Brandstichting moskee Zoetermeer

MoskeeOnbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag brand gesticht in de Al Qibla-moskee in Zoetermeer. Dat maakte de politie zondag bekend, meldt het ANP.

Er werd een molotovcocktail naar binnen gegooid. De brandweer kon het vuur snel uitmaken, waardoor de schade beperkt bleef.

Ongeveer een half jaar geleden werd er op soortgelijke manier brand gesticht in de moskee. De daders werden niet gevonden. De politie gaat opnieuw extra surveilleren rond het religieuze gebouw.

13 REACTIES

 1. Tarik,deze reactie is geen goed voorbeeld van hoe je de problemen moet oplossen.
  Laten we eerst maar eens afwachten wat het opsporingbeleid oplevert.
  Juist datgene wat jij suggereert zal veel reacties oproepen en de tegenstellingen versterken en dat is wat de extreem rechtse hoek wil.
  Trap daar niet in !!!!!

 2. @ ravinder: eerst maar een een cursus nederlande taal gaan nemen tarik…

  Enne, voor je zelf een cursus algemene ontwikkeling en beschaving ?
  Met bv. 14 dagen stage op het slachthuis!!!!!!

 3. Henk,

  Tegenwoordig vindt xenofoob Nederland alles een mening, dat de onderbuik- en haatgevoelens kan versterken jegens allochtonen. Als het aan dit gezelschap ligt dan is een kwakkel, een gerucht, een roddel, een belediging, een verzinsel een mening en die meningen moeten dan ook nog eens vrij kunnen circuleren. Vrijheid van meningsuiting is niet meer een middel om de realiteit te beschrijven. Het heeft opgehouden te bestaan als een beschrijvend begrip, en is verschoven naar een argumentatief begrip, een slogan, die selectief kan gebruikt worden.
  In het licht van de huidige tijd heeft men met “vrijheid van meningsuiting” niet de “waarheidsvinding” gediend, maar is het verworden tot een instrument waarbij men meer kletskoek, meer dwaasheid, meer halfbakken argumenten en meer slogans heeft gekregen.
  Enkel wanneer men beseft dat respect voor een mening samenhangt met de kwaliteit van die mening en dat het bestaan van een mening niet inhoudt dat men deze mening moet accepteren, enkel dan kan vrije meningsuiting een instrument van democratie zijn. Zolang men dit soort kleurenblindheid niet oplost is de discussie over vrije meningsuiting een discussie zonder grond of uitkomst.
  We zullen moeten begrijpen dat een ‘functionele belediging’ in de eerste plaats een belediging is die kwetst, krenkt, stigmatiseert en agressie opwekt, en dat degene die ze begaat zijn samenleving niet echt een dienst bewijst, maar ze eerder armer, kwetsbaarder en zieliger maakt
  Hoe valt het nog te verantwoorden dat “vrijheid van meningsuiting”, “mensenrechten” en “democratie” voor onze “volksvertegenwoordigers” een groot goed is, als parlementariërs zoals Rita Verdonk meningen die haar welgevallig zijn in alle gevallen moeten worden geuit volgens haar, maar de mening van groepen waar zij geen gemeenschappelijke culturele of ideologische raakvlakken mee heeft het liefst het land uitzet of daar een enorme politiemacht op afstuurt om spandoeken weg te laten halen? Hoe kan zij nog serieus voor deze “waarden” opkomen als men adviezen van onafhankelijke comissies zoals de “comissie van gelijke behandeling” het liefst wil verbieden als het advies indruist tegen haar denkbeelden?
  Zolang we de meningen van sommigen bestrijden en verbieden en vergelijkbare meningen van anderen toelaten, enkel en alleen omwille van het verschil in politieke spierkracht achter die meningen, dan zijn de meningen niet vrij. Dat vrije meningsuiting een fundamenteel beginsel is begint wel heel ongeloofwaardig te klinken.

