Striptentoonstelling Mohammed Nadrani

nadraniIn het kader van de Marokkoweek 2009 organiseert stichting SMOH (samenwerkende Marokkaanse organisaties in Haarlem) in samenwerking met de Stadsbibliotheek Haarlem en omstreken een striptentoonstelling van het werk Mohammed Nadrani.

In 1976 nam de 22-jarige Mohammed Nadrani deel aan een studentenprotest. Hij werd gearresteerd en verdween zonder enige vorm van proces voor 9 jaar in de geheime gevangenissen van Marokko. Om niet krankzinnig te worden leerde hij zichzelf met behulp van koffie en een zelfgemaakt penseeltje tekenen op de betonnen vloer van zijn cel. Eenmaal uit de cel tekende hij onder andere het autobiografische Jaren van lood – Het complex, het leven onder de repressies van de dictator koning Hassan II. En maakte hij een stripverhaal over het leven van de verzetsheld Abdelkarim Khattabi.

NRC Handelsblad over de striptekenaar: Mohammed Nadrani staat in Marokko in zijn genre op eenzame hoogte.

De striptentoonstelling is te bezichtigen van 10 tot 30 november 2009 tijdens de openingsuren van de Centrale Bibliotheek. De striptentoonstelling wordt op dinsdag 10 november om 17.00 uur geopend in de Centrale Bibliotheek Gasthuisstraat 32.

12 REACTIES

 1. hassan II was helemaal geen dictator die man is waarschijnlijk opgepakt omdat hij een republic wilde hebben en de koning dood wilde hebben. (een towrah tegen de koning)

  ik ben het niet mee eens dat ze mensen martelen In islaam is dat verboden maar ze zijn veraders en verdienen de dood.

 2. Hassan II rahimohallah was zeker geen dictator, hij was een man die streefde naar de eenheid van Marokko, hij behoedde Marokko van het kwaad (diegene die een eige staat willen creeren zoals polisario sommige riffies, onze koning doden, burgeroorlog willen en fitna zaaien…

  dankzij hassan II hebben we de sahara terug, hij heeft voor veel gedaan voor armen enzo maar marokko is arm en toch hield hij zich sterk machallah! hij is een held en zelfs het weste geeft toe dat hij uniek is, hij was een sterke leider en zo iemand hebben we nog steeds hard nodig!

  tenslotte bedankt Hassan II moge Allah je Firdaus schenken!!!!!!!!!! Allah al watan al malik!!

 3. Hassan 2 rahimaho allah is al meer dan 10 jaar dood. laat Allah over hem oordelen en laten wij ons niet dit soort uitlatingen doen. En als hij iets fout heeft gedaan, ieder mens maakt fouten, zoals de profeet zei. Maar dan moeten we Allah vragen om hem te vergeven, amin. En dat geldt natuurlijk voor alle moslims.

 4. Malik Hassan 2 is de beste koning die Afrika ooit heeft gekend, hij was een bevriende staatshoofd met alle westerse landen en israel en bemiddelde in het midden oosten conflict, hij deed veel voor palistina en had zelfs een quds comite opgericht, hij heeft veel gedaan voor iemand in zijn positie. Hassan 2 is het beste wat Marokko ooit heeft voorgebracht, allah irhem deze grote held. en rachid hij heeft géén fouten gemaakt alles wat hij anderen aandeed was omdat ze de wet niet respecteren en je had ook veel schurken in die tijd gelukkig rekende stalen mannen als basri (rahimohallah) met hen af. VIVE LE ROI, VIVE HASSAN 2

 5. Hassan de tweede was een dictator en onderdrukker van eigen volk en de bevolking van West Sahara

  In 1957 veranderde Mohammed V de titel van de Marokkaanse soeverein van sultan in koning; op 19 juli van dat jaar werd Hassan uitgeroepen tot kroonprins. Op 3 maart 1961 erfde hij de kroon van zijn vader.

