Raadslid mag Utrechtse cafés niet in

mohndisHet Marokkaans raadslid voor de PvdA in Gouda, Mohammed Mohandis, is furieus omdat hem zaterdag tot drie keer toe de toegang tot verschillende Utrechtse cafés is geweigerd. “Je wordt gemarokkaniseerd waar je bij staat!”, twittert hij.

Bij één café zou de twintiger zijn geweigerd met de woorden ‘voor jouw soort geen plek hier’. Op zijn twitter erkent Mohammed Mohandis dat het een bekend probleem is in Utrecht en in andere steden. Hij weet nog niet of hij actie gaat ondernemen, aldus Novum Nieuws.

6 REACTIES

 1. wat heeft een moslim in een cafe te zoeken??????????????
  niet binnen komen in een bibliotheek of geweigerd worden op de sportschool oke dan begrijp ik het nog wel.
  Het is net zoals die broeders die smachten om een discotheek in te gaan, dan heb ik zoiets van wees blij dat je er niet in mag tis alleen beter voor je, ga je geloof bestuderen is beter voor je

 2. @soufian. Waarom zou een moslim niet in een cafe mogen komen? Is de koffie daar niet halal genoeg naar jouw idee? Of is de alcohol die geschonken word het probleem voor jou?

  Want dan zou je ook geen supermarkten, snackbars etc mogen binnenkomen? Ook daar word alcohol verkocht.

 3. Ik begrijp je standpunt Soufian helemaal wollah!
  Maar een moslim mag best een cafe binnenlopen, het is GEEN bar/discotheek of nachtclub!
  Een kop koffie drinken in een cafe is doodnormaal Soufian want kijk maar……in Marokko zijn cafe’s vanaf 10.00 ’s ochtends in de zomer letterlijk TJOKVOL. Van Oujda tot Essouira en van Tanger tot Agadir! Kopje munt thee, krantje erbij (Al-Alam) 3 sigaretjes Marquise geregeld via s7ab detail en vooral LOEREN/PS-PSEN (marokkaanse mannelijke charmes) naar de vrouwen die voorbij lopen!

  Beste Soufian, RUIM 80% van de marokkaanse mannen leven zo in Marokko! Dit is een FEIT!

  Heb ik je voldoende geïnformeerd a goya?

  Allah henik!

 4. gelukkig mag hij in dit land zelf wel bepalen wat hij doet, wil hij relaxen met muziek, een drankje en wat vrienden is dat zijn zaak. als hij zich prima gedraagt, zou hij ook naar binnen moeten kunnen. helaas is het wel zo dat er nu eenmaal intgratieproblemen zijn, een te grote groep aan marokkaanse jongeren bleek nogal eens te leiden tot overlast. zo een complete groep heeft dan vaak vervolgens te lijden onder vooroordelen. juist van de pvda verwacht ik dan niet enkel allochtoon gejammer, maar itt rechtse partijen ook een erkenning van problematiek waarbij de achtergronden worden besproken + vervolgens oplossingen.

 5. Soufian!!!

  Het is niet aan jou te bepalen wie waar, wel of niet naar binnen mag! Als deze heer naar een cafe wil, dan mag hij dat! Hij mag zeker niet geweigerd worden om zijn uiterlijk, etniciteit of wat dan ook en dat is waar het hier omdraait! Snap jij dat???
  Vandaag is het een cafe en morgen is het een supermarkt of een bakkerij waar je niet naar binnen mag. Ik denk niet dat jij graag gediscrimineerd wil worden opgrond van je uiterlijk en om die reden geweigerd wil worden, toch??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.