Marokkanen vaker slachtoffer op doorreis

Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) roept Marokkaanse Nederlanders op alert en waakzaam te zijn i.v.m. de groeiende overvallen op reizigers in Spanje. Vakantiegangers die op hun doorreis zijn naar Marokko, zijn een geliefd doelwit langs de Spaanse snelwegen. De overvallers hebben de afgelopen periode veel slachtoffers gemaakt. Daarnaast verzoekt het SMN minister Verhagen van Buitenlandse Zaken om zijn Spaanse collega aan te spreken op deze praktijken en een landelijke waarschuwingscampagne te starten zodat reizigers gewezen worden op de onveiligheid langs de Spaanse snelwegen.

Sinds het begin van de zomervakantie ontvangt het SMN van Marokkaanse Nederlanders steeds meer signalen dat zij het slachtoffer zijn geworden van overvallen door criminele bendes langs de Spaanse wegen. Afgelegen parkeerplaatsen en onbewaakte tankstations blijken een uitvalsbasis te zijn van deze criminelen. Signalen van de ANWB in Barcelona en de Nederlandse ambassade in Madrid duiden ook op deze berichten.

Het SMN adviseert Marokkaanse Nederlanders extra alert en waakzaam te zijn in de nachturen en op onbewaakte parkeerplaatsen. Criminelen gaan steeds geraffineerder te werken om slachtoffers te maken. Ze doen zich voor als “agenten” of “hulpdiensten” om vervolgens bij het stoppen op afgelegen plekken de buit op te eisen. Daarbij wordt geweld niet geschuwd.

Tot slot vraagt het SMN minister Verhagen op te treden en zijn Spaanse ambtsgenoot aan te sporen om maatregelen te nemen ter bescherming van reizigers en een einde te maken aan de gewelddadige roofovervallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.