  Hassans conservatieve regering verstevigde de Alaoui-dynastie, maar zijn onwil om de politieke macht te delen met de politieke partijen in plaats van te vertrouwen op de elite van de makhzen leidde tot politieke protesten. Als reactie hierop ontbond Hassan het parlement en regeerde hij het land zelfstandig. Het mechanisme van de democratische volksvertegenwoodiging liet hij echter wel bestaan, hoewel inactief. Toen er uiteindelijk wel verkiezingen volgden, werd er opzichtig gefraudeerd ten faveure van de loyale partijen. Dit veroorzaakte stevig onvrede onder de oppositie en vervolgens tot demonstraties en rellen die Hassans troon bedreigden.

  Begin jaren 1970 drong de groeiende onvrede door tot het leger en werden er twee aanslagen op zijn leven gepleegd, die hij beide overleefde. De eerste vond plaats in 1970 en werd gepleegd door cadetten van het leger. In 1972 volgde een tweede poging tot coup d’etat waarbij straaljagers van de Koninklijke Marokkaanse luchtmacht het vuur openden op het vliegtuig van de koning toen hij op weg terug was naar Rabat. De poging vond plaats op bevel van Generaal Oufkir, in die tijd de rechterhand van de koning. De schoten misten echter het vliegtuig en de coup mislukte. Hierna koelden de gemoederen langzaam af, ook omdat Hassan opeens nieuwe instemming vond bij het volk: hij speelde namelijk in op nationalistische gevoelens door een claim te leggen op de Westelijke Sahara in 1975.

  De periode van rigide dictatuur onder Hassan II van de jaren 1960 tot ’90 wordt de “jaren van lood” genoemd en was een periode waarin duizenden dissidenten werden neergeschoten, gevangengenomen, verbannen of gewoon verdwenen. Hoewel Hassan II begin jaren ’90 veel van de parlementaire democratie had hersteld en in 1991 onder druk van de Verenigde Staten honderden politieke gevangenen vrijliet, eindigden de “jaren van lood” pas definitief in 1999, toen Hassans zoon Mohammed VI van Marokko de troon besteeg.

  Koning Hassan II fungeerde vaak als onofficieel diplomatiek kanaal tussen de Arabische wereld en Israël. Hij bracht ook de eerste onderhandelingen tussen vertegenwoordigers van de twee partijen tot stand. Tijdens zijn regering bezette Marokko de Westelijke Sahara na de “Groene Mars” van 1975 en nam het zuidelijk deel bij verdrag over van Mauritanië; deze zaak domineert het Marokkaanse buitenlandbeleid tot de dag van vandaag. De Westsaharaanse bevrijdingsbeweging Polisario opereert sindsdien vanuit Algerije. De verhoudingen met dat land kalfden hierdoor af, na al erg slecht te zijn als gevolg van de Zandoorlog van 1963 waarbij Marokko delen van het net onafhankelijk geworden Algerije probeerde te annexeren.

 6. Dat is allemaal onzin van communisten enzo want je moet wete hassan 2 toen hij pas op de troon was hebben ze gezegd dat hij nog geen 6 maanden zal regeren!! hij werd dus vanaf het begin al bedreigd en in zijn tijd waren er veel opstanden toen hij nog geen koning was, vele mensen wilden van hun eigen streek een republiek make zoals de saharane, de rweffas en er waren veel islamitische bewegingen die een khalifaat wilden je had ook die gewapende communistische organisaties, je had algerijnse dreigingen die geen monarchie dulden in hun soclalistische visie en de corrupte legertop die een militaire dictatuur wou in marokko etcccc hassan 2 moest wel met de harde hand regeren anders viel marokko uit elkaar en hassan 2 anexeerde niets hij probeerde delen van marokko terug te krijgen die frankrijk en spanje hebben gestolen om toe te voegen bij hun zelf gecreerde ministaatjes, kortom hassan 2 is de koning der koningen!!

