Geweld tegen moslims neemt toe

Terwijl discriminatie in zijn algemeenheid een lichte daling vertoont, neemt geweld tegen moslims juist toe. Marokkanen zijn de groep met de meeste discriminatie-ervaringen. Volwassen autochtone mannen worden verreweg het vaakst genoemd als dader. Dat concluderen de onderzoekers die in opdracht van het ministerie van VROM de Monitor Rassendiscriminatie 2009 hebben gemaakt.

Volgens het onderzoek vertoont het aantal meldingen van antisemitisme in Nederland een dalende trend. Ook discriminatie op de arbeidsmarkt neemt af en politie en justitie registreren vaker meldingen van discriminatie. Volgens het rapport hangen zowel antisemitisme in al zijn vormen als geweld tegen en discriminatie van moslims nauw samen met de actualiteit in binnen- en buitenland.

8 REACTIES

 1. Wat een toeval he: “Volwassen autochtone mannen worden verreweg het vaakst genoemd als dader” en volwassen autochtone mannen stemmen het meest op de PVV…

 2. Hassan,

  Hoezo hebben we het aan ons zelf te danken?

  Werd de profeet niet door koraych aangevallen om niets?

  Werden zijn metgezellen niet beledigd en niet aangevallen om niets?

  Wat was de reden?

  Wat is reden dat de moslims in hun eigen land worden aangevallen door Amerikanen, Europeanen en Zionisten?

  Hassan, hebben de Moslims inclusief de profeet sala allaho 3alayhi wasalam het aan hun zelf te danken?

  Waar heb jij het over jongen? De Moslims werden sinds de komst van de Islam aangevallen, sterker nog, zelfs de heilige gebouwen (Ka3ba o.a.) werden en worden aangevallen. Maar Alhamdolilah is Allah De Beschermer, die Zijn dienaren en Zijn relegie beschermt.

  Nu kom jij vertellen dat geweld tegenover onze vrouwen en kinderen aan ons zelf te danken is. Wat een onwetendheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.