Allochtonen volgen vaker hbo-opleiding

Het aantal allochtonen dat een hbo-opleiding volgt, is in tien jaar verdubbeld. De stimuleringsmaatregel van de overheid is een succes, staat in een rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). In 1996 volgde nog 15 procent van de Turkse en Marokkaanse jongeren een hbo-opleiding. Drie jaar geleden was dat gestegen naar ongeveer 40 procent.

In het rapport ‘Making up the Gap’ is de onderwijsdeelname van jongeren met een niet-westerse achtergrond in de leeftijd van 0 tot 20 jaar onderzocht. Een belangrijke oorzaak voor de groei is de stimulering vanuit de regering om door te stromen van een mbo-opleiding naar een hbo-studie, aldus het SCP-rapport.

Lees verder in het NRC Handelsblad.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.