 7. Zoveel idioten onder de Marokkanen, die niet weten waar ze het over hebben. Ik zou deze goedpraters van de dictator Hassan 2 willen vragen wat hij nou precies de Marokkanen heeft gebracht? Ik denk dat jullie geen enkel zinnig opmerking hierover kunnen maken.
  En een dictator was hij, want je gaat mij niet vertellen dat hij tot aan zijn dood over marokko de scepter zwaaide door vrije verkiezingen. Veel van die jonge ventjes en meisjes hier op maghreb, die enkel de dictator van horen zeggen kennen weten niet hoe sadistisch en verraderlijk die man is. Je zou niet willen dat je in zijn handen viel. Zelf zijn neven heeft hij 18 jaren in een ondergrondse kerker gestopt. Het is dat er druk vanuit het buitenland voor de vrijlating van zijn neven zorgde, anders zouden ze er nog steeds zitten. Ik zal jullie ook het lugubere verhaal besparen van iemand, die hij letterlijk levend liet persen en de geperste vloeistof als aandenken had bewaard.
  Als met wreedheid het onderdrukken van tegenstanders een graadmeter van deze Marokkaanse ventjes en meisjes is voor een goede leider, dan kunnen we net zo goed Sadam Hoessein en Stalin prijzen. Sadam bracht in ieder geval welvaart voor zijn onderdanen. Nee, Hassan de 2 bracht geen welvaart voor zijn volk of wilden de meisjes en jongens hier op maghreb vertellen dat hun ouders naar Nederland zijn gekomen vanwege het mooie vlakke landschap en het gematigd klimaat ? Om maar niet te spreken van de corruptie, in Marokko tijdens zijn bewind. Ja, geliefd door sommige Westerse leiders en Israel, omdat hij gedwee gehoor gaf aan hun wensen.
  Mensen die menen dat zijn harde optreden kwam door mensen, die niet de wet respecteerden zoi ik willen vragen wanneer respecteer je niet de wet? is dat als je gaat demonstreren tegen een bepaald regeringsbeleid en rechtvaardigd dat dan dat leger en politie met scherp schiet op betogers en mensen invalide slaat? Ik zou eens willen weten, wat jullie ervan vinden als hier in Nederland of Frankrijk Marokkanen worden vermoord, gemarteld en in kerkers worden opgeschloten omdat zij de wet niet respecteren.

 8. Rachid,
  Iedereen maakt fouten zeg je? Het verschil is dat het sommigen de kop kost en anderen niets in de weg wordt gelegd. Probeer eens op je werk een paar fouten te maken, die het bedrijf veel kosten en je toevallig ook nog eens niet zo goed ligt bij het management. Ik zou dan alvast naar ander werk uitkijken om de eer aan jezelf te houden. Als jij de moord en martelpraktijken van de dictator fouten noemt, dan moet je ook zo sportief zijn om demonstranten hun fouten te kunnen vergeven of dissidenten (voor je het niet weet wat dat wordt betekent, dat zijn mensen met een andere kijk op de zaak).

  Drizzy,
  Mag ik uit je reactie opmaken dat je het niet zo op socialisten en socialisme hebt? Waarschijnlijk ben je iemand hier in Nederland, die niet zo gauw beroep zal doen op een werkloosheidsuitkering, ziektewetuitkering, sociale gezondheidszorg, pensioen of huursubsidie. Het zijn namelijk uitvindingen van socialisten.

