Amsterdam Airlines doet etnisch vervoer

In augustus 2008 begon de puur Nederlandse luchtvaartmaatschappij Amsterdam Airlines te vliegen. Twee jaar later vliegt de maatschappij met twee toestellen en vliegt AA inmiddels ook op Turkije en Marokko. Vlak voordat AA begon met vluchten op Marokko, diende de aswolk zich dit voorjaar aan. ”Dat heeft ons zeker een half miljoen euro gekost” aldus directeur Jaap Horsten.

Hij omschrijft deze dienst als het ,,etnisch vervoer”. Nederland telt veel Turken en Marokkanen die behalve voor hun vakantie ook de rest van het jaar naar hun geboorteland reizen. En juist die rest van het jaar is heel belangrijk. ,,De vraag is altijd; hoe kom je de winter door?”

Doordat het in het begin zo tegenzat, is AA zich gaan richten op ,,bijzondere operaties”. Als gevolg daarvan vliegt de maatschappij al anderhalf jaar Scandinavische troepen naar Afghanistan. Een mooi appeltje voor de dorst. ,,Een vorm van risico spreiden” aldus Horsten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.