze zin in hebben’.

De NCRV documentaire Future Express is een crossmediaal project met internationale ambities. Webreizigers van over de hele wereld kunnen elkaar ontmoeten. Ze kunnen de personages uit de televisieserie beter leren kennen en meepraten over belangrijke maatschappelijke onderwerpen.

Woensdag 8 juli, 20.50 uur – Nederland 2.
Bekijk alvast de videoclip van Tigresse Flow, één van de reizigers uit de aflevering:

27 REACTIES

 1. Ook wel schijnheilig vroom gedrag genaamd. Lekker vroom kwezelen Allah is groot en ondertussen lekker los gaan op sexgebied of met allerlei andere uitspattingen. Zolang de familie en de omgeving het niet ziet en weet.

  Triest van sommige moslims om zo God en gebod te misbruiken voor eigen lusten. Laat allah en de profeten en al die andere wuppies erbuiten en zeg dan gewooon openlijk dat je er iop los wipt en zuipt en blowt. Dan ben je tenminste eerlijk.

  Geloof is op die maniet een farce geworden van regeltjes tradities in een benauwende verstikkende cultuur. Een geloof dat verrrot en vermolmd is en aan het instorten is,

 2. ze wordt in elke stad goed verwendt door die mannen daar. i.p.v hoofddoek draagt ze een pet , hoe komen ze aan die getal van 90% stelletje hypocrieten en leugenaars

 3. henk, vraag een vriend van je die uit Casablanca komt!
  het is ook leuk, om te weten hoe wij ook over homo’s denken!!!!!

  vooral” Liata zoekoe lahla ifoekoe, wana mali!!” zo gezzen wij het.

 4. Het stukje van Peter K geeft exact aan hoe de volgelingen van SGP/CU en nog wat van die hemelbestormers zich GE(MIS) Dragen.
  Hier is het verwijt dat de “ketel verwijt de pot dat hij zwart ziet ” volledig van toepassing.
  Het aantal gevallen van incest en misbruik is gigantisch in de bijbelgordel van ons land
  En wie zij ook alweer “wie zonder zonde is werpt de 1e steen”?
  Al eens gekeken naar het misbruik van kinderen in bepaalde geloofsgemeenschappen?
  Denk ook even aan de priesters die zo goed voor jongetjes zorgde!!!!!!!

 5. @h. el M . Het onderwerp gaat over Marokko/Marokkanen. Ga daar inhoudelijk eens op in ipv een afleidingsmanoevre te gebruiken. En je frustraties over christelijk nederland te botvieren. Als je niet inhoudelijk kunt of wilt reageren, ben je wel erg armoedig bezig.

 6. Peter Kr… of is het Peter S….
  Ook wel schijnheilig vroom gedrag genaamd. Lekker vroom kwezelen Allah is groot en ondertussen lekker los gaan op sexgebied of met allerlei andere uitspattingen. Zolang de familie en de omgeving het niet ziet en weet.

  Triest van sommige moslims om zo God en gebod te misbruiken voor eigen lusten. Laat allah en de profeten en al die andere wuppies erbuiten en zeg dan gewooon openlijk dat je er iop los wipt en zuipt en blowt. Dan ben je tenminste eerlijk. ,

  En wie is hier nu armoedig bezig?
  Wat ben je toch een zielepoot.

 7. @Henk el.. Nog steeds kun je of wil je niet inhoudelijk ingaan op het onderwerp. En copieer je een stuk tekst van mij om er vervolgens een onzinnige reactie van jou aan toe te voegen. Je maakt weer eens de fout om op de persoon te spelen in plaats van op de inhoud.

  Dus henkie el.. blijf jij armoedig reageren. Helaas voor jou.