 9. Berkaberkani,
  Nee hoor. Hij was geen dictator. Per slot van rekening was Hitler en Stalin ook gen dicatators. Hij streefde naar de eenheid van Marokko en hij behoedde Marokko van het kwaad zeg je. Dat deden Hitler en Stalin ook. Althans dat beweerden ze en ook hun geestverwanten tegenwoordig (de stalinisten en nazi’s). Misschien dat de nabestaanden van zijn slachtoffers het beter begrijpen als jij het ze uitlegt.
  En wat heeft hij voor de armen gedaan. Waar zijn de winsten van de Marokkaanse bodemschatten, visserij, landbouw en belastinggelden gebleven? Hebben niet de verkeerde mensen zich verrijkt?
  Waren de aantallen bedelaars en daklozen tijdens zijn bewind minder? Was het bureaucratische regeringsapparaat tijdens zijn bewind minder corrupt? Zijn er tijdens zijn bewind gaarkeukens voor de armen? Werden de uit Algerije verdreven Marokkanen opgevangen?

 10. Aziz zou je dat ook durven zeggen in Marokko? Hassan II had een regering vol corrupten hoe kan hij alles voor elkaar krijgen in zo’n land waar de meeste mensen klootzakken zijn, nederland heeft niet eens 1 miljoen Marokkanen Hassan II had er 30 miljoen en het is een feit dat hij het land samenhield iedereen die opkomt tegen de koning is een verrader en verdient de dood, dus hij deed niets verkeerd hij werd misschien gemanipuleerd maar deed zijn best voor Marokko, we hebben het nog steeds over een 3de wereldland met weinig middelen en amper grondstoffen de bemoeienissen van het westen nagelaten. Saddam was een sterke leider en Hitler ook maar Hassan II heeft nooit geen miljoenen onschuldigen vergast of 6 miljoen mensen vermoord dus het is complete onzin wat je daar zegt. Je bent een landverrader meer niet, jij hoort ook vast te zitten als je de eenheid va Marokko in gevaar brengt door verdeeldheid te creeren en je te rebelleren tegen een goede democratische monarchie in wording. Hassan II zorgde voor mulitpartisme en voor een constitutionele monarchie iets dat in de rest vd arabische wereld amper bestaat, ik ben ook niet voor verregaane parlementaire monarchie want dan komt alles in handen van die ongecontroleerde corrupte klootzakken, liever 1 Koning, 1 Macht en 1 Volk, allah al watan el maliek. Het lijstje is te lang om op te noemen was hij allemaal deed, hij bouwde tal van dammen in de droogste gebieden, bouwde tal van wegen, industrie in de stedelijke centra van Marokko en hielp de riffies, slouh en andere Marokkanen door ze te laten migrer op contract zodat ze hun regio’s laten leven om hun achterstand in te halen, en we hebben de sahara teruggewonnen enz enz enz, Allah al Watan Al Malik ya verrader.

 11.  

  PVDA, CDA, Groenlinks, CU en D66 zeggen dat ze voor de hoofddoek en moskeebouw zijn.

  Ze zeggen elke keer dat ze verdragen hebben aangenomen en onderschreven hebben van moslimlanden met hun dictators.
  Deze moslim-dictators hebben allerlei contacten die kunnen zorgen voor een langer verblijf in Nederland. De miljoenen burgers echter komen nu in opstand tegen deze dictators en eisen hun rechten op. PVDA, CDA, Groenlinks en D66 hebben het elke keer over de rechtsstaat, maar tegelijkertijd steunen ze in Nederland een nieuwe implementatie van al die dictatoriale regimes:Haram – Salam bij Utrechtse gemeente, Hallal eten bij overheid instellingen, Hoofddoek implementatie met de steun van corrupte ambtenaren, korancursussen, Overal moskeen neerzetten, Islamlessen steeds uigebreide hersensspoeling bij het onderwijs, Aparte zwemplaatsen en Regels voor vrouwen met een andere achtergrond, Subsidies aan hoofddoek organisaties, Iraanse Nederlandse vrouw doodgemarteld in Iran en PVDA, CDA, Groenlinks, D66 en CU zeggen weer niks, voor hun walgelijke hoofddoek hebben ze wel een breekpunt!

  Islamitische symbolen als breekpunten!.

