‘Hippe moslima’s zijn hypocriet’

muslimasMake-up, rokjes, strakke leggings, sieraden en … een hoofddoek? Als moslima moet je je toch bedekken om mannen niet te verleiden? Kan make-up en sexy kleding dan wel of is dat hypocriet?

Daarover gaat Giel Beelen het vanavond hebben met de traditionele moslima Doenja Kors (19jr) die de kledingeisen van de Koran strikt naleeft en de trendy moslima Nawal Mohamed (24jr).

Wil je meediscussieren en kans maken om in de uitzending te komen, ga dan naar http://blikvoer.vara.nl/Onderwerp.aspx?id=389 en laat je argumenten horen via de webcam.

Blikvoer – Do 3/9/2009 – 22:25 Ned 3 – VARA

35 REACTIES

 1. ben trots dat er eindelijk een artikel komt over dit. WANT WAT JE TEGENWOORDIG ZIET OP STRAAT hoofddoekjes die samen gaan met make up strakke broeken komop denk ik dan waarom die hoofddoek. eerlijk gezegd zijn bepaalde moslima s met hoofddoek echt meer verleidelijker dan die zonder doen er zitten een aantal tussen die zich verleidelijk opstellen en kleden en toch hoofddoek draagt en zegt dat ze het tegen verleiding doet KLOPT NIET. je zit je eigen alleen maar voor te liegen. iemand die hoofddoek draagt moet zich ook qua kleding niet verleidelijk kleden en qua gedrag moet het ook schoon zijn. mohiem dit is maar mijn mening .

  ik heb het maar over een klein groep hoofddoek dragers je doet alles voor god SWT en voor jezelf.
  DE REST LAAT IK AAN ALLAH SWT OVER.

 2. Ze heeft zeker gelijk! Draag je hoofddoek, gedraag je er dan ook naar. Hoofddoek is niet alleen je haar bedekken, maar ook je hele lichaam. Allah heeft niet alleen gezegd bedek je haren, maar ook bedek je lichaam met andere woorden superstrak aantrekken, bedekt het lichaam niet! Als je je figuur goed kan zien, telt het niet! Ik zeg niet dat je gimaar aan moet, maar draag ook geen superstrakke spijkerbroek, dikke kont, m3ijek hoge hakken, kilo’s make-up en een truitje. 7tarrem.

 3. Azidan,

  Het kopen(jou zogenaamde bruidsschat) van een vrouw is een verleden tijd En dat moet je gewoon accepteren. Nederland heeft niet voor niets de opblaaspoppen uitgevonden. Mannen die de vrouwen willen kopen, kunnen zij inplaats van een opblaaspop kopen.Voordeel is dat dat ding niets zegt, goed toch? goed mee genomen toch?
  Profiteer hier van en kun je ook geld ermee naast je laten liggen van die 10000 eurootjes!

 4. Over de jongens dan!!!!
  Ze laten hun broekjes op hun heupjes vallen, je kon ook hun slipjes zien.
  Nou ja! zegt mijn lieve analfabete oma van jaartje of 82 jaar en 2 dagen.
  Vrouwen en meisjes houden van echte mannen, ook Nederlandse vrowuen hoor.
  Jongesn! pak de spiegel! 1 keer dan.
  1 keer, alstublieft.

 5. De religieuze kledij van de vrouwen symboliseert voor mij veelal een achterstelling en soms onderdrukkling van de vrouw.

  Waarrom moeten veel vrouwen in wijde bedekkende gewaden zoals burkas en nikbas rondlopen? Omdat de mannen zogezegd opgewonden raken en gaan geilen op te strakke kledij waarbij vrouwelijke vormen zichtbaar zouden zijn. Onder truitje of spijkerbroek?

  En de mannen dan??? Moeten die dan geen wijde gewaden dragen en hoofddoek enzo?? Immers de vrouw heeft ook gevoelens en ziet en kijkt naar de islamitische man die dan wel in spijkerbroek t shirt of met onbloot bovenlijf mag rondlopen

  Een betere sexuele opvoeding zou vooral de marokkaanse mannen eens moeten inzien dat ze normaal moeten doen en respect hebben als een vrouw in een evt strakke broek loopt en t shirt. En niet uitschelden voor hoer bv

  Maar ja zolang moslims elkaar blijven verketteren om kledij gebaseerd op eeuwenoude en naar mijn idee achterhaalde voorschriften, zal er niet zoveel veranderen op dat gebied.

