‘Geen dadels uit Israël kopen’

Moslims moeten tijdens de rituele vastenmaand ramadan geen dadels uit Israël kopen. Daar roept de Rotterdamse SP-fractie moslims toe op. De socialisten gaan zelfs moskeeën langs om gelovigen te wijzen op het verschil tussen dadels uit Israël en dadels uit de Palestijnse gebieden meldt het Algemeen Dagblad.

Veel dadels worden in Israël gekweekt, maar volgens de Rotterdamse SP-fractie schendt Israël de rechten van moslims in de Gazastrook en moeten moslims Israëlische producten boycotten.

10 REACTIES

 1. Ik koop wat ik lekker vind, of het nou uit Israel komt of uit Iran..
  Als we zo gaan denken, dan heb ik een hele lange lijst met Israelische producten of bedrijven die de jodenstaat steunt…
  Ik doe niet mee

 2. Karim doe jij dat maar, en doneer gelijk maar wat geld aan het Israëlie’s leger (als een moslim iets doet dan boycott het westen een helle natie…!!!)

 3. aan echte berber:

  Hou op A.U.B met dat huichelachtig gedoe…
  een vraag aan jou:

  Drink je Coca Cola?
  drink je Fanta?
  Drink je Sprite
  Gebruiken je kinderen Pampers?
  Gebruik je Nestle producten?
  gebruik je een laptop of een pc waarin Intel chip zit???

  Geef eerljke antwoorden

 4. AAN ( response op Karim de traitor zegt:) reactie 2
  Durf je niet eens je naam erbij te zetten mietje?
  wat doe je nog in NL??? waarom ga je niet naar Gaza om daar te wonen???

  Tfoe 3la gans

 5. Waaaaahahaha, boycotten israelische dadels??? Héél Noord Afrika koopt ze en ze worden in fabrieken onder andere namen omgedoopt in “nationale” merken die een nieuwe naam krijgen met daarop “zogenaamd gefabriceerd in Tunesie of Libie….) Whahahaha… best verkochte dadels in Marokko komen oorspronkelijk uit………………….. ( no comment ) …………….. Ga naar de haven can Casablanca en zie hoeveel goederen daar uit Israël komen mét de label: “Made in Israël”

  Israel kan niemand boycotten iedereen profiteert van Israelische technologie, wapens, kennis van landbouw, trainen van veiligheidsdiensten, militaire technieken, anti-guerillia technieken etcccc

  Maar ondertussen schreeuwen ze dat Israel verkeerd bezig is bij één of andere militaire actie van Israel tegen Palestina. Dus schreeuwen voor de media én het volk en ondertussen contracten tekenen onder de tafel waar niemand op let. Slim.

  Karim is tenminste geen hypocriet. Proficiat.

 6. […] aantal interessante artikelen met betrekking tot de Ramadan: * Gezond vasten tijdens de Ramadan * Geen dadels uit Israël kopen * Islamitische feestdagen bekender dan joodse * Ramadancheck voor medicijngebruikers * Veel bellen […]

 7. het gaat hier om een gebaar en niet om een actie.
  vervolgens een moslim heeft niks met een haatland te maken laat staan vaijdigheid van de joden.
  dus koop en eet niks uit die hoek.
  reactie van (karim).
  verklaar nader waarom jij juist jouw manier van denken volgt en niet een beetje meedenken met het gebaar?

 8. uzi…….

  jij zegt het verkeerd,(of jij weet het niet) amerika onder naam israel tekend contracten met de rest.israel zelf kunnen geen reet maken ze hebben last van kinderen met stenen !!!dus wordt wakker.

 9. Hallo broeders en zusters ,

  Ik vraag me af waarom jullie zo schelden ? ik ben nieuw in islam , maar ik weet nog steeds niet alles , en ik weet ook nog niet goed de geschiedenis van de moslims en de joden waarom deze twee altijd ruzie hebben . waarom is dit ? en waarom mogen wij als moslim geen spullen komen uit isreal ? is het zo dat ze van al het geld dat binnen komt wapens kopen ? dat is wat ik tenminste zon beetje gehoord heb . maar van andere kant is dat ook echt waar ? en moeten de kinderen in israel ook niet kunnen eten ?

  bedankt alvast voor jullie hulp en informatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.