  PVDA, CDA, Groenlinks, CU en D66 willen niet stoppen met de implementatie van een vijandige ideologie. Ze zijn vastgebonden aan de “immigratie” politiek van de Moslimlanden, aan een verval proces die 1400 jaar geleden in het midden oosten plaatsvond, wordt nu hier van binnenuit hervat.

  Waarom niet een verbod op de hoofddoek/burka en dat wel als breekpunt aanmerken. Een boerka is op de werkvloer van een Westers land een grote belemmering. Anders dan veel andere culturen gebruiken de Europeanen (Nederlanders) mimiek als onderdeel van de communicatie, kortom non verbale communicatie heeft zeer een grote plek bij ons. Door het dragen van een boerka verslechterd de communicatie aanzienlijk, dit heeft dus invloed op het functioneren in onze samenleving en op onze werkvloer.

  Deze partijen ontkennen dat Islam de ideologische bron is van al die dictatoriale regiems: van Marokko tot Indonesië. Het autoritaire en repressieve karakter van de moslim regimes, zijn wortels, kunnen we terugvinden in de beginselen van Islam. Allah, Mohammed en 1 gezagsdrager; één dictator dus. Volgens de koran berust de soevereiniteit bij Allah en zijn Profeet Mohammed. De rechtsorde is op goddelijke bevel gegrondvest (Roger Scruton, Het Westen en de islam, Houtekiet, 2000). Concreet erkent de islam de staat niet als een onafhankelijke instelling waaraan men zijn loyaliteit betuigt (op cit pp 81). Dit is de kern van Islam. Allah, Mohammed en 1 dictator, een constante grondbeginsel, geldt ook voor de stammen die in opstand komen b.v. in Libië : De Islam, in de kern, geeft een mandaat tot ongelijkheid onder de Islamitische wet, gebruikmakend van een dubbele standaard die speciaal ontworpen is om een “niet-moslim” te onderdrukken. Het dwingt tot het naleven van de regime en zijn inherente discriminatie met draconische straffen, met inbegrip uitvoering van de doodstraf op de tegenstanders. Alle volgelingen van Mohammed hadden constant machtsstrijden om dictator te worden. Ze vermorden alle tegenstanders om gezagshebber te worden! Nu uiteindelijk zijn er revoluties begonnen tegen deze politieke stelsel.

  PVDA, CDA, Groenlinks, CU en D66 willen niet zien en horen hoe miljoenen mensen onderdrukt worden in hun “geliefde” Islamitische wereld. Je kunt aan de opstanden in Libië, Tunesië, Egypte, Iran, Jordanië, Algerije, Marokko en Jemen zien dat de mensen daar niet houden van dictatuur. Moslim wethouders en burgemeesters die banden hebben met hun dictators openen nog steeds grote moskeen in Nederland.
  Kijk naar hun herkomst landen waar de islamitische dictatuur heerst. Je ziet dat ze geen respect hebben voor alles wat niet-islamitisch is. De islam van deze dictaturen is in opmars en zorgt overal ter wereld voor ellende, genocide, terreur en vervolging. In 1973 waren er ongeveer een half miljard moslims in de wereld, vandaag is dat aantal ongeveer 1.8 miljard. In afwachting van een machtsovername in West-Europa bouwen zij met de steun van de Europese regeringen hun structuren uit. Door de islamitische cultuur-wetgeving gestimuleerde bevolkingsgroei, die nog steeds exponentieel is, betekent dit, dat in alle moslim-landen en straks hier in Nederland de gevreesde overbevolking zeer snel plaats vindt. Neem nu Egypte, de overbevolking daar, is een groot probleem. Het bewoonbare gedeelte van Egypte is zo groot als Nederland, maar er wonen wel negentig miljoen mensen, vijfmaal zo veel als in Nederland. De hoofdstad Cairo beslaat een oppervlakte van Amsterdam en haar voorsteden maar het herbergt meer mensen dan in heel Nederland. Pakistan is weer hetzelfde. In Marokko, zijn er binnen 23 jaar meer dan 28 miljoen moslims bij gekomen. Turkije stijgt naar 80 miljoen. Iran telt meer dan 85 miljoen moslims. Pakistan meer dan 110 miljoen: dat is ook een groot probleem.
  Snel groeiende bevolkingen en dictators die nog meer moslims willen. Turken hebben circa 12 miljoen moslims geëxporteerd, 99% naar Europa en leider Erdogan die nog meer bevolkingsgroei wil,beschouwt deze volks verplaatsing als een buitengewoon belangrijke job voor Turkije.

