Frans Lagerhuis wil boerkaverbod

De Tweede Kamer in Frankrijk, de Nationale Vergadering in Parijs, heeft dinsdag ingestemd met het boerkaverbod, ruim een jaar nadat president Nicolas Sarkozy zei dat de verhullende kleding voor conservatieve moslima’s „niet welkom” is in zijn land. Het wetsvoorstel van de centrumrechtse regering kreeg steun van een ruime meerderheid.

Waarnemers gaan ervan uit dat het voorstel in september ook zonder problemen door de Senaat zal worden aangenomen. Het is echter zeer de vraag of de wet standhoudt als hij wordt voorgelegd aan het Constitutioneel Hof in Frankrijk en of het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.