 4. aziz, ik voerde op een andere site een “special met een wat zxich zelf noemt een journalist.
  Als je het stukje even leest zal je net als ik missleijk worden van dergelijke haatzaaierij die gewoon wordt toegestaan.
  En dit staat op de site van een politiek partij
  Ik heb nog nooit zo krankzinnig iemand meegemaakt die de allochtonen/moslims de schuld geeft dat de “egte Nederlanders” bij de aldi en de lidl kopen omdat ze door de komst van hen geen geld meer hebben.

  @ Rob V: Speciaal voor jou beste Henk zal ik hier mijn hele artikel plaatsen.
  Dat je in veel gevallen dezelfde kwaliteit krijgt klopt van geen kanten. Het zijn vaker fantasie produkten. Natuurlijk zijn Duitse produkten die erkent zijn daar ook verkrijgbaar zoals Haribo en nog ‘n vijftal merken maar daar houd het dan wel mee op.

  IMMIGRASIE, INTEGRASIE, KAPITULASIE EN VERARMING
  Written by Mnr RJ Veldman – Nederland
  Monday, 16 November 2009 15:14

  In die groot stede in Nederland is oorspronklike, ware Nederlanders toenemend verplig om hulle lewensmiddele by goedkoop supermarkte soos Lidl en Aldi koop. Hulle het eenvoudig nie meer die nodige geld om na beter maar duurder winkels te gaan nie.
  Albei hierdie supermarkte is van Duitse oorsprong en vaar uiteraard goed by hierdie neiging.
  Beide supermarkte verkoop nie egte islamitiese produkte nie, maar vestig hulle graag in die sogenaamde agterstandswyke van die stede.
  Daar trek hulle hoofsaaklik moslems wat ten spyte van jarelange aanwesigheid in Nederland weier om Nederlands te praat. Die personeel bestaan grotendeels uit vreemdelinge. Dit is opmerklik dat die moslems volgens die wenke van die personeel bedien word. Hulle het groot gesinne en baat dus by die goedkoper winkels. Tog gebeur dit dat veral vreemdelinge uit die voormalige Nederlandse oorsese gebiede soos die Antille ‘n taxi laat bel om al hulle aankope huiswaarts te vervoer.
  Dit is skrynend dat baie jong Nederlandse gesinne en ouer egpare nie meer ‘n ‘gewone’ winkel soos Albert Heijn (gelykwaardig aan Woolworths) kan besoek nie omdat hulle eenvoudig nie meer die pryse daar kan bekostig nie. En ‘n taxi om hulle met hulle inkopies huis toe te neem is heeltemal buite die kwessie.
  Die toestand is nog nie so erg as in Suid-Afrika nie waar baie mense van ander afhanklik geword het. Tog baar die deurgaande groei van die goedkoop winkels sorge. Omdat hulle soveel moslems trek, veragterlik die buurtes waar die winkels hulle vestig al vinniger.
  Enersyds is daar vir alles geld. Blykbaar ontvang vreemdelinge in Rotterdam 40 Euro per persoon na aansoek by Burgemeester Aboutaleb.
  Die egte Nederlanders moet egter hoe langer hoe meer klere- en koswinkels besoek waar hulle genoeë moet neem met wat aangebied word.
  Selfs die genoemde Duitse goedkoop supermarkte is nie meer binne hulle bereik nie.
  Diesselfde neiging bestaan in die VSA, Duitsland en elders. In Suid-Afrika kom dit daarin na vore dat Woolworths sy pryse moes sny en na swakker produkte moes oorgaan. Dit geld in mindere mate vir die ander supermarkte waar mens steeds op die uitkyk moet bly na goeie kopies.

  Door Rob V:
  En weet je Henk hoeveel die immigratie,intregatie enz ons al kost.
  Want het KOST ons alleen maar en levert weinig op.

  Kijk vanavond maar naar P&W;als minister vander Laan aanschuift om over zijn intregatienota te gaan praten.

  Door Henk : En dit.
  De Nederlandse Antillen behoren nog steeds tot het Koninkrijk der Nederlanden.
  Dus waar je het vandaan haalt om te spreken over het voormalig overzees gebiedsdeel “de antillen” begrijp ik even niet.