  Zoals bekend groeien moslims razendsnel in Nederland; 9 keer meer dan de Nederlanders. Verscheidene haat predikende imams roepen op voor non stop groei tot de meerderheid bereikt is en jonge moslims polariseren nu al via hun omgangsvormen en de gelaatsbedekking. Moslim dictators willen via hun vijfde colonne in Nederland gaan domineren door te terroriseren. Het zijn juist deze dictators die massa moslims onder de controle houden. In Marokko en Turkije wordt alles streng gecontroleerd en zware onderdrukking wordt ook buiten de grenzen toegepast. Turken en Marokkanen controleren grote massa moslims in Nederland:
  Als voorbeeld,
  Landelijk beraad Marokkanen
  Contactgroep Islam (CGI)
  Federatie van Marokkaanse gemeenschap Nederland
  Milli Görüs Nederland
  Nederlands Islamitische Federatie (NIF)
  Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN)
  Stichting Islamitisch Centrum Nederland (SICN)
  Turkse Islamitische Culturele Federatie (TICF)
  Unie van Marokkaanse Moskeeorganisaties (UMMAO)
  Federatie van Islamitische Organisaties Nederland (FION),
  Islamitische Stichting Nederland (ISN) enz. enz..

  Deze organisaties hebben tienduizenden leden en zijn ze bezig met het onderricht in moskee en school om de leden van de nieuwe generaties “bewust” te maken. Wanneer bijvoorbeeld vertegenwoordigers van islamitische federaties openlijk zullen eisen om de migratie van nog honderden miljoenen Moslims niet te beperken, dan helpt de strategie van verzwijgen en negeren niet meer, dan is voor de aanhangers van de 24 moslim dictators de dag van de waarheid aangebroken. En deze dag is waarschijnlijk niet meer al te ver weg.

  Dit moet de basis worden van hun toekomstige Islamitische dictatuur in Nederland. In de islamitische wereld word precies bijgehouden hoe ze de “racisten” via hun eigen wapens kunnen vervolgen. Kijk maar hoeveel moskeeën en moslimscholen er in Nederland worden gebouwd. Dat is om hun eigen volk te laten zien dat Nederland veroverd kan worden.

  PVDA, CDA, Groenlinks en D66 en hun burgemeesters, wethouders gaan gewoon door met hun wanbeleid; Ahmed Aboutaleb en wethouder Hamit Karakus, hebben regelmatig overleg met de dicterende macht uit hun herkomstlanden. Ze bouwen islam structuren en de orders van dictators worden nog steeds doorgevoerd, zo zorgen ze ervoor dat de structuren van verovering doorgaan. Je ziet overal werkloze moslims rondlopen die hier al 35 jaar van ons uitkeringssysteem leven, aan hun geloof doen ze weinig maar er moet wel een moskee voor ze gebouwd worden. De financiering daarvoor wordt bewerkstelligt via zware uitbuiting van overbevolkte moslimlanden. Dus met het bloed van die mensen daar, kunnen hier in Nederland moskeeën neergezet worden i.o.v. die dictators. Het gevolg van dit systeem is een complete verval van de samenleving. Hardwerkende mensen die het land ontvluchten. Politieke partijen die de macht in de steden hebben kunnen kopen met subsidies en uitkeringen. De onzekerheid over de vrijheid in de toekomst kweekt wantrouwen. De Koran, het rode boek van al die dictators, geeft uitdrukkelijk opdracht tot de bekering en onderwerping van andersdenkenden. Ze geven je hun moordcultuur als stank voor dank.

