Geen fouten bij noodlanding Air Maroc

De piloot van het toestel van Royal Air Maroc die zondagavond een noodlanding maakte op Schiphol, is niets te verwijten. Dat constateert de Luchtvaartpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) maandag na onderzoek. Volgens een woordvoerder van de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij is het toestel tijdens het opstijgen in botsing gekomen met vogels.

Door de botsing ontstond volgens de zegsman forse schade aan een van de twee motoren en de romp van het vliegtuig. De woordvoerder zei dat de motor niet in brand heeft gestaan, maar dat deze volgens de normale procedure is stilgezet. Er was wel rookontwikkeling. Sommige ooggetuigen die het toestel laag boven Haarlem hadden zien vliegen, spraken over brand in de motor.

Volgens de KLPD klopt het dat het toestel na het opstijgen tegen een aantal vogels is aangevlogen. Dat blijkt onder meer uit vogelresten en bloedsporen in de motor. Daaruit constateert de Luchtvaartpolitie dat de noodlanding niet het gevolg was van laakbaar optreden van de piloot.

9 REACTIES

 1. Wedden dat de PVV de verantwoordelijkheid voor de laagvliegende vogels bij de Marokkaanse regering legt !!!

  Alleen al de onderstaande zinsnede in de media bewijst al wederom de vooringenomen mening die men heeft!!!!!

  “Volgens de KLPD klopt het dat het toestel na het opstijgen tegen een aantal vogels is aangevlogen. Dat blijkt onder meer uit vogelresten en bloedsporen in de motor. Daaruit constateert de Luchtvaartpolitie dat de noodlanding niet het gevolg was van laakbaar optreden van de piloot.”

 2. royal air maroc is een trouwe vliegmaatschappij die nauwelijks of zelfs geen crash heeft gekend.
  alle veiligheids procedures en maatregelen worden altijd striks nagekomen ! heb ook nooit klachten gehoord. hemdouillah dat het goed is afgelopen en de mensen veilig zijn.

 3. Veel mensen zijn van mening, dat RAM veel te duur is .
  Maar deze mensen, moeten wel weten dat RAM veel in de veiligheid van de mensen
  investeert.
  En ze hebben ook altijd piloten met veel ervaring, kost heel wat meer, maar veiligheid boven alles.

 4. Ik kan in alle eerlijkheid bevestigen dat Royale Air Maroc 1 van de beste luchtvaartmaatschappijen is in de wereld! Het is de beste op elk vlak: Veiligheid, confort, stiptheid, service en ga zo verder. Zowel de Marokkanen in het binnen/ als buitenland en de toeristen zijn zéér positief over deze luchtvaartmaatschappij. Klachten zijn er zo goed als nooit, wat niemand verbaasd. Al bij al zéér aangewezen maatschappij, zeker gebruik van maken want spijt krijg je er nooit van! Wat de prijzen betreft je geeft wat je krijgt, en ze maken het nog de moeite waard.

  Hassan, Adam, esma en Ram 100% met jullie eens!

 5. Oke mensen als het echt zo veilig is al julllie beweren wil ik niet dat mijn schoonmoeder er mee op reis gaat!!!!1
  Ik moet een beetje hoop hebben voor mijn toekomst,iets om naar uit te zien !!!!!
  Hoop doet leven!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.