FION nodigt Wilders uit voor congres

wildersDe Federatie Islamitische Organisaties Nederland (FION) organiseert in samenwerking met International Support Organisation een islamcongres met als titel: ‘Islam in Holland, mediteren over de huidige en toekomstige horizonten’. Dit congres zal plaats vinden op 29 en 30 mei in de RAI in Amsterdam. Wilders stelt Kamervragen over dit congres vanwege vermeende banden met radicale moslimorganisaties en vraagt of een aantal uitgenodigden voor deze conferentie een visum geweigerd kan worden. De FION reageert met een uitnodiging aan Wilders om het congres bij te wonen.

De FION is verbaasd over de reactie van PVV-Tweede Kamerlid Raymond de Roon en zijn verzoek voor een spoeddebat met minister Hirsh Ballin over dit congres. Het zou mooi zijn geweest als hij dit spoeddebat met de Nederlandse moslims had aangevraagd.

Tot onze verbazing pleit hij ook voor het weigeren van een visum aan gasten uit het buitenland. Heeft de heer Wilders zijn uitspraak vergeten toen de toegang naar Engeland hem verleden jaar aanvankelijk werd ontzegd. Wilders vond het toen ”onvoorstelbaar’ dat het land hem de toegang weigerde. ”Dat is van een lafheid die z’n grenzen niet kent”, zei Wilders toen.

Na jarenlang van weigering van elke vorm van dialoog met moslimorganisaties vanuit de PVV-fractie, lijkt dit een openlijke flirt van De Roon en zijn baas Wilders om hun standpunten te komen uitleggen op de conferentie. FION nodigt de beide heren en heel de PVV-fractie dan ook graag uit om deel te nemen aan het congres. Durft u mijnheer Wilders of een van uw medewerkers deze uitnodiging te accepteren?

Dialoog en vrijheid van meningsuiting, daar is het waar het volgens FION om gaat op de conferentie. Dat is de reden waarom FION zowel nationale als internationale sprekers heeft uitgenodigd voor de bijeenkomst. FION heeft uit eigen initiatief en met eigen inspanning een podium gecreëerd voor serieuze mensen die durven de problemen te benoemen, maar ook serieus zoeken naar oplossingen en bereid zijn om naar anderen te luisteren. Een platform voor degenen die meer willen dan alleen achter de schermen te blaffen en haat te zaaien met slechts als oogmerk de eerste partij te worden.

Na de film Fitna die echt een Fitna (verzoeking, red.) voor de heer Wilders bleek, is Nederland internationaal in opspraak gekomen. In vele islamitische landen was men van plan om Nederlandse producten te boycotten. Er zijn de laatste tijd ook signalen uit de businesssector gekomen die waarschuwen voor de gevolgen van de uitspraken van de heer Wilders en zijn partij voor het imago van Nederland.
Tot slot nodigt FION uiteraard iedereen uit om te komen luisteren naar de sprekers tijdens de conferentie om daarna in dialoog te gaan met moslims.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.