  Het is nu tijd om te stoppen met dit waanzinnige beleid:

  Laten we nu eens van de geschiedenis leren, dat scheelt later veel bloedvergieten. Dat een gematigde islamiet niet bestaat (zie Egypte en Libie:, ene dictator is vervagen door de andere: Hosni Mobarek is vervangen door de Militaire Junta die weer, “in naam van Allah” begint, stam leiders van Libië die “in naam van Allah”, Khadaffi willen bestrijden zullen straks in een andere dictatoriale situatie terechtkomen. De basis blijft intact: bron van hele ellende, islamitische ideologie wordt helemaal niet hervormd) bewijst de wens om op juist in de niet -islamitische landen een symbool van de vestiging -en veroveringsdrang van de islam neer te zetten,al noemen ze het een cultureel centrum, stichting etc.. Nederland moet steeds meer gevangenissen en moskeen bouwen (bev.87% v.d. gevangen zijn allochtonen). Wilt u even betalen hardwerkende bewoners? Tegen verdere groei van het aantal gezichtsbepalende moskeeën, TV schotels en tegen een verdere toename van het aantal moslims en wat is uw antwoord?
  Tijdens deze verkiezingscampagne bleek eruit dat menig politicus, veel wethouders en burgemeesters de islamitische moskee beschouwen als een soort 2. machtscentrum binnen hun gemeenten. Tweedeling is dus een praktische realiteit. Steden als Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag enz. krijgen langzamerhand 2 grote macht centrums. Een partij bijeenkomst in de gemeentehuis trok max. 13 moslims, maar in de moskee minimaal 400 moslims. Moslims willen dat de Nederlandse politieke partijen naar hun moskee komen, niet andersom. Een zuivere bewijs van de politieke Islam. “gematigde” militanten zijn gepromoveerd…Ze willen duidelijk maken dat ze traditionele democratische instellingen niet meer serieus nemen…Oude politieke structuur en die nieuwe, met zijn mega moskeeën, lange minaretten, moskee met de namen dictators: ze zijn duidelijk gescheiden met elkaar. je ziet het hoe PVDA, CDA, Groenlinks, CU en D66 politicus van de ene moskee naar de andere sprongen. Ze legitimeren Islamitische machtcentrums. De misvattingen zijn taai. In Nederland is de geest van de beschaving om zeep geholpen door een gevestigde orde die zich kennelijk bij de onvermijdelijke islamisering van het land heeft neergelegd en die voortdurend de waarheid op haar kop zet door de daders als slachtoffers te betitelen en zelfverdediging als opruiing. Oude garde vergeet dat de islam de grondslag van het hele beschaving per definitie verwerpt. Ze hebben maar niet door dat ze van harte meewerken aan hun eigen ondergang. Hoe naïef is de gedachte dat het in de ogen van de moslims een knieval, integratie kan bevorderen.

  Moslim dictators en hun druk op de Nederlandse politiek kan nu afgebroken worden. Het moet nu maar eens afgelopen zijn met de bouw van moskeen en islamscholen, anders geeft het alleen nog meer geweld en meer onderdrukking. Kijk maar eens naar de vergiftigde verhoudingen in sommige wijken van grote steden, waar met name islamitische jongeren de autochtone burgers terroriseren en buurten onleefbaar maken. Nederland gaat naar de kloten door het CDA en PVDA! De Nederlander wil geen moskee, geen hoofddoek/burka, kijk naar alle landen waar de Islam de scepter zwaait. Hier is het chaos troef. Wij willen niet terug in de tijd.
   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.