 8. Peter KR…,

  Je begrijpt het schijnbaar niet:
  Het meisje Youssar zegt hoe zij het leven en opvattuingen ziet en beleeft in haar wereld als ongesluierde jongedame en de vooroordelen daartegen.
  Zij zegt.
  ‘Een gesluierde vrouw heeft het makkelijker. Je kunt je vrijer bewegen en doen wat je wilt. 90% van de gesluierde meisjes heeft seks voor het huwelijk. De sluier bedekt alles wat verboden is. Ze dragen
  de sluier om niet op te vallen en te doen waar ze zin in hebben’.
  Dat is haar mening!!!!
  Dus wie ben jij om daar het geloof aan te koppelen?

  UITSPRAAK PETER KR of S OVER DE ISLAM:

  “Een geloof dat verrrot en vermolmd is en aan het instorten is”

  Waar haal je de gore moed vandaan?
  Het hele geloof is niet ter sprake gekomen en jij gaat het erbij betrekken en als ik dan stel dat we eerst maar eens in die gore gaarkeuken van de kinderpedofilie/incest etvc moeten kijken in ons eigen land dan meen jij een ander de les te gaan lezen.
  Wat een armoedige zielig lul ben je toch!!!!!!!
  Ga je gore bek spoelen!!!!
  Einde discussie!!

 9. Henk Gedraag je.
  Je gedraagt je als een psychopaat die als enige doel in zijn leven , schelden op Peter heeft.

  Peter zijn mening mag dan wel kut zijn, maar het is nog wel altijd zo dat het zijn mening is, en dat hij het recht heeft om die te uiten.Dat is toch het mooie van Nederland?

  Terwijl jij eigenlijk helemaal geen mening hebt, je bent alleen standaard tegen alles behalve marokko en de islam, maakt niet eens zoveel uit waartegen.

  Ik weet eigenlijk niet aan wie ik me tegenwoordig meer stoor, aan jou of aan Peter.

 10. Jamal,
  Hieronder een paar uitspraken waar ik me dus tegen ben, maar volgens jou dan geen mening heb.

  Ik weet niet of het je is opgevallen maar de laatste paar weken is de hezte tegen de Marokkaanse gemeenschap in volle hevigheid toegenomen.
  Wat is het mooie in Nederland dan?
  Dat er in het parlement er een paar staan te juichen bij het bekend worden dat ongeveer 30 % van de medelanders het land willen verlaten?
  Deze onderstaande uitspraken op een site gedaan waar als stelregel geldt dat er geen kwetsende opmerkingen oid mogen worden gedaan
  ” Nazi’s en moslims; prima verstandhouding’;”

  “Nazi’s en de islam, een hechte band:”

  “Ik zou ook wel eens willen weten wat Aboutaleb te zeggen heeft over onze Joodse nederlanders? Volgens mij kan hij niet het fatsoen opbrengen om hen aan zich te binden of in ieder geval met hen samen te werken tegen het anti-semitisme uit Aboutaleb’s MaroKKKaanse kring. In weinig landen is het fascisme zo vergaand als in landen als Marokko en Turkije. In Turkije is bijvoorbeeld Mein Kampf zelfs een bestseller.”

  “Het kan geen kwaad om in een vroeg stadium het declaratiegedrag van de burgemeester onder de loup te leggen.
  Wie zo makkelijk een snoepreisje boekt zal op andere plaatsen ook wel gemakkelijk declareren.”.

  Dit staat op een een site van een politiek partij!!!!!
  Als je deze zaken niet in het licht wil zien van datgene wat zich in ons land aan het ontwikkelen is dan steek je de kop in het zand.
  De reactie bij P is alleen maar het gevolg dat deze alleen maar alles wat Israëli betreft ongeacht hun misdaden goed praat,zijn eeuwige aanvallen op de Marokkaanse gemeenschap in ons land en het continu beschimpen van de Islam.
  Als hij het recht meent te hebben om het geloof van andere mensen aan te vallen en te beschimpen c.q te besmeuren heb ik het recht om hem even te wijzen wat er allemaal in ons christelijke geloof geschied en met de mantel der liefde wordt bedekt.
  De hezte gaat voort en ik zal je een voorbeeld geven.
  Het verschrikkelijke drama met de taxi in Amsterdam,de media geven uitgebreid aandacht aan het voorval en continu meld men dat het slachtoffer is doodgeslagen.
  Verdachtmakingen over het witwassen en ga zo maar door terwijl er nog nergens een officiële uitslag van het onderzoek is.
  heel Nederland weet wat er geschied is,waren ze er allemaal bij dan?
  Nog even over het slachtoffer.
  Hij is niet doodgeslagen maar na overleg met de familie is de beademing stopgezet,en dat is heel iets anders.
  Het grootste gedeelte van de media blijft echter wat anders vermelden.
  Praat ik nu wat goed,nee, natuurlijk niet ,maar laten we eerst het onderzoek afwachten en dan het oordeel overlaten aan de rechter.
  Als we dat niet doen dan hebben voordat we het weten lynchpartijen in de straten.
  Maar goed ik heb geen mening en gedraag me als een psychopaat.
  Ik vind het jammer dat je het ziet dat ik me als een psychopaat gedraagt,maar ik ben nu eenmaal zo.