 6. Peter,

  ”De religieuze kledij van de vrouwen symboliseert voor mij veelal een achterstelling en soms onderdrukkling van de vrouw.”’

  Raar he, hoe de gelovigen in het Vaticane in Roma zich laten kleden, hier ook hoor, in de klooster.

 7. @Mostafa. Onzinnige vergelijking. Kledij die ze daar in het Vaticaan dragen, is vanwege hun functie. Daar kiezen ze voor in tegenstelling tot de islam. Waar vrouwem veelal niks te zeggn hebben en onder dwang leven. De kledij zoals burka en nikba symboliseert dat.

 8. Peter, Functie? Voor wie werken ze daar? voor God?
  Die snap ik niet, heeft God een bedrijf?
  Die ken ik niet.
  Sommige gelovigen dragen een pruik, gaan wij daar ook moeilijk zitten te doen?
  Ik ben tegen de burka, zeker maar vor realiteit.

 9. Ik heb deze link bekeken. Wat een ontzettend arrogant wijf zeg meen ik echt. De manier hoe ze als een soort iraanse politieagente moslimas loopt te vertellen dat hun manier van kleding niet deugt. En ook hoe ze dat vertelt. Ik heb een groot aantal opmerkingen over haar kleding maar die zal ik buiten beschouwing laten.

 10. We leven in 2009 mensen kom op!! Draag een hoofddoek bedek je reet, al doe je het met paars, rood, groen. Niemand is perfect. Trouwens ze loopt er niet bij als de perfecte moslima, ze heeft een donkergroene hoofddoek is HARAM:d En je mag je gezicht niet op tv laten zien. Praat niet over de islam als je er zelf niks van weet.

 11. Ik kan me ergens nog een artikel herinneren over innerlijke hoofddoek.
  En ben nu een beetje verward met mijzelf.
  Ik draag zelf geen hoofddoek omdat ik niet geloof dat het bij deze tijd past.
  Het komt uit de tijd dat de hoofddoek was om de vrouw te beschermen omdat hun mannen ergens anders aan het vechten waren.

  Maar wat ik wel belangrijk vind is dat je je zo kleed dat je geen boodschap uitstraalt die over sexueel beschikbaarheid gaat.

  En ik denk dat dat meer belangrijk is.

  Een hoofddoek dragen uit religieuse reden is een leugen, het was vroeger een beschermende regel gemaakt om gezinnen te beschermen.

 12. Beste Ashiaatje,

  De orthodoxe joodse vrouwen moeten van hun orthodoxe mannen hun hoofd kaal scheren en een pruik op.
  De hoofddoek is voor sommige vrowuen mode, voor andere vrouwen een erfenis avnm hun moeder(stuk- opvoeding).
  Een ding is zeker: het is niet zo dat je als je een hoofddoek draagt per definitie naar het paradijs gaat, hetzelfde met lange baard.

 13. Tbarkkelaah 3lieha! Prachtige dame! Respect dame, moge allah(Swt) jou beschermen tegen het boze oog!
  Niemand is perfect, maar ze probeert het wel zo goed mogelijk te doen ( van wat ik zie ). Maar goed, ieder zijn graf. Gair Inshallah!

 14. Youdra ! mag ik van u nog een preekje? Om mijn bijstand uitkering te behouden terwijl ik vijf huizen, 5 paarden en een koe in Marokko heb. Niemand moet het weten, vooral de belastingdienst, alleen God, U en ik. die mogen het weten.
  Ja hoor, de moslims!
  Islam em moslims zijn twee aparte dingen, ik zie nog geen één.

 15. pff, get lijkt wel alsof we in een dorp in de middeleeuwen zitten. iedereen mag toch zeker zelf bepalen hoe ze hun levensovertuiging beleven, en daarbij zich toch zeker kleden hoe ze willen? het heeft zo iets mafs dat mensen zich op dit gebied met elkaar bezig houden. het tragische is dat we dit ook nog eens veel meer gaan krijgen aangezien religies (met al hun ellende) aan een comeback bezig zijn.

