Spanje ongerust over uitzetten Christenen

De Spaanse regering heeft bij de Marokkaanse autoriteiten haar ongerustheid geuit over het uitzetten van christenen uit het Noord-Afrikaanse land. Volgens Madrid heeft Marokko sinds maart circa 130 van bekeringsdrift beschuldigde christenen het land uitgestuurd.

De Spaanse krant El País meldde vrijdag dat de Spaanse ambassadeur in Marokko, Luis Planas, de kwestie heeft aangekaart bij de Marokkaanse regering . Madrid heeft Marokko laten weten dat het aan de internationale verplichtingen voor godsdienstvrijheid moet voldoen.

Onder de uitgezette christenen zijn twee Spanjaarden.

3 REACTIES

 1. Christenen vanwege het geloof uit Marokko?
  Moslims vanwege het geloof uit Nederland?
  Heeft Wilders nu ook al iets te vertellen in Marokko?
  Wellicht is lobotomie een ziekte die gedijt onder de wat minder begaafden?
  Niet te filmen.
  Frank

 2. Lobotomie is een rond het midden van de 20e eeuw toegepaste chirurgische operatie waarbij de verbinding van het voorhoofdsgedeelte van de hersenen en de rest van de hersenen en het zenuwstelsel door een insnijding bijna geheel wordt verbroken. De chirurg boorde eerst twee gaten in de schedel van de plaatselijk verdoofde patiënt en maakte de incisie in de hersenen. Nadien ontstond een snellere methode zonder boren: een instrument werd onder plaatselijke verdoving boven de oogbol onder het ooglid doorheen de schedel gedreven en dan heen en weer bewogen in de hersenen.

  De frontale hersenkwabben hebben een functie in “zelfsturendheid” en in het tot uiting komen van de eigen persoonlijkheid. Met lobotomie werd geprobeerd psychische stoornissen zoals schizofrenie te verhelpen, maar de effecten bleken onvoorspelbaar en hadden veel meer gevolgen dan het verhelpen van de schizofrenie. De ingreep wordt niet meer toegepast en sinds ca. 1960 als barbaars beschouwd, hoewel zelfs in de jaren 80 in Frankrijk nog enkele lobotomieën plaatshadden.

  De criteria waaraan een patiënt moest voldoen waren tamelijk streng; in aanmerking kwamen depressie met risico op zelfmoord, chronische angststoornissen, en obsessief-compulsieve aandoeningen die de patiënt verhinderden te functioneren. De originele methode was grof, maar naderhand werd de procedure verbeterd[2] en werden veel kleinere delen doorsneden.

 3. Klopt, volgens mij wordt het weer gedaan op kleine schaal in Zweden en/of Noorwegen.
  De laatste die ik kende was Jack Nickelson in one flew over the cuckoo’s nest.
  Gedragsverandering bij criminelen op deze manier. Tegenwoordig moet het kunnen (technisch), maar je kunt ook geheel andere prikkels wegnemen of zelfs stimuleren.
  Frank

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.