 11. Henk Henk Henk.
  Je kletst er weer lekker omheen zoals gewoonlijk, dingen aanhalen die nergens mee te maken hebben.

  Maar ok, zou het zo kunnen zijn dat die 30% die het land wil verlaten de geintegreerde hardwerkende Marokkanen zijn, die het niet meer kunnen aanzien dat hun moeite word verneukt door de overige 70%?

  Over de taxichauffeur
  “Hij is niet doodgeslagen maar na overleg met de familie is de beademing stopgezet,en dat is heel iets anders.” ?????????

  Ow het is zijn familie hun schuld dat hij dood is???? degene die hem heeft geslagen is eigenlijk onschuldig volgens jou, ondanks dat hij op heterdaad door een politieagent is betrapt.

  Sorry, maar als dit jou gedachtewereld is, vind ik je inderdaad psychopathisch.

  Maar waar het echt om gaat, is dat Peter zijn mening geeft, en jou alleen maar scheld op Peter omdat hij een mening heeft.
  En dat Kinderachtige gedrag maakt je tot een lager nivo mens dan Peter.

 12. Jamal, ”kut”is geen taal!
  Over gedragen gesproken.
  Maar goed, het zou weer aan mij liggen.
  Ik geniet van de bijdragen van Henk, zeg wat je wilt.

 13. Kut ????

  Mostafa, Heel goed als Henk schrijft, en als jij van zijn mening geniet(en dat meen ik).
  Maar in dit land moet je een tegenmening moeten geven, zonder dat Mensen zoals Henk ja als NSBer te gaan behandellen.

  Iedereen heeft een mening, ook peter, En Henk heeft geen recht van geloofwaardigheid, als hij niet respecteerd dat Peter een andere mening heeft.

  Het valt me al lange tijd op dat Die henk iedereen uitscheld die anders denkt dan hij.

 14. Jamal ,
  Je zegt tegen Mostafa dat iedereen het recht heeft op een mening zonder dat ik hem gelijk als een NSBer gaat behandelen.
  Ik heb hieronder een korte verzameling van jou uitlatingen tegen over mij omdat je het niet met mijn mening/opvattingen eens was

  jamal zegt:

  “Het is sloompie en niet slompie. – laffe nsber.”

  “We zijn niet gezonken, maar hitlerjugend zoals jij is gezonken.

  “En nog steeds leg je bij iedereen de schuld neer behalve bij de daders.
  Smerige NSBer dat je er bent.
  maar ja, zo vader zo zoon”.

  “Zo te zien ben een fan van Hitler zijn strategieen.”

  Ja, inderdaad als je het niet met iemand eens bent dan geen weerwoord maar gelijk gaan schelden.

