Documentaire over modevormgever AZIZ

azizOp woensdag 3 mei 2010 om 23:30 is op Nederland 2 een documentaire te zien over modeontwerper Aziz Bekkaoui. In deze documentaire zijn er unieke beelden te zien van de performances van AZIZ. Zoals bijvoorbeeld de performance ‘UITTEGRATIE’ waarin o.a. Guantanamo Bay-let te zien is en ook de beelden waarmee hij de burka verbond met de kleding van ontevreden Lonsdale-jongeren.

Pas 39 jaar oud en nu al wereldberoemd. Modeontwerper Aziz Bekkaoui heeft naam gemaakt in de wereld van de ‘rich and famous’. Zelf vindt hij de catwalk niet meer interessant, liever noemt hij zich ‘artist’. Omdat zijn werk veel breder is dan mode alleen en hij commentaar wil geven op de wereld om hem heen. De hedendaagse maatschappij helpt hem om scherp te kijken naar wat er zich om hem heen afspeelt. Inspireren en prikkelen, dat is wat hij wil.

Met name de laatste jaren creëert modevormgever/kunstenaar AZIZ performances en installaties in musea en theaters. in nauwe samenwerking mat performanceartiesten. Ter gelegenheid van de viering van het Verdrag van Rome presenteerde AZIZ een live performance installatie en modeshow in de Ridderzaal. Recentelijk waren zijn performances onder andere te zien in het van Gogh Museum, het Centraal Museum en het Guggenheim Museum in New York. In 2007 verleende de stad Amsterdam hem de Kunstprijs.

Profiel, woensdag 3 mei 2010 om 23:30 op Nederland 2

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.