  En ook gelet op het aantal inkopen van deze “arme nederlanders” deze week voor sinterklaas?
  Ook al gekeken bij AH en Bas waar dagelijks de rijen voor de kassa staan en dat zijn echt niet alleen maar de door jouw beweerde doelgroep
  Al eens gekeken deze dagen bij de Bijenkorf en Vroom en Dreesman?
  Gezien de verkoop van de luxe artikelen in de winkels ?
  Kijk dat je wilt trappen moet jij weten maar doe wel gedegen onderzoek voor dat je zulke beledigende uitlatingen doet over ons.
  Ben je nou echt niet goed bij je hoofd om dit over ons te schrijven

  .
  “Die egte Nederlanders moet egter hoe langer hoe meer klere- en koswinkels besoek waar hulle genoeë moet neem met wat aangebied word”

  Beledigend,kwetsend,vernederend en meer is het niet!!!!

  Door Rob V:

  Henk je kan ook je kop in het zand steken voor de grote problemen waar héél veel Nederlanders mee te kampen hebben.
  Ik heb ook niet geschreven dat ALLE Nederlanders gebruik moeten maken van ‘klere- en koswinkels maar wel VEEL en dat is nogal ‘n groot verschil.

  Op mensen die voor de problemen weglopen zit Nederland echt niet te wachten.

  De enige partijen die Man en Paard durven te noemen (en darom ook weggezet worden als rascisten en fascisten zijn LR,DE PVV, DE SGP en RITA VERDONK

  Door Henk :
  Pardon?
  Je schrijft toch over de EGTE Nederlanders dat zijn er ng steeds 14 miljoen dus nu moet je niet de feiten die je zelf schrijft gaan verdraaien.

  “Die egte Nederlanders moet egter hoe langer hoe meer klere- en koswinkels besoek waar hulle genoeë moet neem met wat aangebied word.

  Door Rob V:

  Dan zal je het hier ook wel niet mee eens zijn want de waarheid mag volgens jou niet gezegd worden….

  Die Party vir Vryheid wil die indoktrinasie van kleuters en jong kinders deur die liberaliste en sosialiste onder minister Plasterk (PvdA) se aandag bring. Eerstens is die populêre kleuterprogram verskuif om plek te maak vir ‘n multikulturele een, sodat die kleuters dit nie meer kan geniet nie. In ‘n kampeertoneeltjie, waar die kleuters geleer word om die vrye natuur te geniet, word die sosialistiese Internasionale deur een van die animasiepoppe geneurie. In ‘n ander kleuterprogram word hulle opgeroep om aan die Ramadan deel te neem. In hierdie linkse multikullers se program, “Kinderen voor kinderen” van die sosialistiese VARA, word in ‘n lied 27 keer “Allah akbar” gesing. Dit beteken “Allah is groot”.

  Door Henk : En trouwens de SGP ?
  Als die de kans hadden gehad hadden ze zelf de bourka uitgevonden!!

  Door Henk
  Met je laatste commentaar geef je aan hoe zwak je inhoudelijk staat in het door jouw beschrevene.
  We hadden het over datgene wat je heb geschreven in de VP.
  En nu je daar mede geconfronteerd wordt geef je telkens een ander draai aan het verhaal.

  Nu kom je ineens met stukken inzake de PVV .
  Wat heeft dat ermee te maken.?
  We hadden het over de door jouw afgeschilderde vergane staat van van Nederland waarbij je even 14 miljoen NEDERLANDERS voor armoedzaaiers uitmaakt c.q afschildert.
  Ben je nou helemaal besodemieterd om zo over ons land te schrijven in de krant van een land dat beter zijn eigen teringzooi kan gaan opruimen!!!

  Door Rob V. In dat laatste heb je helemaal gelijk. Zuid Afrika moet dat communistische regime van zich afschudden zoadat het weer een democratie kan worden.