 16. Ik heb marokkaanse vrouw met een hoofdoek gezien die stonden te zoenen met haar nederlandse collega.
  Op her roc in amsterdam heb ik in de kantine gezien dat een marokaans meisje(met hoofdoek)
  op de schoot zat van haar surinaams medeleerling,zelfs de hollanders stonden met open ogen te kijken en haar uit te lachen.Er was er zelfs een die tegen haar zei doe die hoofddoek af hypocriet.

  Ik ben een nederlander die sinds 4 jaar bekeerd is tot de islam
  probeer zoveel mogelijk te leven volgens de wetten van de islam,
  mijn indonesische vrouw is ook moslim en zij draagt geen hoofdoek

 17. Wat een onzinnige opmerkingen !! De hoofddoek is een plicht die God heeft opgelegd (in de koran), en of je deze dan wel of niet draagt kies je zelf. Het geloven wordt niemand opgelegd, je kiest zelf maar. Maar om te stellen dat het geen plicht is in de Islam is verkeerd, de vrouwen van de profeet droegen ook een hijaab, en zij zijn volgens mij wel de beste voorbeeld.

  En om te wijzen op meisjes , die toevallig hoofddoek dragen, die zich in jouw ogen dan “misdragen” , is geen argument om te stellen dat de hoofddoek geen onderdeel van de Islam is.

  Ik ken vele meisjes met hoofddoek die erg hun best doen om een islamitische levenswijze te hebben. net als er ook wel zijn zonder hoofddoek.

  Dus ophouden met het veroordelen van de hoofddoek zelf, want die is onderdeel van de Islam. Aan iedere vrouw de keus om wel of niet te geloven in deze hoofddoek als plicht !!!!!!!!

 18. daar heb je absoluut gelijk in Samira, de hoofddoek is idd onderdeel van de Islam. En natuurlijk zijn er verschillende interpretaties, maar in de quran staat duidelijk dat een vrouw haar lichaam en schoonheid moet bedekken. Aan iedereen de vrije keuze om het wel of niet te dragen, we leven in een vrij land nietwaar.

  wassalaam

 19. Moderne Moslima wie zegt dat een donkergroene hoofddoek haram is???
  Zeg geen dingen waar je geen verstand van hebt.
  Groen is de liefelingskleur geweest van onze profeet en in het paradijs zal iedereen groene gewaden dragen.

  Tegenwoordig zijn meisjes zoals jij geherssenspoelt door te geloven dat je alles mag dragen wat je wil als er maar een hoofddoekje bij zit.(wat heel jammer is)
  Ik zou zeggen verdiep je meer in je geloof in plaats van modebladen of showbiz tenminste als je het echt zo belangrijk vindt.

  Make up en parfum mag je alleen thuis dragen en sexie kleding ook alleen bij je man en daar doe je het voor toch?
  Dat geld ook voor een man hij moet ook wijde kleding dragen en een baard dragen ook daarmee hebben ze ons gehersenspoelt.

  Mannen die op vrouwen lijken kwa uiterlijk en innerlijk en vrouwen op mannen kwa uiterlijk en innerlijk en dat botst, zo heeft Allah ons niet gemaakt er moet een verschil zijn.

  Daarom gaan er tegenwoordig zoveel huwelijken stuk en gaan stellen vreemd ze doen alles om zich op te maken en mooi te zijn voor de buitenwereld en thuis een slordige piyama geen make up niks aantrekkelijks voor hun man of vrouw.

  Zoals die meisje in die filmpje kleed ,zo hoort het goed bedekt en ze doet haar best om de vergeten moslima s waker te schudden.

  Speciaal voor de dames en heren die denken dat mode alleen om het uiterlijk gaat en innerlijk leeg zijn.

 20. bobo je moet fouten van moslims niet associeren met de islam, de Koran en de Soenna is luidt en duidelijk en iedereen zal voor zijn daden worden afgerekent.

  En jou vrouw is verplicht om een hoofddoek te gaan dragen daar moet ze naartoe werken want ze is er nog lang niet en mischien jij ook niet verdiep in jullie geloof.

  Jammer genoeg letten mensen alleen op fouten van mensen die wel bezig zijn met hun geloof.
  bijv. vrouwen zonder hoofddoek (die zich wel moslim noemen) mogen wel op schoot zitten of kussen met een surinamer dan worden ze niet gezien als moslima s en met hoofddoek wel het gaat hier toch om de persoon niet om de religie.
  En dat heb je ook mensen met baarden die mogen niet liegen of roken etc.. maar iemand die geen baard heeft en zich ook moslim noemt mag dat wel een beetje krom toch.