  Het voorbeeld van ASD heb ik aangehaald om aan te geven dat de media met een hetze bezig is en niet meer inhoudelijk op de feiten ingaat.
  Het feit c.q de feiten die zich hebben afgespeeld kan niemand ontkennen en dat wil ook niemand.
  Het is gewoon verschrikkelijk,maar elke advocaat zal dadelijk dezeflde punten aanvoeren en zelfs nog meer omdat er al verschillende lezingen zijn die door een aantal getuigen worden onderschreven.
  Van Politieagenten als getuigen is niemand iets bekend maar dat zal ook wle weer medialbeeldvorming zijn,het was juist het ontbreken van politietoezicht die waarschijnlijk tot dit drama hebben geleid.
  Maar aleten nu eerst eens het onderoek afwachten want de verhalen worden met de dag erger.
  Een bericht opgesteld voor de huiskamer blijft men gewoon herhalen als is de waarheid ondertussen allang bekend geworden.
  En het is te krankzing voor woorden dat dit is geschied,maar laten we het oordeel aan de rechter over laten.

  “Het valt me al lange tijd op dat Die henk iedereen uitscheld die anders denkt dan hij.”

  Ik kan me behalve P de Z en Dre geen enkele voor de ogen halen met wie ik in conclaaf ben gegaan.

  “Maar ok, zou het zo kunnen zijn dat die 30% die het land wil verlaten de geïntegreerde hardwerkende Marokkanen zijn, die het niet meer kunnen aanzien dat hun moeite word verneukt door de overige 70%”

  Kijk Jamal, dit is nu zo’n opmerking waar ik moeite mee heb.

  Jij beweert dus hier dat 70 % van de in ons land aanwezige Marokkanen de boel lopen te verzieken?

  Maar laten we het eens anders benaderen.
  Van de 335.000 in ons land aanwezige mensen met banden met Marokko schat men dat er ongeveer grof geschat 5000 met justitie in aanraking zijn geweest of op een andere manier bij de politie bekend zijn.
  Maar let wel dat als “A'” een bromscooter koopt op de markt en hij wordt later aangehouden en zijn papieren zijn niet in orde dan staat “A” bekend bij de politie want hij gaat de computer in,net als ieder ander.
  Dit zijn akkevietjes waar geen vervolg aan vast zit,maar hij staat wel geregistreerd en dus als men gaat tellen dan stelt men dat 55 % van de Marokkaaanse jongens in aanraking zijn geweest met de politie/justitie.
  En tegen dat soort verkeerde beeldvormig kom ik op niet alleen hier op deze site maar ook binnen het gemeentelijke politiek bestel,die ik ook rechtstreeks aanspreek op hun onbeschofte vooringenomenheid.
  Een ieder heeft recht op zijn mening en de uitingen daarvan maar het staat een ander vrij om die mening te bestrijden en zeker als hij haatdragend en tegen bepaalde doelgroepen is gekeerd.
  Want dat is het begin van dictatuur/onderdrukking en haat.
  Ik hoor wel weer van je.
  PS, ben jij de Jamal, beheerder van de site stichting Metalsa ?

 15. Jamal betekend in het arabisch De schoonheid betekend.
  Natuurlijk iedereen heeft een mening behalve een klotte mening!
  Maar lees goed wat henk schrijft, niet omdat hij Marokko terecht verdedigd, maar omdat hij ook jij en ik verdedigd, als marokkanen.
  je kan niets aan doen dat hij de Marokkanen als waardige mensen behandel, die man verdiend een diekke zoen van de mooiste Marokkanse vrouw die er bestaat, natuuurlijk op de zijn wang!!
  Ik ga vanuit dat Henk een leuke gezellig man is die van het leven geniet.
  100 porcent heeft Henk een mooie gezin vol liefde en geluk.
  Deze reactie heeft niets te maken met overdreven, want ik denk en voel ZO.
  Vriendelijk goeten en groenten!! Henk en jamal.

 16. Weg met die laatste betekend in mijn tekst , ik probeer goed Nederlands te schrijven.
  Het is een maklelijkke taal.
  Makelijk?
  Sorry, ik zei maar wat!
  Dank .