  Ik weet niet wat jouw definitie is van ‘Echte Nederlander’ maar hier reken ik zeker niet de slecht geintregeerde vreemdeling bij. Trouwens de echte Nederlanders zijn er al haast niet meer. Ik weet niet of jij je wel eens verdiept hebt in het feit dat als er niets gebeurd om de islamisering te stoppen er geen Nederlanders meer zullen zijn. ER zullen enerzijds de Dhimmi’s zijn(jij waarschijnlijk) die de hele dag in een burka de voeten van hun meesters mogen kussen:-)) en degenen die zich altijd verzet hebben tgen deze overheersing en in alle vrijheid kunnen leven(dit zijn Ronald Sorensen.Marco Pastors,Geert Wilders enz enz en ook mijn persoontje.

  vervolg over een ander feit:

  Weet je Henk jij weet zoveel niet terwijl ik ogen en oren goed open houd.

  Wist jij bijvoorbeeld dat in Schiedam bij de begraafplaats aldaar een ingang heeft gesloten omdat in dit geval turkse jeugd een ravage maakte van de kindergrafjes maar ook niet schuwde om van de straatkant komende de overige graven te vernielen. Bij de kindergrafjes werd speelgoed her en der verspreid en werden bloemen kapot getrapt.Ook werden de lantaarntjes op de grafjes meegenomen dan wel vernield.

  Ik geef toe dat deze berichten het nieuw niet halen maar daarom IS het wel zo.

  Door Henk Rotterdam op 2009 11 18 Dit slaat toch helemaal nergens meer op.
  Ik vraag om bewijzen van de door jou gedane uitlatingen en beweringen en jij begint over het kerkhof in Schiedam.
  Volgens mij ben je snnel aan “professionele opvang en begeleiding” toe.
  Wat een zak ben je toch!!!!!

  Door Henk:

  @ Rob zegt: Wist jij bijvoorbeeld dat in Schiedam bij de begraafplaats aldaar een ingang heeft gesloten omdat in dit geval turkse jeugd een ravage maakte van de kindergrafjes maar ook niet schuwde om van de straatkant komende de overige graven te vernielen. Bij de kindergrafjes werd speelgoed her en der verspreid en werden bloemen kapot getrapt.Ook werden de lantaarntjes op de grafjes meegenomen dan wel vernield.

  Ik geef toe dat deze berichten het nieuw niet halen maar daarom IS het wel zo.

  Henk zegt:
  Ik heb heden contact gehad met de begraafplaats Beukenhof in Schiedam
  Het verhaal van RV is totaal onbekend en wordt verwezen naar het rijk der fabelen/
  Wederom het bewijs dat RV alleen maar uit is op stemmingmakerij en allleen maar opzettelijk geruchten verspreid.
  Er zijn nieuwe hekken geplaatst aan de zijde van de Burg van Haarenlaan vanwege de nieuwbouw.Alle achterhekken en zijhekken zijn gewoon open voor de bezoekers en gaan s’avonds preventief dicht wat al jaren zo is.
  Maar dat is bij elke begraafplaats.
  Van de beweerde vernielingen door de Turkse jeugd is nog nooit iets gebleken.
  Rob wat ben je toch een misselijkmakend ventje.

  Ja Aziz,

  Dergelijk stemmingmaketrij is continu alom in dit land aan de gang en dan komt er nog zo’n zak hier en denkt dat hij zijn mening geeft.
  Vrije meningsuiting?
  Men weet niet eens wat dit inhoud!!

 5. ehh vervelen jullie je ofzo??

  ik doe wat ik moet doen het is nu tijd ik kom op voor me volk en ik ga volop in de strijd een trotse Marokkaan is wat ik ben en wat ik blijf
  het word dus rwina als je telang naar me kijkt

  ik doe wat ik moet doen het is nu tijd ik kom op voor me volk en ik ga volop in de strijd een trotse Marokkaan is wat ik ben en wat ik blijf
  het word dus rwina als je telang naar me wijst

 6. ik doe wat ik moet doen het is nu tijd ik kom op voor me volk en ik ga volop in de strijd een trotse Marokkaan is wat ik ben en wat ik blijf
  het word dus rwina als je telang naar me kijkt

  ik doe wat ik moet doen het is nu tijd ik kom op voor me volk en ik ga volop in de strijd een trotse Marokkaan is wat ik ben en wat ik blijf
  het word dus rwina als je telang naar me wijst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.