  Daarom denk ik dat veel vrouwen en mannen de Islam niet willen praktischeren stel dat ze iets fout doen dan kunnen ze aangesproken worden door mensen op hun fouten zoals jij doet bobo en vele andere.

  Ook mensen die hun best doen om de Islam te praktischeren zijn mensen vergeet dat niet maar ze verbergen tenminste hun geloof niet en leren van hun fouten en daaruit kan je zien dat een hoofddoek of baard hebben een bescherming is van Allah en niet zo snel die fouten maken.

  Want hoeveel vrouwen met hoofddoekjes of nikab zie je in discotheken of andere haram plekken of mensen met baarden .

 21. Hey Mostafa ook Joden en Christenen dragen baarden en jij bent toch ook moslim neem ik aan?
  Hoeveel marokkanen zonder baarden heb je bij de hoeren gezien?
  90% van de hoeren lopers zijn marokkanen? maar als ik aan ze vraag zijn jullie moslims dan zeggen ze ook allemaal ja en hoeveel zonder baard zie je alcohol drinken?
  hoeveel zonder baard zie je in je drugs handelen?
  hoeveel zonder baard zie je vreemd gaan?
  hoeveel zonder baard geven niet om hun gezin en vrouwen?
  hoeveel hoeveel….

  let jij alleen maar op mensen met baard of hoofddoek en vergeet jezelf.
  Dat noem ik dus een excuus om jezelf goed te kunnen praten

 22. Ashiaatje als je niet gelooft dat de hoofddoek niet meer is van deze tijd dan geloof je ook niet meer wat er in de koran staat. Met andere woorden de woorden van Allah swt is niet meer voor deze tijd
  terwijl Allah zegt dat deze boek bestemd is voor mensen van alle tijden en wat er nog komen zal

 23. van alle tijden farid? dus de rechten en plichten uit de koran en het handelen van mohamed daarop, daar kan jij je wel in vinden? slavernij/tweederangsburgers/de typische bestuursvorm/enz… dan verdring jij je humanistische waarden volledig voor een geloof, treurig gegeven.

 24. het is net als het suikerfeest en turken, tegenwoordig hoef je niet te turen naar de sterren zoals een millenium geleden. de turken streven naar ontwikkeling en geven hier gevolg aan in hun handelen.

  zo kan je ook aankijken tegen de hoofddoek: vroeger besloot mohamed dat de vrouwen maar bedekt moesten worden om de mannen in toom te houden/onderscheid te maken met vrouwen die blijkbaar wel verkracht mochten worden… (in plaats van mannen aan te spreken op hun minderwaardige gedrag) tegenwoordig hebben we wetgeving en een sociale controle/correctie met behulp van politie en om. ondanks wantoestanden zorgen deze ervoor dat in de samenleving de eigenrichting (oa onder mannen) flink is ingedamd tov het genoemde millenium geleden.

  dit is toch een veel beter beleid dan te zeggen vrouwen bedek je zodat we weten dat jullie moslim zijn en jullie zodoende niet aangerand zullen worden of uitlokken?

 25. De hoofddoek is NIET Islamitisch, nergens in de Koran staat bedek je HAAR, het woord komt niet eens voor in de Koran. Al die mensen die zeggen dat het een PLICHT is: praat anderen niet na en lees de Koran voor jezelf. Jullie hebben het allemaal verkeerd en dan denken jullie dat jullie in het paradijs komen. We zullen zien. Moge Allah op een dag jullie ogen openen.

  “O prophet, tell your wives, your daughters, and the wives of the believers that they shall lengthen their garments. Thus, they will be recognized (as righteous women) and avoid being insulted. GOD is Forgiver, Most Merciful.” 33:59

  “Tell the believing men that they shall subdue their eyes (and not stare at the women), and to maintain their chastity. This is purer for them. GOD is fully Cognizant of everything they do.” 24:30

  “And tell the believing women to subdue their eyes, and maintain their chastity. They shall not reveal any parts of their bodies, except that which is necessary. They shall cover their chests, and shall not relax this code in the presence of other than their husbands,…..They shall not strike their feet when they walk in order to shake and reveal certain details of their bodies. All of you shall repent to GOD, O you believers, that you may succeed.” 24:31

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.