 17. Mostafa,
  ik zal even inhoudelijk op je laatste mailing ingaan.
  Ja ik ben gelukkig getrouwd, (zei mijn vader ook:” Zo ,die is gelukkig getrouwd”toen ik het huis uitging) en heb kinderen ,allemaal al groot.
  Ik geniet van het leven en heb mijn hobby’s.
  Nu even inhoudelijk.
  Ik hoef geen enkel persoon met banden met Marokko te verdedigen,daar hebben ze mij niet voor nodig, daar zijn ze zelf heel bijdehand en zelfstandig genoeg in.
  Wat ik wel doe is telkens opnieuw de mensen die menen de Marokkaanse gemeenschap in ons land aan te moeten vallen zodra er maar iets geschied waarbij Marokkanen zijn betrokken,wijzen op ons eigen autochtone gedrag
  De tendieuze berichtgeving door een aantal zenders zoals SBS en RTL is dusdanig dat er met de waarheid gewoon gesjoemeld wordt omdat dit hen beter uitkomt en om een maar zo negatief mogelijk beeld van de Marokkaanse gemeenschap te schetsen.
  Gebeurd er dan helemaal niets ?
  Ja natuurlijk gebeuren er zaken die niet acceptabel zijn!!
  Daar moet men ook tegen optreden en niet zo zuinig ook!!
  Maar waarom altijd gelijk het geloof erbij halen,waarom altijd gelijk trappen naar de hele gemeenschap?
  Waarom wijzen naar een ander om een splinter in zijn oog terwijl je er zelf een hele balk in heb zitten?
  Nederland kenmerkt zich door een aantal gedragingen die wereldwijd nog steeds stof doen opwaaien ( Drugsbeleid-Porno- Incest)
  Maar wel een ander vertellen hoe hij het moet doen,van elke kleine misstap of het vermoeden daarvan onmiddelijk de hele klerezooi opstelten zetten.onmiddellijk kamervragen( a 2000 euro per vraag van ons belastingeld) terwijl de antwoorden allang bekend zijn.
  En wat voor vragen?
  Allemaal inhoudsloos!
  En was het dan vroeger allemaal zo veel beter ?
  Nou ik kan je garanderen van niet,toen hadden we ook hangjeugd,provos nozem.brozems,vechten met het gezag.
  Het was niet beter,maar het was anders, nu hebben ze bromscooters,vroeger hadden we Puch met hoog stuur,Zundapp,Kreidler,maar alles is het zelfde alleen anders in een andere tijd.
  Droegen bijna alle vrouwen in Nederland een hoofddoek,was heel normaal!!!
  Maar als er nu 4 marocs op een bankje zitten en ze praten wat luider dan wij doen ,dan is het gelijk “o,ze zullen wel en overval aan het voorbereiden zijn”
  Een voorbeeld: 4 Marokkaanse jongeren/collega’s die bij mij de klas zaten kwamen bij thuis wat ophalen voor hun examen.
  Toen 1 van de buren hun daar zagen staan hebben ze de politie gebeld omdat ze dachten dat er werd ingebroken.
  Want ja, 4 van die zwartkoppen voor een deur dat is niet pluis.
  Het potenrammen is een in de jaren 30 door Nederlanders uitgevonden volksvermaak/sport,met als enig nadeel dat de “poten” zelf nooit wilde meewerken.
  Het liefst had Nederland dit onderdeel bij de Olympische Spelen opgevoerd.
  Waar ik dus tegen opkom is het hypocriete schijnheilige gedrag van mensen die zoals bijv. nu ook weer gaande is om de heer Aboutaleb zijn werk als burgemeester van deze stad onmogelijk te maken met de bedoelig dat hij oprot,
  Ja dat is gaande,daar wordt zelfsop bepaalde site’s toe opgeroepen.
  Maar net zo erg vind ik het dat bepaalde mensen hun kop in het zand steken en niet willen zien wat er om ons heen gaande is.
  Zo de uitspraak dat men Wilders maar niet moet vervolgen omdat je daarmede de weg vrij maakt om ook andere die de Islam uitdragen te gaan vervolgen.
  Is dat dan zo?
  Wel dat zien we dan wel weer,dat is dan het volgende probleem.
  Maar steek niet je kop in het zand tegen de verrechtsing die nu in volle hevigheid gaande is,en waar men de Marokkaanse gemeenschap tot doelgroep van heeft gemaakt.
  Ik heb maar een een kleine reactie gegeven want i k zou nog uren aan voorbeelden kunnen geven,maar dat voert te ver.
  Ja sommige Marocs jongeren zijn klootzakken ,maar vergeet niet dat het wel ONZE klootzakken zijn
  of zoals wijlen Pim Fortuyn zei:

  “ik zeg, iedereen die hier binnen is,blijft hier binnen.Ik wil niemand zijn burgerrechten ontnemen.
  Het zijn ONZE Marokkaanse rotjongens,daar kunnen we Koning Hassan niet mee opschepen.
  We hebben ze zelf binnengelaten en dan moeten we het zelf oplossen ook En zeker als je hier geboren bent heb je burgerrechten,punt uit “.
  Intervieuw in trouw 2001

  Ik hoop dat ik duidelijk ben en ik sta in deze helemaal achter de uitspraken van PIm,het is ons probleem,dat moeten wij met elkaar oplossen.
  Het betrekken van het de islam en het geven van schuld aan de gemeenschap en het telkens maar brullen van “pleur ze het land uit” is een teken van zwakte en zal leiden tot dictatuur en onderdrukking.
  Willen we dat dan?
  Militairen die bij wat ongeregeldheid op knieën gaan schieten?
  Wat is het volgende als dat niet helpt?
  Door de koppen schieten?
  Deportatie?
  Zijn we niet heel ver gezonken als ik lees dat de fractievoorzitter van het British National Parlement in de EU een vorstel heeft gedaan om de boten waarmee vluchtelingen proberen de kusten te bereiken tot zinken te brengen.
  Ze mogen wel een rubbervlot van hem krijgen van hem om terug te roeien naar Afrika.
  Hebben we nog steeds niet door hoever we aan het gaan zijn?
  groeten
  Henk el M

 18. Henk,

  Prima bijdraag, ook mee eens.

  Als 47 jarige Nederlander van Marokkanse afkomst, voel ik geadopteert door Nederland, cultureel, democratie, eerlijkheid en vrijheid. Leuk land en mensen.
  Monsters horen bij elk gemeenschap op aard, Nederland is een land om van te houden. In Marokko zou ik niet zooo mijn bek open getrokken!

 19. Mostafa,
  Ik doe het hier wel,maar je heb nu eenmaal van dat gesuis zoals ik bedoelde en die moeten we gewoon de wind uit de zeilen nemen op correcte politieke wijze.
  En wie zich te buiten gaat aan de wet,moet worden aangepakt ongeacht wie of wat hij is.
  Ja Nederland is nog steeds een land om van te houden,ondanks het gespuis.
  En gelukkig kunnen we hier onze bek opentrekken,om te laten horen dat we er nog zijn.
  Ik ontzeg niemand dat recht,maar laten we wel opkomen tegen onderdrukking en discriminatie!!!

 20. Henk,

  Het woord vrijheid word misbruikt door racisten en anti-mensen, in alle tijden!
  Hitller begon ooit ook over de vrijheid en de vrijheid van Duitsland, terwijl hij in zijn hart het moorde bedoelde.
  Democratie en vrijheid zijn twee mooie woorden,dat wel. Maar helaas worden deze twee woorden ook vaak als excuus gebruikt landen te slopen en mensen te vermoorden. Er hangt ook bloed in de handen van deze twee mooie woorden!!
  Wij moeten juist hard bestrijden mensen die deze twee woorden misbruiken in hun politiek agenda’s en standpunten. Deze schijnen gevaarlijk te zijn, als ik mijn neus in een stoffige boek diep in steek.
  Zolang haat bestaat blijft de liefde ook bestaan.

  Wilders verkoopt de vrijheid, is vierkant voor de Doodstraf en houdt van de woorden zoals zwaar, zwaar straffen, knieschieten, nog zwaarder, militaieren op ze af sturen(Gouda!)….En…..
  Is dat niet iets om te lachen.
  De vrijheid op haar kop, zou je denken!
  Groeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.